Problem z Waveterminal 192M
Nie wiem czemu ale kartanie wydala w programie ORION PLATINUM. Konkretnie to procesor sie mota. Dziwne jest to ze wczesniej bylo wszytko dobrze a teraz tak nie jest. Mam plyte MSI 865PE Neo2-P P4 3Ghz 1gb ram, grafike ati radeona. Dodatkowo jako interface midi urzywam ROMIO na usb. System XP SP2 postawiony od nowa ze wszystkimi mozliwymi dodatkami. Dziwne jest to ze jak sie uruchamia windows to odgrywa tego sampla takjakby z podwujna predkoscia. Ale wylaczylem dzwieki windowsowskie. Program podczas odtwarzania w pewnym momencie pokazuje przeciazenie i sie zatrzymuje. Nie zawiesza komputera ale sie zatrzymuje. Urzywam sterownikow ASIO a konkretnie WTasio bo na nich najlepiej pracuje karta. Czemu urzycie procesora skacze do 100 % wczesniej tak nie bylo. Nie instalowalem nawet codekow do dvix'a ale obciazenie jest za duze i sie zatrzymuje.
Re: Problem z Waveterminal 192M
...Nie wiem czemu ale kartanie wydala w programie ORION PLATINUM. Konkretnie to procesor sie mota. Dziwne jest to ze wczesniej bylo wszytko dobrze a teraz tak nie jest. Mam plyte MSI 865PE Neo2-P P4 3Ghz 1gb ram, grafike ati radeona. Dodatkowo jako interface midi urzywam ROMIO na usb. System XP SP2 postawiony od nowa ze wszystkimi mozliwymi dodatkami. Dziwne jest to ze jak sie uruchamia windows to odgrywa tego sampla takjakby z podwujna predkoscia. Ale wylaczylem dzwieki windowsowskie. Program podczas odtwarzania w pewnym momencie pokazuje przeciazenie i sie zatrzymuje. Nie zawiesza komputera ale sie zatrzymuje. Urzywam sterownikow ASIO a konkretnie WTasio bo na nich najlepiej pracuje karta. Czemu urzycie procesora skacze do 100 % wczesniej tak nie bylo. Nie instalowalem nawet codekow do dvix'a ale obciazenie jest za duze i sie zatrzymuje....
Spróbuj w panelu kontrolnym karty zmienić częstotliwość próbkowania na 44.1 lub ściągnąć nowsze sterowniki.Twój system wydaje się być dosyć wydajny więc problem w ustawieniach.Sprawdź również w systemie ( menedżer urządzeń ) czy uruchomiona jest obcja DMA dla dysków.Ważną rzeczą jest też systematyczna defragmentacja dysków.Z tego co wiem to w urządzeniach firmy ESI sterowniki nie są atutem, więc więcej czasu trzeba poświęcić na konfiguracje.
Spróbuj w panelu kontrolnym karty zmienić częstotliwość próbkowania na 44.1 lub ściągnąć nowsze sterowniki.Twój system wydaje się być dosyć wydajny więc problem w ustawieniach.Sprawdź również w systemie ( menedżer urządzeń ) czy uruchomiona jest obcja DMA dla dysków.Ważną rzeczą jest też systematyczna defragmentacja dysków.Z tego co wiem to w urządzeniach firmy ESI sterowniki nie są atutem, więc więcej czasu trzeba poświęcić na konfiguracje.
Zajmuje się komponowaniem i produkcją muzyczną.