Meble studyjne

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
Marc.De.Marx
Meble studyjne

Post autor: Marc.De.Marx » niedziela 27 mar 2005, 00:12

Szukam jakis wzorow, fotek itp. gdzie moglbym podpatrzec budowe mebli studyjnych. Chodzi mi pod mixer, monitory studyjne + komputerowe, klawiatury i syntezatory w wersji rack. Nie mam pojecia jak to wszystko wbudowac. Planuje je zrobic z plyty MDF ktore mozna w castoramie zamowiec na wymiar, ale musze najpiewr zobaczyc jak to ma wygladac.

Awatar użytkownika
Kamil

Re: Meble studyjne

Post autor: Kamil » niedziela 27 mar 2005, 01:13

...Szukam jakis wzorow, fotek itp. gdzie moglbym podpatrzec budowe mebli studyjnych. Chodzi mi pod mixer, monitory studyjne + komputerowe, klawiatury i syntezatory w wersji rack. Nie mam pojecia jak to wszystko wbudowac. Planuje je zrobic z plyty MDF ktore mozna w castoramie zamowiec na wymiar, ale musze najpiewr zobaczyc jak to ma wygladac....

hmmm....

pomysł niezły, bo najtaniej castoramie lub OBI. I wszystko przytną na wymiar i wystarczy poskręcać i już gotowe.

Projekty mebli studyjnych można znaleźć na zagranicznych stronach firm które sięzajmujątym tematem, jest ich kilka.

Pokazują zdjęcia, można podpatrzyć.

Przede wszystkim to muszą byćmeble w których wszystkie posiadane przez Ciebie urządzenia będą "pod ręką" i należy wziąćpoprawkę na to że każde z urządzeń posiada jakiiśtam system chłodzenia. Proponuję pomyślećo nie zakrywaniu dopływu powietrza dla różnych urządzeń, niby banał ale bardzo ważne. Pomysłów jest mnustwo. Ja równierzs zadbałem u siebie o odpowiednie rozmieszczenie monitorów, tzn. dobra wysokość, bardzo ważna sprawa jeżeli używa sięmonit. blioskiego pola. Używam M-Audio BX5.

Pozdrawiam i życze wielu pomysłów.

bart770
Kontakt:

Post autor: bart770 » niedziela 27 mar 2005, 03:02

zagadnij to podpowiem całkiem tanio i to co chcesz

Awatar użytkownika
Marc.De.Marx

Post autor: Marc.De.Marx » niedziela 27 mar 2005, 15:00

Ok dzieki wam. Daj mi Bart wtedy znac co i jak.

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » czwartek 25 paź 2007, 22:53

Projekty mebli studyjnych można znaleźć na zagranicznych stronach firm które sięzajmujątym tematem, jest ich kilka.

chetnie bym wlasnie podpatrzyl, bo potrzebuje sobie zrobic biurko konkretne, zna ktos jakies adresy ?
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
jaca2303

Post autor: jaca2303 » piątek 26 paź 2007, 01:08

...

chetnie bym wlasnie podpatrzyl, bo potrzebuje sobie zrobic biurko konkretne, zna ktos jakies adresy ?...
A ja bym się zastanowił co chce mieć na tym biurku i gdzie, po czym sobie to narysował, zrobił szablon z folii w rzucie z góry i podał wymiary z szablonem komu trzeba albo sam sobie skręcił

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » piątek 26 paź 2007, 10:49

oczywiscie, ze tak zrobie, jednak chciale podpatrzec projekty w kwestii wpuszczenia w blat pod skosem skrzynek rackowych - cos na wzor studiow masteringowych

jak np tu (tylko chce odwrocic skos, zeby zamiast 2U miec np 8U)

http://www.abbeyroad.co.uk/remastering/remastering_pic1.jpg
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
DJMONSIGNEUR

Post autor: DJMONSIGNEUR » piątek 26 paź 2007, 16:32

Znam prostszy sposób- kupujesz biurko jerker w ikei- do tego dwa ramiona pod monitor komputerowy, które do niego mocujesz. - W ten sposób mam pod ręką regulowane wysięgniki na których mam Virusa TI i Korga PadKontrola.

Kupujesz drugie malutkie biurko za 100 złotych z wysuwaną szufladą na klawiaturę (najlepiej z dużym prześwitem tej szuflady- ja kupiłem takie http://www.allegro.pl/item258049624_biurko_tip_top_nr_5_warto.html)
Mieści mi się tam Machinedrum a na głównym blacie klawisz i Monomachine.

Resztę mam w stelażu rackowym 8 u ze skosem za 100 zł- w zupełności wystarczy. Taka konfiguracja jest bardzo elastyczna. Pamiętaj że jak zrobisz sobie raz meble to zmiana wymaga dużo zachodu. Mo chyba że w ogóle nie zmieniasz sprzętu. ;-0

Pozdro

Awatar użytkownika
jaca2303

Post autor: jaca2303 » piątek 26 paź 2007, 20:06

Awatar użytkownika
Meduz

Post autor: Meduz » piątek 26 paź 2007, 20:20

Witam

Oto co znalazłem w necie:

www.keoda.com

To nie reklama nic mnie z tą firmą nie łączy

Pozdrawiam
RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...

ODPOWIEDZ