Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
-
Fuli5
Jak ukryć mikrofony?
Witam mam pytanie: :)
Potrzebuje nagłośnić podczas wystepu ludzi którzy recytują w jakims tam przedstawieniu. Czy jak na małej scenie tak 2/3 m od osoby recytującej z oby stron w prawym i lewym rogu umieszcze dwa mikrofony pojemnościowe podłącze to pod powermixer
2x 300W to będzie cos słychac w tych głośnikach ? sala ma może z 50 m kwadr. coś jak kaplica.
Chodzi o to ze tych mikrofonów one nie maja trzymac ani nie maja stac przed statywem tych mikrofonów tak jak by ma "nie być"
Prosze o pomoc...
Ps mikrofony to pojemnościówki -szeroka membrana BEHRINGER Studio Condenser Microphone C-1
Wiem ze nie sa to jakies cuda ale zawsze to pojemnościowe na przedwzmacniaczu
-
Dobmatt
autor: Dobmatt » piątek 25 mar 2005, 22:27
Przewiduję poważne problemy ze wzbudzaniem (feedback) od monitorów. Najlepszym rozwiązaniem byłyby mikrofony nagłowne bezprzewodowe, powszechnie stosowane w spektaklach teatralnych - takie miniaturowe lavalierki wystające na boku twarzy i zamocowane jak okulary.
MD.
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.
-
Fuli5
...Przewiduję poważne problemy ze wzbudzaniem (feedback) od monitorów. Najlepszym rozwiązaniem byłyby mikrofony nagłowne bezprzewodowe, powszechnie stosowane w spektaklach teatralnych - takie miniaturowe lavalierki wystające na boku twarzy i zamocowane jak okulary.
MD....
Ale wiesz chodzi o to że często jest tak ze jest 20 ludzi ... i oni wchodza na zmaina itp ..przeciez nie kupie 20 mikrofonów nagłownych :p
"Przewiduję poważne problemy ze wzbudzaniem (feedback) od monitorów"
Za pewne chodzi ci o Nasłuch .... Nasłuchu tu nie ma bo to mała scena i pomieszczenie ..głościki sa 3 metry przed sceną po bokach ... :)
Ostatnio miałem niby mikrofon "zbierajacy" i cos łapał ... był tylko jeden ...więc strwierdziłęm ze jak tamten taki żłom cos dawał to może akurat dwie pojemnościówki cos dadzą ?
-
Fuli5
...kilka sztuk -
http://www.netzmarkt.de/thomann/thoiw2_the_tbone_em9900_prodinfo.html
Ewentualnie tanie "krótsze" modele

. Cena śmieszna.
...
Własnie myslałem nad pojemnościówka albo tego behringera co podałem razy 2 albo cos T.Bome na allegro sa T.Bone piojemnosciowe za 160 zł nie pamiętam modeluale chyba coś z "1000" czyli by sie pewnie nadało ..ale chyba te behringer ma lepsze parametry pozatym kosztuje 50 zł więcej :) ale wiadomoże czesto cena to nie wszystko ...
-
Fuli5
...Tylko widzisz, zwykłą pojemnością niewiele nagłosnisz, bedzie się sprzęgało. Musisz mieć mikrofony kirunkowe i najlepiej 2 zestawy głosników na sali.
...
Mikrofon kierunkowy ? hmm to on lepiej ściaga niż pojemnościowy z przedwzmacniaczem ?
Masz moze jkaies namiary na taki mikrofon ? tak do 190 zł Bo patrzyłem na allegro to najdroższy kierunkowy jaki znalazłem to Shuter za 110 zł ... chyba naie jest to lepsze od pojemnościówki behringer za 210 zł :)
-
wyderko
-
Kontakt:
autor: wyderko » sobota 26 mar 2005, 23:04
50 m kw?? Moim zdaniem w ogóle nie trzeba tego nagłaśniać. Będą z tego tylko problemy - np. sprzężenia.
IWK.org.pl - Inteligentna Wyszukiwarka Koncertów
-
Fuli5
autor: Fuli5 » niedziela 27 mar 2005, 16:39
...50 m kw?? Moim zdaniem w ogóle nie trzeba tego nagłaśniać. Będą z tego tylko problemy - np. sprzężenia....
Nie no może troche więcej niz 50 m Chodzi o to że to stara Cerkiew i ma co prawda dobra akustyke itp ..ale nie słychac dobrze bo dzwięksie rozchodzi gdzie się tylko da :) .. A to nagłośnienie o którym mówie to nie musi byc głośne, Chodzi o to żeby było co kolwiek słychac ...
Sala jest w kształcie krzyża jak to cerkwie i kaplice ... w dwych bokach chce dac gośniki:)
-
wyderko
-
Kontakt:
autor: wyderko » niedziela 27 mar 2005, 17:22
"ma co prawda dobra akustyke itp ..ale nie słychac dobrze bo dzwięksie rozchodzi gdzie się tylko da"
"Jestem za, a nawet przeciw" - bez sensu
IWK.org.pl - Inteligentna Wyszukiwarka Koncertów
-
Fuli5
autor: Fuli5 » niedziela 27 mar 2005, 21:15
..."ma co prawda dobra akustyke itp ..ale nie słychac dobrze bo dzwięksie rozchodzi gdzie się tylko da"
"Jestem za, a nawet przeciw" - bez sensu...
Sorki źle zformuowałem :p hje he
No ale pisałes cos ..chya ty o mikrofonach kierunkowych ... masz gdzies polska strone z takimi i nie drogini aby cos dały :) Mi naprawde nie chodzi o nagłośnienie takie żeby było bardzo głośno tylko żeby było cos słychać ... to w końcu nie imp[reza .. bo wiadomo że słychac ogólnie ze sceny w miare dobrze ale gdyby to lekko wzmocnic o to mi chodzi :)
-
Fuli5
..??..