Gdzie jest wykładany max/MSP ?
wydaje mi się,że max\\msp to oprogramowanie stosowane najczęsciej przez twórców elektronicznej alternatywy tworzących na laptopach. prawda jest taka,że polskie uczelnie (i prasa muzyczna dla "fachowców",żeby nie wskazywać palcem..he he ) nie widzi jeszcze zjawiska muzyki laptowpowej,więc raczej nie masz co liczyć na to, by gdzieś ktoś wykładał max\\msp. możesz się ewentualnie o popie,jazzie i bluesie pouczyć...szczytem progresji będzie ewentualnie jakiś długowłosy rockmam. tak mi się wydaje.
Re: Gdzie jest wykładany max/MSP ?
...wydaje mi się,że max\\msp to oprogramowanie stosowane najczęsciej przez twórców elektronicznej alternatywy tworzących na laptopach. prawda jest taka,że polskie uczelnie (i prasa muzyczna dla "fachowców",żeby nie wskazywać palcem..he he ) nie widzi jeszcze zjawiska muzyki laptowpowej,więc raczej nie masz co liczyć na to, by gdzieś ktoś wykładał max\\msp. możesz się ewentualnie o popie,jazzie i bluesie pouczyć...szczytem progresji będzie ewentualnie jakiś długowłosy rockmam. tak mi się wydaje....
masz racje matt - tylko szkoda ze jest taki stan rzeczy... max/MSP to potezne dzielo, nie tylko dla wykonawcow elektronicznych. szkoda by bylo studiowac i nie ruszyc nawet tego tematu.
masz racje matt - tylko szkoda ze jest taki stan rzeczy... max/MSP to potezne dzielo, nie tylko dla wykonawcow elektronicznych. szkoda by bylo studiowac i nie ruszyc nawet tego tematu.
......wydaje mi się,że max\\msp to oprogramowanie stosowane najczęsciej przez twórców elektronicznej alternatywy tworzących na laptopach. prawda jest taka,że polskie uczelnie (i prasa muzyczna dla "fachowców",żeby nie wskazywać palcem..he he ) nie widzi jeszcze zjawiska muzyki laptowpowej
chyba nie myślisz, że na kierunku, na którym kształci się realizatorów, będzie kurs z tworzenia muzyki??
chyba nie myślisz, że na kierunku, na którym kształci się realizatorów, będzie kurs z tworzenia muzyki??
Zasil, powiedz jak się studjuje w Poznaniu?
trudno się utrzymać? dużo nauki? w ogóle ciekawe jest?
kiedy zdawałeś? trudno się dostać było?;-)
dużo pytań,, ale ciekaw jestem
trudno się utrzymać? dużo nauki? w ogóle ciekawe jest?
kiedy zdawałeś? trudno się dostać było?;-)
dużo pytań,, ale ciekaw jestem