M-Audio Audiophile 24/96 - czy będzie można?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
djx76
Re: M-Audio Audiophile 24/96 - czy będzie można?

Post autor: djx76 » środa 02 mar 2005, 04:36

czym się różni sygnał consumer od -10dBV - dostępne sygnały w audiofilu 24/96 - który lepszy ?

czym tak naprawdę różnią się symetryki od nie-symetryków ?

wiem że chyba poziomem sygnału ale czy to ma duże znaczenie ?

i jeżeli audiofil 24/96 nie ma symetryków tylko owe consumer i -10dBV to jest beee ?

przepraszam za tyle pytań ale raz a dobrze
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)

Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:

Post autor: Kuma » środa 02 mar 2005, 10:49

Jeśli chodzi o gry, to raczej działa. Miałem jakieś drobne problemy z Toca RD i jeszcze z jakąś starszą samochodówką. Po prostu karta dawała poznać, że nie do tego ją stworzono (dźwiek się "ciął" momentami jak zbyt wielu przeciwników wyło silnikami obok mnie - myslę że to sterowniki jak zawsze). Nowsze gry działały bez zarzutu, z tym że ja jakimś specjalnym graczem nie jestem. Za to przetworniki ma bardzo dobre i do domowego studia uważam ją za dobry zakup (bo sam mam ). Z tą petlą to musisz poeksperymentować. Wiele zależy od sekwencera. Ja jej używam z Cubase SX 2, to tam jest trochę zabawy, ale jest do ustawienia. Mam taki mały mikserek pomiędzy kartą a monitorami i z tego mikserka wchodzę do niej tzw. wysyłką, zeby mi się nie nagrało na ślad wszystko co mam w monitorach itd. Raczej będziesz zadowolony, a miedzy SB a Deltą różnica w brzmieniu jest duża.

pozdrawiam

bębniarz

Awatar użytkownika
djx76

Post autor: djx76 » środa 02 mar 2005, 14:33

Xtra dziękuję ci Kuma - może ktoś odpowie na resztę pytań ? - bardzo proszę - pozdr.
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)

Awatar użytkownika
bullet

Post autor: bullet » środa 02 mar 2005, 14:46

...Xtra dziękuję ci Kuma - może ktoś odpowie na resztę pytań ? - bardzo proszę - pozdr. ...

Nie gniewaj się, że odsyłam do FAQ, ale tam jest wszystko doskonale opisane

Pozdr.

Awatar użytkownika
djx76

Post autor: djx76 » środa 02 mar 2005, 15:18

dzięki trochę tam jest ale mało i lakonicznie ..... pozdr.

Awatar użytkownika
djx76

Post autor: djx76 » środa 02 mar 2005, 18:57

Mr.Dobrski i inni jak znajdziesz chwilę czasu to odpowiedz na pytanka które mnie nurtują - będe wdzięczny ........

Awatar użytkownika
Cyprio

Post autor: Cyprio » środa 02 mar 2005, 19:46

Tutaj masz instrukcję obsługi do miksera- jest tam pokazany rysunek, jak to wszystko podłączyć w pętle:

http://www.behringer.com/UB1202/index.cfm?lang=ENG

Musisz skorzystać z gniazd 'tape in' i 'tape out' oraz guziczka '2 track do control room'.

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
djx76

Post autor: djx76 » środa 02 mar 2005, 20:02

Dzięki Cyprio

a te pytanka możesz wyjaśnić ?

czym się różni sygnał consumer od -10dBV - dostępne sygnały w audiofilu 24/96 - który lepszy ?

i jeżeli audiofil 24/96 nie ma symetryków tylko owe consumer i -10dBV to jest beee ?

thanx

Awatar użytkownika
Gres

Post autor: Gres » środa 02 mar 2005, 20:31

...Dzięki Cyprio

a te pytanka możesz wyjaśnić ?

thanx ...

ha! mam od niedawna ta karte... wykozystyje w prawie identyczny jak ty sposob... (podlaczam do soundcraft compcat) i tez kupilem za 350... nawet sie zastanawialem czy nie jestes mną... a jak spytales o te poziomy to juz jestem pewien :) patrz: Audiophile 2496

tam troche znajdziesz... ja powiem ci ze latwo zaobserwowac ze poziom consumer jest glosniejszy od -10 ... pytanie tylko czy nie powoduje przesteru? bo przeciez kozystne jest aby transportowac kabelkami mocny sygnał.. wiec ja po podlaczeniu karty do soundcraft'a widze ze gdy ustawie na consumer to sygnał nie wychodzi mi powyzej ") dbu" na wskazniku miksera (monitoruje sygnał zaraz po wejsciu do miksera) jest teraz tak ze jesli wskazniki w porgrami czy mikserze karty pokazuja mi -8 to mam w mikserze -8..... pozatym wejscie karty dziala na stale w tym trybie consumer... :) .....

PS : tez miałem wczesniej Audigy .... jak cos to pisz , moze pomoge

PS2: co do gier to udaje sie urochomic nawet starsze tytuly dosowe z Sound setup..... SB or 100% compatible -> autodetect i juz ;) chodz faktycznie czasem trzeszczy

Awatar użytkownika
djx76

Post autor: djx76 » środa 02 mar 2005, 20:38

Dziękuję Gres - masz gg ? - jak masz to napisz swój gg na djx1@op.pl

pozdrówka

ODPOWIEDZ