Mayfair Studio - muszę się pochwalić
Hej, Panowie musze sie pochwalić, bo za przeproszeniem posikam sie zaraz.
Otóż od 2 tygodni jestem w Londynie i dzisiaj zauważyłem, że niedaleko mnie - może z 5-10 minutek jest MAYFAIR STUDIO - http://www.mayfair-studios.co.uk (nagrywali tu m.in. Robbie Williams, Tina Turner, A-ha, R.E.M, Kylie Monigue itp.)
No to myśle - jade. Wziołem żone pod pachie, mape londynu w pod drugą i ruszyłem.
Szukamy, szukamy, szukamy i w końcu jest. Jakaś stara zasyfiona brama, wygląda jak z Warszawskich dzielnic kamieniczka z taką starą zasikaną przez żuli bramą, dookoła porozwieszane pranie jak na starych włoskich dzielnicach itp.
Spojrzeliśmy sie na siebie .... hm .... idziemy szukać dalej bo to nie może być to słynne studio.
Obeszliśmy ulice ze 3 razy, no ale adres sie zgadza - 11a Sharpleshall Street. No to wchodzimy.
Weszliśmy w te brame, a tu GARAŻ,normalne kurde garaż. Na drzwiach dzwonek. Myślimy - kij, skoro szukaliśmy w tych Londyńskich uliczkach tego z godzine to nie odpuścimy.
Dzwonimy. Nikt sie nie odzywa, tylko bzzzzzzzz, drzwi sie otwarły.
Kij, wchodzimy, a tu.... na ścianach złote płyty, platynowe, wykładziny studyjne itp.
W recepcji 3 ziomali, lekko wystraszonych jak nas zobaczyli, ale kij tam.
Mówimy ze my som z Polski, ze naszym drimem było zobaczyć to studio i czy możemy sie rozejrzeć (godzina 20:00). Chińczyk mówi - OK, wchodźcie. Weszliśmy dalej, chwile pogadaliśmy,a oni - chcecie zobaczyć reżyserke w Studio 1 ? (bo reszta była w remoncie czy jakoś tak).
No ba ..... pewnie że chcemy.
Wchodzimy przez dzrwi, a tu inny świat. Kosola długości z dobre 3 m, masa sprzetu, głośników i wogóle.
No nie wiem co opisywac, bo jeszcze jestem w szoku.
Pytam sie gościa - ile godzinka nagrania kosztuje, a on że to dzień minimum trza wziąc za minimum 1500 funciaków :)
Postałem, pogadałem ... i na koniec diabelski plan - jak tu jeszcze raz wrócić ?
No to sie pytam, czy mozna by było przyjść i se zdjęć napstrykac - a oni po chwil zastanowienia - ok, wpadnij np. w poniedziałek, bo nikt akurat nie bedzie nagrywał.
No to spoko, wyszliśmy z tamtąd i teraz zastanawamy sie skąd wyrwac aparat :) - ale załatwi sie jakoś.
Jak kogoś będą interesowały zdjęcia - moge podesłać na maila lub wrzućić na jakieś www.
OK, to tyle z chwalenia sie, może dla kogoś to nic, ale dla mnie to wielkie przeżycie - w końcu nagrywały tu wielkie gwiazdy no i ja tu bede kiedyś nagrywał :)
Pozdrawiam
Paweł
Otóż od 2 tygodni jestem w Londynie i dzisiaj zauważyłem, że niedaleko mnie - może z 5-10 minutek jest MAYFAIR STUDIO - http://www.mayfair-studios.co.uk (nagrywali tu m.in. Robbie Williams, Tina Turner, A-ha, R.E.M, Kylie Monigue itp.)
No to myśle - jade. Wziołem żone pod pachie, mape londynu w pod drugą i ruszyłem.
Szukamy, szukamy, szukamy i w końcu jest. Jakaś stara zasyfiona brama, wygląda jak z Warszawskich dzielnic kamieniczka z taką starą zasikaną przez żuli bramą, dookoła porozwieszane pranie jak na starych włoskich dzielnicach itp.
Spojrzeliśmy sie na siebie .... hm .... idziemy szukać dalej bo to nie może być to słynne studio.
Obeszliśmy ulice ze 3 razy, no ale adres sie zgadza - 11a Sharpleshall Street. No to wchodzimy.
Weszliśmy w te brame, a tu GARAŻ,normalne kurde garaż. Na drzwiach dzwonek. Myślimy - kij, skoro szukaliśmy w tych Londyńskich uliczkach tego z godzine to nie odpuścimy.
Dzwonimy. Nikt sie nie odzywa, tylko bzzzzzzzz, drzwi sie otwarły.
Kij, wchodzimy, a tu.... na ścianach złote płyty, platynowe, wykładziny studyjne itp.
