Sample orkiestrowe
Czy slyszeliscie moze zestaw :Garritan personal orchestra ?
co sadzicie na temat jakosci tych probek ,zawartosci pakietu???
....oraz ceny , wydaje sie atrakcyjna w porownaniu z innymi produktami tego typu .
co sadzicie na temat jakosci tych probek ,zawartosci pakietu???
....oraz ceny , wydaje sie atrakcyjna w porownaniu z innymi produktami tego typu .
Re: Sample orkiestrowe
no cóż w czasach Vienny, EWQL i innych Peterów i Miroslavów..:)..eh..
ale to oczywiście inna półka..:)
szczerze mówiąc, mnie te brzmienia nie przekonują, szczególnie gdy słucha się dem poszczególnych sekcji:
http://www.garritan.com/GPO-ensemble.html
jakość próbek w sensie technicznego przygotowania jest bardzo dobra, ale w brzmieniu brakuje naturalności. Trochę to przypomina dawniejszy styl firmy Roland :)
dla porównania:
ftp://ftp.youngchang.com/pub/Kurzweil/Audio_Demos/MP3/PC2/ORCHDEMO.mp3
to jest demo rozszerzenia "Orchestral" do modułu Kurzweila
łączna objętość próbek w tym rozszerzeniu to 16Mb :)
Warto też zainteresować się East West Orch. Silver - ma podobną cenę, ale oszukują w DEMO...:)
...ale to wszystko to tylko moje subiektywne odczucia, jeśli komuś się te brzmienia podobają, to nie ma co dyskutować :)
pozdrawiam wszystkich Orkiestrantów :)
ale to oczywiście inna półka..:)
szczerze mówiąc, mnie te brzmienia nie przekonują, szczególnie gdy słucha się dem poszczególnych sekcji:
http://www.garritan.com/GPO-ensemble.html
jakość próbek w sensie technicznego przygotowania jest bardzo dobra, ale w brzmieniu brakuje naturalności. Trochę to przypomina dawniejszy styl firmy Roland :)
dla porównania:
łączna objętość próbek w tym rozszerzeniu to 16Mb :)
Warto też zainteresować się East West Orch. Silver - ma podobną cenę, ale oszukują w DEMO...:)
...ale to wszystko to tylko moje subiektywne odczucia, jeśli komuś się te brzmienia podobają, to nie ma co dyskutować :)
pozdrawiam wszystkich Orkiestrantów :)
Te próbki są genialne! W jakim Kurzweilu mogę znaleźć te barwy?
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
a tak jest wielowymiarowy.
a tak jest wielowymiarowy.
Zainteresuj się Edirol Orchestral - są tam dobre brzmienia wszystkich instrumentów orkiestrowych wraz z symulacją pomieszczeń.
W aranżu brzmi bardzo dobrze.
W aranżu brzmi bardzo dobrze.
Mam East West Silver Edition i jestem bardzo zadowolony. Polecam
ak
ak
zainteresowania muzyczne: Pink Floyd, Devil Doll, Rock Progresywny. Instrument: gitara. Nagrywam muzykę amatorsko dla siebie i przyjaciół. Dopiero teraz wiem jakie to trudne -może dlatego tak ciekawe.
Broń się rękami i nogami przed Edirol Orchestral
nie pozwól sobie tego wcisnąć- brzyyydddaaalllll

... a właśnie że caaaaacy.
Sprawdź sam: http://www.edirol.com/products/info/hq_orchestral.html
Na tej stronie znajdziesz opis oraz przykłady brzmień.
Bank brzmień ma ok. 140 MB.
Pozdrawiam
Sprawdź sam: http://www.edirol.com/products/info/hq_orchestral.html
Na tej stronie znajdziesz opis oraz przykłady brzmień.
Bank brzmień ma ok. 140 MB.
Pozdrawiam
East west Orchestral wydaje się być kuszącą ofertą. Ale czym odtwarza się te próbki? Ktoś mówił, że dostaję się Kompakta lub Kontakta wraz
z biblioteką brzmień i wówczas sampler czyta to jako wavy. Nie wyobrażam sobie np wiolonczeli w tym formacie przetransponowanej np o oktawę
. A może ja czegoś nie rozumiem? Jesli tak to proszę o sprostowanie.
z biblioteką brzmień i wówczas sampler czyta to jako wavy. Nie wyobrażam sobie np wiolonczeli w tym formacie przetransponowanej np o oktawę

...East west Orchestral wydaje się być kuszącą ofertą. Ale czym odtwarza się te próbki? Ktoś mówił, że dostaję się Kompakta lub Kontakta wraz
. A może ja czegoś nie rozumiem? Jesli tak to proszę o sprostowanie....
W komplecie jest Kompakt pracujący jako program samodzielny, albo jako wtyczka VST (do wyboru). W tym drugim przypadku zapisujesz to co grasz jako midi. Oczywiście, zawsze możesz to zapisać potem jako wav
Pozdrowienia
andrzej

W komplecie jest Kompakt pracujący jako program samodzielny, albo jako wtyczka VST (do wyboru). W tym drugim przypadku zapisujesz to co grasz jako midi. Oczywiście, zawsze możesz to zapisać potem jako wav
Pozdrowienia
andrzej
zainteresowania muzyczne: Pink Floyd, Devil Doll, Rock Progresywny. Instrument: gitara. Nagrywam muzykę amatorsko dla siebie i przyjaciół. Dopiero teraz wiem jakie to trudne -może dlatego tak ciekawe.
......East west Orchestral wydaje się być kuszącą ofertą. Ale czym odtwarza się te próbki? Ktoś mówił, że dostaję się Kompakta lub Kontakta wraz
. A może ja czegoś nie rozumiem? Jesli tak to proszę o sprostowanie....
Pozdrowienia
andrzej
...
Aha - jeśli mogę w czymś pomóc - pytaj
ak

Pozdrowienia
andrzej
...
Aha - jeśli mogę w czymś pomóc - pytaj
ak