...Mam te wszystkie najnowsze sterowniki,sciagnałem ze strony terrateca.mam SP1 i mam tez SP2.zasialcz tez uzywam,takze nie wiem juz co robic,chyba sie skusze i kupie inny kontroler,tylko jaki?szczerze mowiac ciezko jest kupic w sklepie kontroler na innym chipsecie,chyba ze przez neta?prosze o dalsza pomoc.pozdrawiam.Tomasz....
Zanim kupisz nowy kontroler wyłącz jeszcze opcje zarządzania energią dla kontrolera FW (Panel Sterowania > System > Sprzęt > Kontroler FW). Wyświetl własciwości kontrolera i na zakładce "Zarządzanie Energią" odhacz oba "ptaszki". Jeśli to nie pomoże, to rzeczywiście pozostaje spróbować kontrolera na innym chipsecie. Warto też napisać do pomocy technicznej Terratec'a, może pomogą.
Pozdrawiam,
Maciej R.
...
Nie probowałem jeszcze w ten sposób zadziałac,dziekuje za pomoc Maciej.Ale probowałem juz cos innego i pomogło!!!!zauwazyłem na przykładzie GIGASTUDIO,ze konkretnie nie ładuje sie urzadznie MIDI terratec, tylko MPU-401,czyli standardowe urzadznie midi,wiec wyłaczyłem je w systemie i po bolu,teraz GiGa i ine programy otwieraja sie bez problemu i wreszcie mam spokój:))).Intryguje mnie jesczze tylko jedno,kiedy terratec jest odłaczony od systemu tem na procku jest ok 40st,natomiast kiedy jest podłaczony temp wzrasta do 50st!!Maciej Moze wiesz coś na ten temat??wydaje mnie sie to troche dziwne,no ale moze tak ma być.jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.Tomasz
Problem z kontrolerem FireWire?
Jestem pianistą.
Re: Problem z kontrolerem FireWire?
Ale probowałem juz cos innego i pomogło!!!!zauwazyłem na przykładzie GIGASTUDIO,ze konkretnie nie ładuje sie urzadznie MIDI terratec, tylko MPU-401,czyli standardowe urzadznie midi,wiec wyłaczyłem je w systemie i po bolu
A to chodzilo o to, ze nie rozpoznaje Ci portow midi na Phase 24, bo z tresci postu wynikalo, ze ogolnie go nie widzi po restarcie? Audio chodzilo ok caly czas?
Tak, czy inaczej, cieszę się, ze masz problem z glowy.
Intryguje mnie jesczze tylko jedno,kiedy terratec jest odłaczony od systemu tem na procku jest ok 40st,natomiast kiedy jest podłaczony temp wzrasta do 50st!!Maciej Moze wiesz coś na ten temat??wydaje mnie sie to troche dziwne,no ale moze tak ma być.jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.Tomasz...
Hmm, chodzi o temperature procka? Podejrzewam, ze aktywna szyna FW, tzn. z urzadzeniem podlaczonym na koncu obciaza troche procesor.
U mnie jak wlacze nagrywarke (mam laptopa, wiec jest na FW) to laptop czesciej wlacza wentylator, wiec to moze byc to.
Pozdrawiam,
Maciej R.
A to chodzilo o to, ze nie rozpoznaje Ci portow midi na Phase 24, bo z tresci postu wynikalo, ze ogolnie go nie widzi po restarcie? Audio chodzilo ok caly czas?
Intryguje mnie jesczze tylko jedno,kiedy terratec jest odłaczony od systemu tem na procku jest ok 40st,natomiast kiedy jest podłaczony temp wzrasta do 50st!!Maciej Moze wiesz coś na ten temat??wydaje mnie sie to troche dziwne,no ale moze tak ma być.jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.Tomasz...
Hmm, chodzi o temperature procka? Podejrzewam, ze aktywna szyna FW, tzn. z urzadzeniem podlaczonym na koncu obciaza troche procesor.
U mnie jak wlacze nagrywarke (mam laptopa, wiec jest na FW) to laptop czesciej wlacza wentylator, wiec to moze byc to.
Pozdrawiam,
Maciej R.
Re: Problem z kontrolerem FireWire?
...
witam,Maciek rzeczywiscie tak wczesniej napisałem,bo były takie komunikaty jak "bad sound driver" kiedy np po restarcie właczyłem winampa, albo Giga nie widziało w ogole karty i podawało komunikat "...no compatibile card"czy cos takiego!!!potem to zniknelo i szczerze mowiac nie wim kiedy:)),ale prawdopodobnie jak zaktualizowałem sterownik audio ze strony terratec.potem został juz tylko problem z MIDI,ale teraz juz jest ok. chociaz raz na 10 razy giga sie zaczyna ładowac i od razu sie wylacza i musze je jeszcze raz właczyc,ale to juz pewnie wina,ze to nieoryginalny program.ale jak to sie mowi zanim czlowiek wyda te ciezkie pieniadze na oryginal trzeba go dobrze sprawdzic w wersji pirackiej i dopiero kupic:))pozdrawiam i dziekuej za pomoc.Tomasz
...
witam,Maciek rzeczywiscie tak wczesniej napisałem,bo były takie komunikaty jak "bad sound driver" kiedy np po restarcie właczyłem winampa, albo Giga nie widziało w ogole karty i podawało komunikat "...no compatibile card"czy cos takiego!!!potem to zniknelo i szczerze mowiac nie wim kiedy:)),ale prawdopodobnie jak zaktualizowałem sterownik audio ze strony terratec.potem został juz tylko problem z MIDI,ale teraz juz jest ok. chociaz raz na 10 razy giga sie zaczyna ładowac i od razu sie wylacza i musze je jeszcze raz właczyc,ale to juz pewnie wina,ze to nieoryginalny program.ale jak to sie mowi zanim czlowiek wyda te ciezkie pieniadze na oryginal trzeba go dobrze sprawdzic w wersji pirackiej i dopiero kupic:))pozdrawiam i dziekuej za pomoc.Tomasz
Jestem pianistą.