M-Audio Audiophile 24/96 - czy będzie można?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
djx76
M-Audio Audiophile 24/96 - czy będzie można?

Post autor: djx76 » wtorek 01 mar 2005, 16:14

Witam

Przesiadam się z Audigy 2 na M-Audio Audiophile 24/96 i tu pytania :

czy to dobry wybór za 350 zł ?

w przerwach w robieniu muzyki,jingli itp lubię pograć w Fifę 2005 - audigy chcę sprzedać a czy audifil 24/96 bedzie odtwarzała dzwięk z gry czy muszę dokupić jakiegoś sb live do gier np ?

jak rozwiązać kwestię odsłuchu na słuchawkach ? - czy kupno mixera z wyjściem słuchawkowym wystarczy ?

chcę podpiąć do mixera który zakupię 3 urządzenia (syntezatory,moduły brzmieniowe) a wyjście mixera dać na wejscie audiofila 24/96 z kolei wyjście z karty chcę podać na wejscie mixera aby odsłuchiwać to co wychodzi z sekwencera i owe syntezatory zew. również i z mixera również wyjsciem na końcówkę która zasila monitory odsłuchowe aby mieć odsłuch również na monitorach ?

mam nadzieję że rozumiecie o co mi biega

proszę o pomoc - pozdrawiam gorąco - DJX - Białystok.
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)

Awatar użytkownika
go

Re: M-Audio Audiophile 24/96 - czy będzie można?

Post autor: go » wtorek 01 mar 2005, 18:26

Witam

Mam M-Audio Audiophile 24/96 już od kilku lat i płaciłem za nią ponad 1200pln pracuje tylko na tej karcie mam mixer Yamaha MX12/6 i wszystko można na tym zrobić oprócz nagrywania wielo kanałowego gry grają wszystkie bez problemu jak dla mnie jest bardzo dobra używam ją głównie w studiu ma bardzo dobre parametry polecam a i ma świetne sterowniki które można aktualizować ze strony M Audio miłej zabawy GO

Awatar użytkownika
djx76

Post autor: djx76 » wtorek 01 mar 2005, 21:35

spoko - dziękuję ci Go za odpowiedź

napisz jeszcze czy wszystkie rzeczy i konfiguracje będę mógł zrobić tak jak opisałem.innych też proszę o odpowiedź . Szkudlik , MB ,Mr.Dobrski czyli duże autorytety jak dla mnie też proszę o odpowiedź - z góry thanx.

ps.czy będę musiał coś jeszcze dokupić aby to wszystko chodziło w takiej konfiguracji jak opisałem ?
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)

Awatar użytkownika
djx76

Post autor: djx76 » wtorek 01 mar 2005, 21:38

i jeszcze jedno pytanko czy brak symetrycznych wej/wyj to duży problem.czy sygnały są dużo słabsze czy jest to duża różnica ?

jaka różnica ?

Awatar użytkownika
Damianin

Post autor: Damianin » wtorek 01 mar 2005, 22:29

...Witam

350zł... eeh, do czego to doszło :)

Awatar użytkownika
djx76

Post autor: djx76 » wtorek 01 mar 2005, 22:38

......Witam

350zł... eeh, do czego to doszło :)...

no też się zdziwiłem że za tak dobrą cenę "wydarłem"

a moje pytania ? łeeeeeeeee

Awatar użytkownika
djx76

Post autor: djx76 » środa 02 mar 2005, 01:38

czy naprawdę nikt nie może naskrobać parę linijek ?

trochę mnie to dziwi biorąc pod uwagę to że jestem tu 2 lata - zawsze chętnie pomagam w miarę możliwości a jak piszę raptem może 4 czy 5 pytanie w ciagu 2 lat a tu ciiisza ? !

Awatar użytkownika
Dobmatt

Post autor: Dobmatt » środa 02 mar 2005, 02:36

...czy naprawdę nikt nie może naskrobać parę linijek ?

trochę mnie to dziwi biorąc pod uwagę to że jestem tu 2 lata - zawsze chętnie pomagam w miarę możliwości a jak piszę raptem może 4 czy 5 pytanie w ciagu 2 lat a tu ciiisza ? ! ...

Nie denerwuj się, wszystko będzie grało dokładnie jak sobie to zaplanowałeś. Musisz tylko uważac na pętlę podczas nagrań - sygnał wyjściowy będzie wracał z karty do miksera.

Nie wiem tylko co z grami - to nie to forum!

MD
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.

Awatar użytkownika
djx76

Post autor: djx76 » środa 02 mar 2005, 03:03

......czy naprawdę nikt nie może naskrobać parę linijek ?

trochę mnie to dziwi biorąc pod uwagę to że jestem tu 2 lata - zawsze chętnie pomagam w miarę możliwości a jak piszę raptem może 4 czy 5 pytanie w ciagu 2 lat a tu ciiisza ? ! ...

Nie denerwuj się, wszystko będzie grało dokładnie jak sobie to zaplanowałeś. Musisz tylko uważac na pętlę podczas nagrań - sygnał wyjściowy będzie wracał z karty do miksera.

MD...

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź (przy okazji brovar:-)

właśnie chodzi mi o to jak bedzie z tą pętlą ?

co będę mógł zrobić a czego nie ?

planuję kupić mixer Behringer UB 1002 ponieważ większy nie jest mi potrzebny korekcja,fx-y itp będę realizował w formie cyfrowej (edytor)

a może lepsza propozycja co do mixera ?

proszę o info - z góry dziękuję - DJX - Białystok

Awatar użytkownika
djx76

Post autor: djx76 » środa 02 mar 2005, 03:06

na to pytanie poprzedni rozmówca odpowiedział mi - gry będą chodzić - nie jestem maniakiem gier ale fifę 2005 luuubię

sygnał wyjściowy będzie wracał z karty do miksera

no właśnie bedzie wracał bo chcę go odsłuchiwać na monitorach i słuchawkach - jak to wszystko bedzie wyglądało ?

ufff !!!

ODPOWIEDZ