Witam,
Co do Peavey'a to powiem krotko - nie jest to zadna bzdura. Zerknij w kilka riderow technicznych jakiejkowlwiek liczacej sie kapeli, wszedzie tam wystepuje jeden text: "nie gramy na sprzecie marki Jacek&Placek, Behringer, PEAVEY itp....!"
Cos w tym musi byc, skoro pisal tak O.N.A., Skawinski czy grono innych, doswiadczoncyh muzykow, ktorych zreszta szanuje jako osoby, ktore mialy okazje sprobowac wszystkiego. Polecam nieco wiecej elastycznosci w zakresie odbierania czyichs wypowiedzi. Skoro tobie pasuja - OK:)
P.S. Moc, jezeli orientujesz sie nieco bardziej w swiecie audio, nie jest rzecza najwazniejsza - mozna miec glosniki o mocy 800W a efektywnosci
92dB@1W/1m a mozna miec glosniki o mocy 300W i efektywnosci
102dB@1W/1m, poza tym jeszcze liczy sie sama odpowiedz czestotliwosciowa, ktora jest tutaj chyba decydentem. Moc to zludzenie, nikt tego juz nie rozwaza w systemach PA, wazne jest natezenie dzwieku jakie system jest w stanie wygenerowac na pewnej odleglosci oraz oczywiscie jakosc.
Pozdrawiam

...
Co do "słynnego" ridera napisanego przez chyba tego samego akustyka, który obsługiwał zarówno ONA jak i Skawę to nie napisałeś do końca iż oprócz Peavey-a są przeciwskazania do takich marek jak Bosch i Alcatel.
Jeśli dla Ciebie taki akustyk jest autorytetem i utorsamiasz się z nim to.....wszystko jasne.Tak dalej Panowie.
Czepiasz się firmy i w nią pijesz, bo chodziło mi kolumnę Peavey-a za 3500 PLN, która w porównaniu jakości do ceny jest w czołówce, a Ty wyjeżdżasz mi zaraz z dużymi systemami.
Co do dużych systemów to mam pytanie, bo przecież jesteś takim znawcą?
Słyszałeś gdzieś może jakiś sytem liniowy?