Virtual Instruments Collection

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
ajma
Virtual Instruments Collection

Post autor: ajma » wtorek 08 mar 2005, 12:35

Mam pytanie do uzytkowników tego pakietu. Zastanawiam się nad zakupem tego pakietu. Czy warto kupić Virtual Instruments Collection Steinberga? Na czy polega uporszcenie wersji np. Haliona itp? Jakie brzmienia zawiera dołączona płyta z brzmieniami?
jestem muzykiem i informatykiem po troszce.

Awatar użytkownika
Vocel

Re: Virtual Instruments Collection

Post autor: Vocel » wtorek 08 mar 2005, 19:05

Mam te sama kolekcje z pakietu Studio Case.

Uproszczone wersje z ktorych najlepsze według mnie to Grand Piano, ktore uzywam do granic mozliwosci, biorac pod uwage, ze polyphony to tylko 32/ z tego co pamietam/, laduje go dwa razy na roznych kanalach, ale przez to sporo ramu sie zapycha, 2 razy dawka 60 mb.okolo/

electric Guitar Edition to dla mnie zabawka, nic tam tak na prawde jak na razie uzytecznego nie znalazlem, taka lightowa wersja tylko drazni, same przebiegi oczywiste i bez jajca.

Groove Agent przydal mi sie wielokrotnie do wielu porstych projektow muzycznych, brzmi bardzo, wybitnie wiarygodnie i mozna jego sample uzywac do wlasnych paternow budowanych w midi/ chyba ze juz masz gotowe schematy z np 'Midi Cube'/

Halino to bardziej player niz sampler, dobre to ze czyta SF, ale nie z 'Load Program' ale jako Drag and Drop, to drazni, bo musisz miec otwarty folder gdzies tam na pasku i przenosic za kazdym razem sf...ale mozna sie przyzwyczaic. Composer Set /przynajmniej taki jest w Studio Case/ ma sympatyczne brzmienia z ktorymi mozesz siadac do prostych projekcikow, ladnu acustic bass, dobre B3 Fast, z efektem leslie jak pobawisz sie modulation wheel...modulation wheel robi cudowne zamieszanie w barwach pad

Produkt jest warty swojej ceny, ja dalem 1100 w listopadzie 2003, dzisiaj osobno za Cubase SE i ten pakiet dajesz chyba 780 w promocji Audiofactory.

Jedynym nieporozumieniem jest D'acota..NIEPOROZUMIENIE W WERSJI se, pelna wersja to az ciary biora, a tu takie synth pierdniecia.

Lepiej zaopatrzyc sie w Seperwave, Traingle II, czy Sampletank 2 free, to kopalnie w porownaniu do tej porazki...no ale uprawnia cie to do bodajze 15% znizki w zakupie pelnej wersji.

Jak masz jakies pytania to wal.

Zapewne mozna sciagnac pdf ze strony Steinberga.

Ale odpowiadajac na twoje: WARTO W 88,4562 %
musze zaczac traktowac siebie powazniej

ajma

Post autor: ajma » wtorek 08 mar 2005, 20:36

Dzieki za odpowiedz. Mam jeszcze pytanie czy plyta z brzmieniami do Heliona dołączona jakie brzmienia zawiera - w miare ok, ile tych brzmień jest, czy sa to brzmienia instrumentów akustycznych czy może jakieś "kosmiczne odloty" itp.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » środa 09 mar 2005, 03:07

Dzieki za odpowiedz. Mam jeszcze pytanie czy plyta z brzmieniami do Heliona dołączona jakie brzmienia zawiera - w miare ok, ile tych brzmień jest, czy sa to brzmienia instrumentów akustycznych czy może jakieś "kosmiczne odloty" itp.

Pozdrawiam...

Znając życie to nie będzie zawierała aż nadto ciekawych brzmień, które i tak treba bęzie poddawac modyfikaacj iżeby jaoś brzmiały.

Awatar użytkownika
Helmer

Post autor: Helmer » środa 09 mar 2005, 06:38

Znając życie to nie będzie zawierała aż nadto ciekawych brzmień, które i tak treba bęzie poddawac modyfikaacj iżeby jaoś brzmiały. ...

A zyciowy znawca to na jakiej podstawie to twierdzi???

ajma

Post autor: ajma » środa 09 mar 2005, 07:41

...

Znając życie to nie będzie zawierała aż nadto ciekawych brzmień, które i tak treba bęzie poddawac modyfikaacj iżeby jaoś brzmiały. ...

A zyciowy znawca to na jakiej podstawie to twierdzi??? ...

Najlepiej jakby wypowiedział sie ktoś kto ten pakiet ma

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » środa 09 mar 2005, 09:19

...

A zyciowy znawca to na jakiej podstawie to twierdzi??? ...

Drogą przypuszczenia i spekulacji

ODPOWIEDZ