W recepcji 3 ziomali, lekko wystraszonych jak nas zobaczyli, ale kij tam.
Mówimy ze my som z Polski, ze naszym drimem było zobaczyć to studio i czy możemy sie rozejrzeć (godzina 20:00). Chińczyk mówi - OK, wchodźcie. Weszliśmy dalej, chwile pogadaliśmy,a oni - chcecie zobaczyć reżyserke w Studio 1 ? (bo reszta była w remoncie czy jakoś tak).
No ba ..... pewnie że chcemy.
Wchodzimy przez dzrwi, a tu inny świat. Kosola długości z dobre 3 m, masa sprzetu, głośników i wogóle.
No nie wiem co opisywac, bo jeszcze jestem w szoku.
Pytam sie gościa - ile godzinka nagrania kosztuje, a on że to dzień minimum trza wziąc za minimum 1500 funciaków :)
Postałem, pogadałem ... i na koniec diabelski plan - jak tu jeszcze raz wrócić ?
No to sie pytam, czy mozna by było przyjść i se zdjęć napstrykac - a oni po chwil zastanowienia - ok, wpadnij np. w poniedziałek, bo nikt akurat nie bedzie nagrywał.
No to spoko, wyszliśmy z tamtąd i teraz zastanawamy sie skąd wyrwac aparat :) - ale załatwi sie jakoś.
Jak kogoś będą interesowały zdjęcia - moge podesłać na maila lub wrzućić na jakieś www.
OK, to tyle z chwalenia sie, może dla kogoś to nic, ale dla mnie to wielkie przeżycie - w końcu nagrywały tu wielkie gwiazdy no i ja tu bede kiedyś nagrywał :)
Pozdrawiam
Paweł
Mayewsky
(GG - 4039365)
(GG - 4039365)
Re: Mayfair Studio - muszę się pochwalić
hehe :)
ah, zwiedzanie londynu :)
abbey road też nie wygląda zbyt okazale...tzn z zewnątrz ;)
choć na dobrą sprawe, jak miałoby wyglądać ? :)
btw, pracowałem 5 minut spacerem stamtąd :) ale co z tego ? hehehe.....
btw, pracowałem 5 minut spacerem stamtąd :) ale co z tego ? hehehe.....
...hehe :)
btw, pracowałem 5 minut spacerem stamtąd :) ale co z tego ? hehehe........
Mayewsky
(GG - 4039365)
(GG - 4039365)
...hehe :)
No aj etap zwiedzania mam juz za sobą, choć wielu rzeczy jeszcze nie widziałem.
A Abbey nie jest taka zła, choć wole Oxford i jej odnogi :) - pomijam Docklands bo to juz dzieło sztuki.
No aj etap zwiedzania mam juz za sobą, choć wielu rzeczy jeszcze nie widziałem.
A Abbey nie jest taka zła, choć wole Oxford i jej odnogi :) - pomijam Docklands bo to juz dzieło sztuki.
Mayewsky
(GG - 4039365)
(GG - 4039365)
A Abbey nie jest taka zła, choć wole Oxford i jej odnogi :) - pomijam Docklands bo to juz dzieło sztuki....
mnie jakoś nie kręci londyn....
docklands nawet nie widziałem,....
jeśli chodzi o abbey road to polecam szczególnie północno zachodni jej koniec. można kulke dostać :D
choć może troszke tęsknię....ale tylko troszkę....
chlip chlip.
w każdym razie, robi sie nie na temat ;) hehe
Witam, ja nigdy nie byłem w Londynie a tym bardziej a tak znanym miejscu, więc skoro nikt nie jest chętny to prosze mnie zapisac jako pierwszego na te fotki ze studia, naprawde jestem ciekaw !!! Mam nadzieję, że i jakiś opis widzianego sprzętu, ustawień, rozwiązań itd. się znajdzie
Czekam na dalsze posty tutaj albo jak niema chętnych to daj mi na pocztę : one_sign@tlen.pl z góry dziekuję i pozdrawiam
One

One
No stary, gratulacje, moim skromnym zdaniem najlepsze studio w Europie, genialne brzmienie.....Wypas.
Pozdrawiam
H
No stary, gratulacje, moim skromnym zdaniem najlepsze studio w Europie, genialne brzmienie.....Wypas.
Pozdrawiam
H
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm
...Ja też poprosiłbym te zdjęcia: 2peter@polbox.com
Dzięki!!...
oczywiscie szkudlik@go2.pl tez sie dolaczy
[addsig]
Dzięki!!...
oczywiscie szkudlik@go2.pl tez sie dolaczy
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
djozd@rybnet.pl - wiesz co masz ztym zrobic, prawda?