E-MU 1212m vs Audiophile 192
chcialbym wam sie zapytac którą z tych kart byscie wybrali. Mialem zamiar kupic E-MU 1212m, ale po ostatnich waszych wypowiedziach zmienilem zdanie:) teraz sie zastanawiam jaką karte kupic ( czy tą E-MU 1212m czy może Audiophile 192???) chodzi mi głownie o zabawę z dzwiekiem i nagrywanie wokali... .Prosze was o napiasnie co sądzicie o tych kartach i ktora z nich byscie wybrali.
Z góry dziekuje.
Z góry dziekuje.
Re: E-MU 1212m vs Audiophile 192
...chcialbym wam sie zapytac którą z tych kart byscie wybrali. Mialem zamiar kupic E-MU 1212m, ale po ostatnich waszych wypowiedziach zmienilem zdanie:) teraz sie zastanawiam jaką karte kupic ( czy tą E-MU 1212m czy może Audiophile 192???) chodzi mi głownie o zabawę z dzwiekiem i nagrywanie wokali... .Prosze was o napiasnie co sądzicie o tych kartach i ktora z nich byscie wybrali.
Z góry dziekuje....
hellou ... podobne pytanie bylo o emu 0404 - odpowiedz jest jedna ...
jesli nagrywasz ( duzo ) z zewnatrz kompa to bierz audiophile'a 192 a jesli nie to mozesz wziasc emu1212m ... takie jest moje zdanie ... karty sa w miare porownywalne ale do nagrywania z zewnatrz polecam audiophile'a - natomiast jesli uzywasz wiecej vsti i nagrywasz sporadycznie to
emu1212m sie chyba lepiej ci przyda ... zawsze bedziesz mogl wykorzystac jej dsp - rewelacja to nie jest ale mozna z tym zrobic cos sensownego ... ;)
pozdro
Z góry dziekuje....
hellou ... podobne pytanie bylo o emu 0404 - odpowiedz jest jedna ...
jesli nagrywasz ( duzo ) z zewnatrz kompa to bierz audiophile'a 192 a jesli nie to mozesz wziasc emu1212m ... takie jest moje zdanie ... karty sa w miare porownywalne ale do nagrywania z zewnatrz polecam audiophile'a - natomiast jesli uzywasz wiecej vsti i nagrywasz sporadycznie to
emu1212m sie chyba lepiej ci przyda ... zawsze bedziesz mogl wykorzystac jej dsp - rewelacja to nie jest ale mozna z tym zrobic cos sensownego ... ;)
pozdro
nie chodzi ile nagrywasz tylko czy karta spełni i zaspokoi twoje oczekiwania co do ilosci we/wy
mam 1212m i spisuje sie bardzo dobrze choc przydałaby mi sie karta synchronizująca(ciekawe kiedy sie osobno pokaza bo infona stronie emu jest....)
mam 1212m i spisuje sie bardzo dobrze choc przydałaby mi sie karta synchronizująca(ciekawe kiedy sie osobno pokaza bo infona stronie emu jest....)
...nie chodzi ile nagrywasz tylko czy karta spełni i zaspokoi twoje oczekiwania co do ilosci we/wy
mam 1212m i spisuje sie bardzo dobrze choc przydałaby mi sie karta synchronizująca(ciekawe kiedy sie osobno pokaza bo infona stronie emu jest....)...
No i pamętaj że do EMu-1212m możesz wykorzystać ;) Proteusa. (Też za niedługo kupuję tę kartę)
mam 1212m i spisuje sie bardzo dobrze choc przydałaby mi sie karta synchronizująca(ciekawe kiedy sie osobno pokaza bo infona stronie emu jest....)...
No i pamętaj że do EMu-1212m możesz wykorzystać ;) Proteusa. (Też za niedługo kupuję tę kartę)
...nie chodzi ile nagrywasz tylko czy karta spełni i zaspokoi twoje oczekiwania co do ilosci we/wy
swieta racja .. no ale jak maestro pisze ze bedzie sie bawil "wokalem" to tony wejsc/wyjsc nie potrzebuje ;)
pozdro:)
swieta racja .. no ale jak maestro pisze ze bedzie sie bawil "wokalem" to tony wejsc/wyjsc nie potrzebuje ;)
pozdro:)
no chyba sie zdecyduje na audiophila. Cena tez jest dobra bo o ponad 100zl - a u mnie jak narazie z kasą krucho.No ale jak na początek ta karta wystarczy. W koncu jestem jeszcze mlody:)
pozdrawiam
pozdrawiam
...no chyba sie zdecyduje na audiophila. Cena tez jest dobra bo o ponad 100zl - a u mnie jak narazie z kasą krucho.No ale jak na początek ta karta wystarczy. W koncu jestem jeszcze mlody:)
pozdrawiam ...
