Samson MDR 6 vs. Soudcraft Compact 4
Czy preampy w SC4 rzeczywiście są tak dobre, że różnica w porównaniu z mdr-6 będzie słyszalna?? Reszta sprzętu raczej amatorska - audiophile 2496, MXL 770. Chcę się zdecydować na samsona, gdyż ma 4 preampy mikrofonowe i kosztuje trochę mniej niż SC4 (ok 500 zł).
Co byście mi poradzili?? :)
Co byście mi poradzili?? :)
IWK.org.pl - Inteligentna Wyszukiwarka Koncertów
Re: Samson MDR 6 vs. Soudcraft Compact 4
Zaryzykuję i odświeżę temat, bo śmiem wątpić, iż nikt nie ma zdania na ten temat.

...Zaryzykuję i odświeżę temat, bo śmiem wątpić, iż nikt nie ma zdania na ten temat.
...
Ja mam w domu Samson MDR 24. Służy mi tylko do nagrywania wokali z pojemnika. Za tą cenę (450PLN) nie narzekam, choć planuję niedługo zmienić na coś lepszego.
Podam Ci miarodajną informację: - po nagraniu wokalu (z pojemnika) do poziomu ok. -3 dB, maksima szumu są przy ok. -50dB.
Nie jest to dobry wynik, ale do "domowych robótek" wystarczy z powodzeniem.
Ale przyjrzyj się też temu:
http://www.tapcogear.com/products/6306/
Ponoć ma oryginalne preampy MACKIE.
[addsig]

Ja mam w domu Samson MDR 24. Służy mi tylko do nagrywania wokali z pojemnika. Za tą cenę (450PLN) nie narzekam, choć planuję niedługo zmienić na coś lepszego.
Podam Ci miarodajną informację: - po nagraniu wokalu (z pojemnika) do poziomu ok. -3 dB, maksima szumu są przy ok. -50dB.
Nie jest to dobry wynik, ale do "domowych robótek" wystarczy z powodzeniem.
Ale przyjrzyj się też temu:
http://www.tapcogear.com/products/6306/
Ponoć ma oryginalne preampy MACKIE.
[addsig]
I'm representin' all the Whiteman's for across the world!!!!!
Lepiej kupić tego samsona czy Yamahę MG10/2?? Cena podobna.
panowie, jeslibyscie mieli wybierać z tych wszystkich mikserów to który byscie wybrali??? zalezy mi tylko na jakosci preampów. Zaciekawil mnie ten mikser TAPCO 6306...
Jeśli tylko na jakości preampów, to SC4. Ale mi chodzi również o funkcjonalność. Właściwie mam dylemat czy kupić yamahę MG 10/2 czy samsona mdr 6, ale jeśli kasy będę miał więcej, to prawie na bank wezmę yamahę mg 12/4.
Panowie, moze was zszokuje co teraz napisze, .. hmm. a moze nie ?
nie dalej Jak przedwczoraj w studio w gronie kilku muzykow porownywalismy dwa miksery . A teraz Uwaga !!! jakie : MACKIE 1402-VLZ-PRO ( 2000 zl) ktorego pre-ampy sa naprawde dobre VS. i tutaj mocno sie trzymajcie , BEHRINGER UB 802 ( 250 zł) , nagrania dokonalismy uzywajac do tego dwoch AKG C3000 B , wpietych bezposrednio w miksery , bez kompresji,sygnał nagrywany był na MOTU 2408 MK2 . ( wokal ) potem gitara akustyczna . WYNIK !: Pewni tego ze usłuszymy dramatyczną roznice w jakosci nagranego sygnały przezylismy szok .. Słyszalnych roznic PRAKTYCZNIE NIE BYŁO ..... ! zeby było smieszniej zamienilismy mikrofony gdyz myslelismy ze jeden ten wpiety w MACKIE , musi byc zepsuty , wynik był taki sam, Roznicy praktycznie nie było, a to co było raczej Ciezko nazwac roznicami , to były raczej ..... nawet nie niuanse ... ! wnioski mozecie sami wyciagnac .
nie dalej Jak przedwczoraj w studio w gronie kilku muzykow porownywalismy dwa miksery . A teraz Uwaga !!! jakie : MACKIE 1402-VLZ-PRO ( 2000 zl) ktorego pre-ampy sa naprawde dobre VS. i tutaj mocno sie trzymajcie , BEHRINGER UB 802 ( 250 zł) , nagrania dokonalismy uzywajac do tego dwoch AKG C3000 B , wpietych bezposrednio w miksery , bez kompresji,sygnał nagrywany był na MOTU 2408 MK2 . ( wokal ) potem gitara akustyczna . WYNIK !: Pewni tego ze usłuszymy dramatyczną roznice w jakosci nagranego sygnały przezylismy szok .. Słyszalnych roznic PRAKTYCZNIE NIE BYŁO ..... ! zeby było smieszniej zamienilismy mikrofony gdyz myslelismy ze jeden ten wpiety w MACKIE , musi byc zepsuty , wynik był taki sam, Roznicy praktycznie nie było, a to co było raczej Ciezko nazwac roznicami , to były raczej ..... nawet nie niuanse ... ! wnioski mozecie sami wyciagnac .
A teraz Uwaga !!! jakie : MACKIE 1402-VLZ-PRO ( 2000 zl) ktorego pre-ampy sa naprawde dobre VS. i tutaj mocno sie trzymajcie , BEHRINGER UB 802 ( 250 zł) ,
Na jakims forum przeczytałem ze BEHRINGER wsadza w najtansze stoły te same preampy co w najdrozsze .
Na jakims forum przeczytałem ze BEHRINGER wsadza w najtansze stoły te same preampy co w najdrozsze .
... A teraz Uwaga !!! jakie : MACKIE 1402-VLZ-PRO ( 2000 zl) ktorego pre-ampy sa naprawde dobre VS. i tutaj mocno sie trzymajcie , BEHRINGER UB 802 ( 250 zł) ,
Na jakims forum przeczytałem ze BEHRINGER wsadza w najtansze stoły te same preampy co w najdrozsze ....
Czasami sie zdaza ze i Behringer zrobi cos dobrze , moze w tym przypadku własnie tak jest :)
Na jakims forum przeczytałem ze BEHRINGER wsadza w najtansze stoły te same preampy co w najdrozsze ....
Czasami sie zdaza ze i Behringer zrobi cos dobrze , moze w tym przypadku własnie tak jest :)
Pozdrawiam Ula :)
...W każdym bądź razie pod względem konstrukcyjnym nie ma nic im do zarzucenia...
Przekornie spytam: czy tak samo jak Rolandowi, Bossowi, Souncraftowi i innym?
Przekornie spytam: czy tak samo jak Rolandowi, Bossowi, Souncraftowi i innym?

Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS