Apogee Mini-Me?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
DJMONSIGNEUR
Apogee Mini-Me?

Post autor: DJMONSIGNEUR » środa 09 lut 2005, 12:53

Witajcie!

To mój pierwszy post i już od razu proszę o pomoc , ale jestem naprawdę w kropce więc może uwolnicie mnie od męczarni.

Sprawa wygląda tak- chcę upgradeować swoje przetworniki i preampy. W tej chwili wokale i wszytkie instrumenty akustyczne nagrywam do Rolanda VS 1880, ale to urządzenie ma jedną wadę- kiepskie preampy i równie kiepskie przetworniki A/D. Pomyślałem że Apogee Mini-Me byłby kapitalnym rozwiązaniem: 2 preampy + konwerterty Apogee... potam przez spdif do Rolanda i jestem w domu.

Moje pytanie brzmi- co sądzicie o Apogee Mini-me?

1) Jak prezentują się preampy w tym urządzeniu (będę nagrywał głównie żeńskie wokale, bo reszta to elektronika). Czy są porównywalne do Grace 101?

2) Do tego chciałbym kupić mikrofon AKG C 414 na wokal. Czy ktoś z Was używa takiej kombinacji? A może jakiś inny mikrofon brzmi dobrze z Mini-Me ?

Może macie jakieś inne propozycje na przetworniki i preamp w tej klasie? Mój budżet to 4,500 złotych.

Pozdrawiam i z góry chylę czoła przed jakąkolwiek formą pomocy

Marcin

Awatar użytkownika
Krzyśko!

Re: Apogee Mini-Me?

Post autor: Krzyśko! » środa 16 sie 2006, 12:53

Moje pytanie brzmi- co sądzicie o Apogee Mini-me?

1) Jak prezentują się preampy w tym urządzeniu (będę nagrywał głównie żeńskie wokale, bo reszta to elektronika). Czy są porównywalne do Grace 101?

2) Do tego chciałbym kupić mikrofon AKG C 414 na wokal. Czy ktoś z Was używa takiej kombinacji? A może jakiś inny mikrofon brzmi dobrze z Mini-Me ?

...
Podpisuję się pod pytaniami kolegi... Wiadomo, że to sprzęt drogi i niewiele osób go ma, ale może ktoś udzieli odpowiedzi?
Tam sięgaj, gdzie wzrost nie sięga... :-)

ODPOWIEDZ