hehe .. bez obaw, jesli nie robisz niczego na parwde "pro" to ta karta jest WYSTARCZAJCA ... na prawde na dlugo ;)
pozdrawiam ...
hehe .. bez obaw, jesli nie robisz niczego na parwde "pro" to ta karta jest WYSTARCZAJCA ... na prawde na dlugo ;)
...Różnica w cenie jest śmieszna, bo ....
AP to maksymalnie 4 kanałowa karta, EMU jak napisałem daje możliwośc zarejestrowanai jednocześnie 12 kanałów... i to tylko 100zł różnicy.
Poza tym w EMU są superowe przetworniki, te same co w interfejsach DD(w AP nie wątpię że tkaże sa super).
Dodatkowo w EMU jest karta do synchronizacji (kupowoana osobno), może się kiedyś przydać
.
No karta jest bardzo rozbudowana, ma wiele możliwości i moim zdaniem to jedna z ciekawszych propozycji dostępnych na rynku.
...
Monter to powiedz jeszcze co bardziej proponujesz, ten emu1212m? czy marian marcX, parametry podobne, tyle ze mariana moge rozbudowac o dodatkowy adata, i miec w cenie 2000zł zestaw do nagrywania 18 sciezek, 2x8 (adat) + 2x linia, sama karta kosztuje ok 1150 netto,, owszem drozej od emu, ale jak sie to ma do jakosci, moze ktos wie.... ciagle mam watpliwosci, a karte musze kupic w przeciagu 2 tygodni.
Pozdrawiam
AP to maksymalnie 4 kanałowa karta, EMU jak napisałem daje możliwośc zarejestrowanai jednocześnie 12 kanałów... i to tylko 100zł różnicy.
Poza tym w EMU są superowe przetworniki, te same co w interfejsach DD(w AP nie wątpię że tkaże sa super).
Dodatkowo w EMU jest karta do synchronizacji (kupowoana osobno), może się kiedyś przydać

No karta jest bardzo rozbudowana, ma wiele możliwości i moim zdaniem to jedna z ciekawszych propozycji dostępnych na rynku.
...
Monter to powiedz jeszcze co bardziej proponujesz, ten emu1212m? czy marian marcX, parametry podobne, tyle ze mariana moge rozbudowac o dodatkowy adata, i miec w cenie 2000zł zestaw do nagrywania 18 sciezek, 2x8 (adat) + 2x linia, sama karta kosztuje ok 1150 netto,, owszem drozej od emu, ale jak sie to ma do jakosci, moze ktos wie.... ciagle mam watpliwosci, a karte musze kupic w przeciagu 2 tygodni.
Pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
Tak wiec szykuje sie na Audiophila....bo mysle ze za pare lat bedą lepsze oferty niz E-MU 1212m:).... Nie mowie ze jest zła...ale audiophile starczy chyba na jakis czas, by porzadnie nagrywac wokale no i oczywiscie robic muzyke.
pozdrawiam.
pozdrawiam.
co bardziej proponujesz, ten emu1212m? czy marian marcX, parametry podobne, tyle ze mariana moge rozbudowac o dodatkowy adata, i miec w cenie 2000zł zestaw do nagrywania 18 sciezek, 2x8 (adat) + 2x linia, sama karta kosztuje ok 1150 netto,, owszem drozej od emu, ale jak sie to ma do jakosci, moze ktos wie.... ciagle mam watpliwosci, a karte musze kupic w przeciagu 2 tygodni.
Odpuść sobie X-a jeśli pracujesz na AMD (tragiczna współpraca). A jesli przetworniki EMU są faktycznie porównywalne z PT HD to też lepiej zainwestować w EMU, Marc X ma średniej klasy przetworniki (technologicznie ujmując), słabsze np. od ECHO Mia.
pozdr
Odpuść sobie X-a jeśli pracujesz na AMD (tragiczna współpraca). A jesli przetworniki EMU są faktycznie porównywalne z PT HD to też lepiej zainwestować w EMU, Marc X ma średniej klasy przetworniki (technologicznie ujmując), słabsze np. od ECHO Mia.
pozdr