Sample orkiestrowe
''Warto też zainteresować się East West Orch. Silver - ma podobną cenę, ale oszukują w DEMO.''
....Co przez to rozumiesz ? Grają na żywca?
....Co przez to rozumiesz ? Grają na żywca?
Re: Sample orkiestrowe
oszukują to może zbyt mocne słowo..:)
to demo jest nagrane za pomocą pełnego EWSQL (wersja Platinum albo co najmniej Gold), Silver to tylko namiastka, choć całkiem okazała.
Co do dołączanego samplera, to można mu w pełni zaufać (chociaż to tylko "młodszy brat"), wszystkie brzmienia instrumentów są przydzielone do odpowiednich rejestrów, bez żadnych pseudo "rozszerzeń skali" :) to zresztą teraz już prawie norma.
co do Edirola, to ma kilka zalet, nie jest zbyt wymagający dla komputera, w miarę stabilny, ale ma fatalnie przygotowane próbki i w związku z tym nie ma prawa brzmieć dobrze...
pozdrawiam usłużnie :)
to demo jest nagrane za pomocą pełnego EWSQL (wersja Platinum albo co najmniej Gold), Silver to tylko namiastka, choć całkiem okazała.
Co do dołączanego samplera, to można mu w pełni zaufać (chociaż to tylko "młodszy brat"), wszystkie brzmienia instrumentów są przydzielone do odpowiednich rejestrów, bez żadnych pseudo "rozszerzeń skali" :) to zresztą teraz już prawie norma.
co do Edirola, to ma kilka zalet, nie jest zbyt wymagający dla komputera, w miarę stabilny, ale ma fatalnie przygotowane próbki i w związku z tym nie ma prawa brzmieć dobrze...
pozdrawiam usłużnie :)
...oszukują to może zbyt mocne słowo..:)
..uprzejmie przepraszam za to co napisałem..., owszem na stronie producenta są (wg. opisów)autentyczne dema. Dawno temu natrafiłem na inną stronę z ofertą EW i tam było wszystko pomieszane, stąd moje pochopne wnioski. Nie zawsze jestem na bieżąco. :)
Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie
pozdrawiam odszczekując (trochę) :)
---- może będzie trzecia gwiazdka..:):)
..uprzejmie przepraszam za to co napisałem..., owszem na stronie producenta są (wg. opisów)autentyczne dema. Dawno temu natrafiłem na inną stronę z ofertą EW i tam było wszystko pomieszane, stąd moje pochopne wnioski. Nie zawsze jestem na bieżąco. :)
Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie

pozdrawiam odszczekując (trochę) :)
---- może będzie trzecia gwiazdka..:):)
Za EWSQL przemawia możliwość upgradowania do wyższych wersji zachowując pełną kompatybilność z projektami, gdzie użyta była niższa wersja.
Z Garritanianem to już nie będzie możliwe, przynajmiej się na to nie zanosi.
Apropos demówek EWSQL - wydaje mi się jednak, że sprawa jest lekko podejrzana.
Z Garritanianem to już nie będzie możliwe, przynajmiej się na to nie zanosi.
Apropos demówek EWSQL - wydaje mi się jednak, że sprawa jest lekko podejrzana.

Aha - jeśli mogę w czymś pomóc - pytaj
Jasne ze mozesz pomoc:
1. na jakim kompie uzywasz tej orkiestry
2. ile instrumentow na raz potrafisz na tym odtworzyc?
3. jak bardzo procesorozerna jest ta orkiestra?
4. ile masz RAMu?
5. jak realizowane sa niuanse artykulacyjne np w smyczkach wszelkiej masci?
6. jak brzmi wg ciebie silver edition - do czego moglbys sie przyczepic?
To na poczatek moze - jak bede mial jeszcze pytania to nie oieszkam zapytac..
[addsig]
Jasne ze mozesz pomoc:
4. ile masz RAMu?

[addsig]
uniżenie kłaniam :-)
http://www.northernsounds.com/forum/index.php?
Tu jest wszystko o wszelkiej maści orkiestrach - porównania itp.
Tu jest wszystko o wszelkiej maści orkiestrach - porównania itp.
...**********************
Jasne ze mozesz pomoc:
4. ile masz RAMu?
...
Siedzę przy komputerze w pracy, więc nie mogę sprawdzić ile instrumentów "uciągnie" mój komputer.
Procesor 2 GHz, RAM 512
Co do niuansów artykulacyjnych .. Wiesz to jest subiektywne. Przede wszystkim nie oczekuję,że zastąpi prawdziwą orkiestrę. Ale z jakości jestem zadowolony. Żałuję,że Silver pracuje w 16 bitach. Ale ogólnie jest OK. Jeżeli jesteś z okolic Wrocławia - zapraszam- przetestujesz i posłuchasz,ocenisz osobiście. To byłoby najlepsze przed wydaniem forsy. Ja kupiłem trochę w ciem o ale nie żałuję
andrzej
Jasne ze mozesz pomoc:
4. ile masz RAMu?

