Drum maszynka VST

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
B.J.
Drum maszynka VST

Post autor: B.J. » niedziela 13 mar 2005, 17:34

Witam możecie mi polecić jakieś drum maszynki VST bo ta Lm-7 dołączony do Cubase nadaje się do... własciwie sam nie wiem do czego w każdym razie nie do tego do czego został napisany

Z góry dziękkuje za pomoc.
)))-------D'n'B-------->

Tele.SmoothMusic.

Re: Drum maszynka VST

Post autor: Tele.SmoothMusic. » niedziela 13 mar 2005, 17:58

...Witam możecie mi polecić jakieś drum maszynki VST bo ta Lm-7 dołączony do Cubase nadaje się do... własciwie sam nie wiem do czego w każdym razie nie do tego do czego został napisany

Z góry dziękkuje za pomoc. ...

Witam,

Battery

Rozne sample Giga i SF (np. MiniKit)

Tyle mi przychodzi na mysl o bitmaszynach VST, bo do ukladania calych sekcji perkusyjnych swietnie sie nadaje Fruity Loops.

Pozdrawiam
Pozdrawiam, Mateusz Telega

Grey

Post autor: Grey » niedziela 13 mar 2005, 18:06

......Witam możecie mi polecić jakieś drum maszynki VST bo ta Lm-7 dołączony do Cubase nadaje się do... własciwie sam nie wiem do czego w każdym razie nie do tego do czego został napisany

Witam,

Battery

Tyle mi przychodzi na mysl o bitmaszynach VST, bo do ukladania calych sekcji perkusyjnych swietnie sie nadaje Fruity Loops.

Pozdrawiam...

do brzmień elektronicznych np. microtonic

Pozdro
eis, eis, baby!

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » niedziela 13 mar 2005, 18:57

.........Witam możecie mi polecić jakieś drum maszynki VST bo ta Lm-7 dołączony do Cubase nadaje się do... własciwie sam nie wiem do czego w każdym razie nie do tego do czego został napisany

Witam,

Battery

Pozdrawiam...

do brzmień elektronicznych np. microtonic

Pozdro...

battery i jeszcze raz battery !!! do wszystkiego :>

swietny soft ... ;)

Awatar użytkownika
Dobmatt

Post autor: Dobmatt » niedziela 13 mar 2005, 22:03

NI Battery to nie jest drum-maszynka (o co chodziło autorowi postu), tylko moduł brzmieniowy. FXpansion BFD ma komplet wzorów do ułożenia sekwencji, ale to są głównie bębny akustyczne, rockowe - w podstawowej wersji. Są dostepne poszerzenia elektroniczne. Do Hip-hop_house_dance najlepszy będzie Spectrasonics Stylus RMX.

MD.
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » niedziela 13 mar 2005, 22:31

...NI Battery to nie jest drum-maszynka (o co chodziło autorowi postu), tylko moduł brzmieniowy. FXpansion BFD ma komplet wzorów do ułożenia sekwencji, ale to są głównie bębny akustyczne, rockowe - w podstawowej wersji. Są dostepne poszerzenia elektroniczne. Do Hip-hop_house_dance najlepszy będzie Spectrasonics Stylus RMX.

MD....

Mam Stylusa *zwykłego bo nic tam nie pisze że remix!* i muszę powiedzieć że średnia to maszynka jest. Wbudowane sample nie powalają. Battery to świetny sampler bardzo rozbudowany , sam używam i dlatego też Ci go polecam; do niego załadujesz se co bedziesz chciał, co posiadasz.

Jeżeli jeszcze można mieć coś na uwadze to myślę że może Edirol Hyper Canvas. tam jest sporo ciekawych brzmień ułożonych chyba w podst. formie mapy GM.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
janos

Post autor: janos » poniedziałek 14 mar 2005, 12:17

Awatar użytkownika
chlebow

Post autor: chlebow » poniedziałek 14 mar 2005, 12:25

W Reaktorze (katalogu Synth-Sequenced) jest mily seqencer o nazwie DSQ-32.
MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024

Awatar użytkownika
B.J.

Post autor: B.J. » poniedziałek 14 mar 2005, 14:31

...NI Battery to nie jest drum-maszynka (o co chodziło autorowi postu), tylko moduł brzmieniowy. FXpansion BFD ma komplet wzorów do ułożenia sekwencji, ale to są głównie bębny akustyczne, rockowe - w podstawowej wersji. Są dostepne poszerzenia elektroniczne. Do Hip-hop_house_dance najlepszy będzie Spectrasonics Stylus RMX.

MD....

chodziło mi o urządzenie do układania sekcji perkusyjnych z możliwością ładowania swoich sampli
)))-------D'n'B-------->

ODPOWIEDZ