Który dynamik lepszy?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
flove
Re: Który dynamik lepszy?

Post autor: flove » niedziela 20 mar 2005, 13:34

...no dobra jak już mowa o pojemnościówkach to czy komplet:

mikrofon: NADY SCM 800

mikser: Behringer UB 502

czy zda egzamin?

nie chodzi o super jakość ale chce wiedzieć czy taki komplet będzie lepszy już nawet od ShuraSM58? tymbardziej że mam SB Live 5.1. więc mam dalej się upierać przy pojemniku czy jednak kupić dynamiczny? niech ktoś kompetentny się wypowie. pozdrawiam...

hmmm ... jak masz sb live'a to zapomnij o dynamicznmym - czy pojemnosciowy czy dynamiczny preamp musisz miec zeby go uzyc w sposob "zadawalajacy" :/ ...

tak wiec musisz kupic preamp lub mixer :/ ... oprocz oczywiscie mikrofonu samego. Wiesz ja ci polecam behringera mixer Behringer UB 802 - koszyuje 10 zl wiecje niz preamp a na parwde z nim bedziesz mogł cos zrobic- a jak mowisz nie potrzebujesz super jakosci wiec to ci wysatrczy;)

a co do pojemnosciowki to jak zalezy ci bardzo na kasie to kup moze jakiegos t.bone'a ( miesiac temu opisywane w eis ) - najtanszy kosztuje 149 zl i ma dosc dobre wyniki jak na ta cene + cena kabli to ok. lacznie 400-450 zl wyjdzie ( mixer + kable + mic ) ...

bo w sumie moglbys wziasc sm58 ale przy livie to zapomnij bo np. przy audigu platinum jest kiepsko a co dopiero przy livie :/ ...

OratoR

Post autor: OratoR » niedziela 20 mar 2005, 13:54

......no dobra jak już mowa o pojemnościówkach to czy komplet:

czy zda egzamin?

nie chodzi o super jakość ale chce wiedzieć czy taki komplet będzie lepszy już nawet od ShuraSM58? tymbardziej że mam SB Live 5.1. więc mam dalej się upierać przy pojemniku czy jednak kupić dynamiczny? niech ktoś kompetentny się wypowie. pozdrawiam...

hmmm ... jak masz sb live'a to zapomnij o dynamicznmym - czy pojemnosciowy czy dynamiczny preamp musisz miec zeby go uzyc w sposob "zadawalajacy" :/ ...

tak wiec musisz kupic preamp lub mixer :/ ... oprocz oczywiscie mikrofonu samego. Wiesz ja ci polecam behringera mixer Behringer UB 802 - koszyuje 10 zl wiecje niz preamp a na parwde z nim bedziesz mogł cos zrobic- a jak mowisz nie potrzebujesz super jakosci wiec to ci wysatrczy;)

a co do pojemnosciowki to jak zalezy ci bardzo na kasie to kup moze jakiegos t.bone'a ( miesiac temu opisywane w eis ) - najtanszy kosztuje 149 zl i ma dosc dobre wyniki jak na ta cene + cena kabli to ok. lacznie 400-450 zl wyjdzie ( mixer + kable + mic ) ...

bo w sumie moglbys wziasc sm58 ale przy livie to zapomnij bo np. przy audigu platinum jest kiepsko a co dopiero przy livie :/ ... ...

dzięki za rade, przynajmniej teraz wiem co i jak. pozdro

Awatar użytkownika
modest

Post autor: modest » niedziela 20 mar 2005, 14:38

.........no dobra jak już mowa o pojemnościówkach to czy komplet:

czy zda egzamin?

Chyba by nie zdal egzaminu....poniewaz Nady scm 800 potrzebuje zasilania Phantom a tego nie ma Behringer UB 502, ale za to behringer UB 802 posiada:)

ODPOWIEDZ