...
Siedzę przy komputerze w pracy, więc nie mogę sprawdzić ile instrumentów "uciągnie" mój komputer.
Procesor 2 GHz, RAM 512
Co do niuansów artykulacyjnych .. Wiesz to jest subiektywne. Przede wszystkim nie oczekuję,że zastąpi prawdziwą orkiestrę. Ale z jakości jestem zadowolony. Żałuję,że Silver pracuje w 16 bitach. Ale ogólnie jest OK. Jeżeli jesteś z okolic Wrocławia - zapraszam- przetestujesz i posłuchasz,ocenisz osobiście. To byłoby najlepsze przed wydaniem forsy. Ja kupiłem trochę w ciem o ale nie żałuję
andrzej
zainteresowania muzyczne: Pink Floyd, Devil Doll, Rock Progresywny. Instrument: gitara. Nagrywam muzykę amatorsko dla siebie i przyjaciół. Dopiero teraz wiem jakie to trudne -może dlatego tak ciekawe.
Jeżeli jesteś z okolic Wrocławia - zapraszam- przetestujesz i posłuchasz,ocenisz osobiście. To byłoby najlepsze przed wydaniem forsy. Ja kupiłem trochę w ciemno ale nie żałuję
andrzej
Dzieki.. ale nie jestem z okolic Wrocka i chwilowo sie tam nie wybieram.. Wlasnie tu jest BOL.. nie ma mozliwosci przetestowac takiej orkiestry bez wybierania sie np do AF do Wawy.. A ja np nie wiem czy mam wybrac Garritana czy EastWest - jak bardzo sie roznia brzmieniem i czy bardzo zra kompa.. Dema w mp3 nie mowia calej prawdy..dane techniczne tez.. ja bym wolal to jednak przetestowac osobiscie.. I na dodatek osobiscie przez dluzej niz godzine! Ocena takiego zestawu moze nastapic PO wykonaniu na nim jakiegos nagrania.. Tego sie nie da spokojnie zrobic w jakims sklepie - trzeba spokojnie usiasc - zapoznac sie z tematem (to sa jednak spore biblioteki)! Samo przesluchanie wszystkich barw wchodzacych w sklad tego zajmie sporo czasu! Mozna tez kupic w ciemno i klac kiedy sie okaze ze jednak "nie robi" albo ze sie nie kupilo czego innego kiedy przypadkiem sie to uslyszy u kolegi.. Na dodatek komp kompowi nierowny - niedawno sie o tym przekonalem - zmienilem na P4 i musialem troche sie naglowic jak skonfigurowac winde zeby mi wszystko chodzilo ( mam Cubase SL3 i M-Audio Quattro)
Istnieje tez mozliwosc skombinowania "stadion version" - ale jak cos nie bedzie dzialac?? Bez sensu... Stad ponawiam pytanie jesli ktos zna oba zestawy - Orkiestre Garritana i EastWest orchestra silver - niech sie wypowie co by wybral i dlaczego..
[addsig]
andrzej
Dzieki.. ale nie jestem z okolic Wrocka i chwilowo sie tam nie wybieram.. Wlasnie tu jest BOL.. nie ma mozliwosci przetestowac takiej orkiestry bez wybierania sie np do AF do Wawy.. A ja np nie wiem czy mam wybrac Garritana czy EastWest - jak bardzo sie roznia brzmieniem i czy bardzo zra kompa.. Dema w mp3 nie mowia calej prawdy..dane techniczne tez.. ja bym wolal to jednak przetestowac osobiscie.. I na dodatek osobiscie przez dluzej niz godzine! Ocena takiego zestawu moze nastapic PO wykonaniu na nim jakiegos nagrania.. Tego sie nie da spokojnie zrobic w jakims sklepie - trzeba spokojnie usiasc - zapoznac sie z tematem (to sa jednak spore biblioteki)! Samo przesluchanie wszystkich barw wchodzacych w sklad tego zajmie sporo czasu! Mozna tez kupic w ciemno i klac kiedy sie okaze ze jednak "nie robi" albo ze sie nie kupilo czego innego kiedy przypadkiem sie to uslyszy u kolegi.. Na dodatek komp kompowi nierowny - niedawno sie o tym przekonalem - zmienilem na P4 i musialem troche sie naglowic jak skonfigurowac winde zeby mi wszystko chodzilo ( mam Cubase SL3 i M-Audio Quattro)
Istnieje tez mozliwosc skombinowania "stadion version" - ale jak cos nie bedzie dzialac?? Bez sensu... Stad ponawiam pytanie jesli ktos zna oba zestawy - Orkiestre Garritana i EastWest orchestra silver - niech sie wypowie co by wybral i dlaczego..
[addsig]
...http://www.northernsounds.com/forum/index.php?
Tu jest wszystko o wszelkiej maści orkiestrach - porównania itp....
Poczytalem juz troche..
[addsig]
Poczytalem juz troche..
[addsig]
......http://www.northernsounds.com/forum/index.php?
Poczytalem juz troche..
...
Tam gdzieś właśnie widziałem dyskusję na ten temat -
Silver contra GPO.
Poczytalem juz troche..
...
Tam gdzieś właśnie widziałem dyskusję na ten temat -
Silver contra GPO.