Sprzęt Line6 - ocena
witam wszystkich:) chcę kupić wzmacniacz gitarowy mocy mniej więcej 100 - 150 w. Spodobala mi się bardzo oferta line6, no i tu mam dylemat , zastanawiam się nad wzmacniaczem flexton3 x... oraz spiderem2 head + paczka. Niestety nie mialem okazji porownać brzmień obu więc liczę na wasza pomoc:) pozdrawiam, dzieki...

coś o sobie ok:) więć mieszkam i pracuje w radomiu, tu też muzykuje z dwoma zespolami radomskimi EGO i KOMISARIAT. Moja pasja to muzyka i gitary:)
Re: Sprzęt Line6 - ocena
...witam wszystkich:) chcę kupić wzmacniacz gitarowy mocy mniej więcej 100 - 150 w. Spodobala mi się bardzo oferta line6, no i tu mam dylemat , zastanawiam się nad wzmacniaczem flexton3 x... oraz spiderem2 head + paczka. Niestety nie mialem okazji porownać brzmień obu więc liczę na wasza pomoc:) pozdrawiam, dzieki...
...
Juz po cenie mozna by wnioskowac , ze Flexton jest rozwiazaniem lepiej brzmiacym . Ale nie gralem na nim . Jesli zas chodzi o Spider'a , to brzmienie.. :-/
Coz , na poczatek ok , ale ogolem nic nadzwyczajnego .

Juz po cenie mozna by wnioskowac , ze Flexton jest rozwiazaniem lepiej brzmiacym . Ale nie gralem na nim . Jesli zas chodzi o Spider'a , to brzmienie.. :-/
Coz , na poczatek ok , ale ogolem nic nadzwyczajnego .
......witam wszystkich:) chcę kupić wzmacniacz gitarowy mocy mniej więcej 100 - 150 w. Spodobala mi się bardzo oferta line6, no i tu mam dylemat , zastanawiam się nad wzmacniaczem flexton3 x... oraz spiderem2 head + paczka. Niestety nie mialem okazji porownać brzmień obu więc liczę na wasza pomoc:) pozdrawiam, dzieki...
...
Coz , na poczatek ok , ale ogolem nic nadzwyczajnego ....
czy symulacje wzmacniaczy w spiderze żeczywiście oddają orginalne brzmienia wzmacniaczy np mesy czy marschala??

Coz , na poczatek ok , ale ogolem nic nadzwyczajnego ....
czy symulacje wzmacniaczy w spiderze żeczywiście oddają orginalne brzmienia wzmacniaczy np mesy czy marschala??
coś o sobie ok:) więć mieszkam i pracuje w radomiu, tu też muzykuje z dwoma zespolami radomskimi EGO i KOMISARIAT. Moja pasja to muzyka i gitary:)
czy symulacje wzmacniaczy w spiderze żeczywiście oddają orginalne brzmienia wzmacniaczy np mesy czy marschala??...
Jakby nie bylo , to tylko symulacja . Z tego co wiem , to w Spiderze jeden kanal jest wzorowany konkretnie na Plexi Marshalla , inne natomiast to "spontaniczne" twory bardziej anonimowe . Osobiscie nie podobaja mi sie te symulacje , choc pewnie sa i zwolennicy .
Jakby nie bylo , to tylko symulacja . Z tego co wiem , to w Spiderze jeden kanal jest wzorowany konkretnie na Plexi Marshalla , inne natomiast to "spontaniczne" twory bardziej anonimowe . Osobiscie nie podobaja mi sie te symulacje , choc pewnie sa i zwolennicy .
Jakby nie bylo , to tylko symulacja . Z tego co wiem , to w Spiderze jeden kanal jest wzorowany konkretnie na Plexi Marshalla , inne natomiast to "spontaniczne" twory bardziej anonimowe . Osobiscie nie podobaja mi sie te symulacje , choc pewnie sa i zwolennicy ....
Dopiero co wszedłem na strone line6 , posłuchałem sobie tych próbek do ściągnięcia no powiem że zle to nie brzmi. Nie wiem jak to daje na żywo 2metry od głośnika . Napewno jakby postawić kolo siebie oryginał obok spidera.. nie ma co porównywać brzmienia ale zato cenę mozna:)
Dopiero co wszedłem na strone line6 , posłuchałem sobie tych próbek do ściągnięcia no powiem że zle to nie brzmi. Nie wiem jak to daje na żywo 2metry od głośnika . Napewno jakby postawić kolo siebie oryginał obok spidera.. nie ma co porównywać brzmienia ale zato cenę mozna:)
Napewno jakby postawić kolo siebie oryginał obok spidera.. nie ma co porównywać brzmienia ale zato cenę mozna:)
Jakby stawiac oryginal kazda symulacja by wysiadla

Dopiero co wszedłem na strone line6 , posłuchałem sobie tych próbek do ściągnięcia no powiem że zle to nie brzmi. Nie wiem jak to daje na żywo 2metry od głośnika . ..
Właśnie...- radzę nie wyciągać zbyt daleko idących wniosków nt. brzmienia sprzętu z próbek na stronach www (można się trochę rozczarować :)
Właśnie...- radzę nie wyciągać zbyt daleko idących wniosków nt. brzmienia sprzętu z próbek na stronach www (można się trochę rozczarować :)
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm
Właśnie...- radzę nie wyciągać zbyt daleko idących wniosków nt. brzmienia sprzętu z próbek na stronach www (można się trochę rozczarować :)...
ja sluchalem tych probek z oficjalnej i wlasnie sie rozczarowalem.
uzywam produktow line 6 (konkretnie pod pro) i uwazam ze brzmienia jakie wyciagam z tego pudelka sa lepsze niz te ktore mam zaszczyt posluchac na ich stronie.
pozdrawiam
uzywam produktow line 6 (konkretnie pod pro) i uwazam ze brzmienia jakie wyciagam z tego pudelka sa lepsze niz te ktore mam zaszczyt posluchac na ich stronie.
pozdrawiam
moim zdaniem pod xt pro lepiej sprawdza się lepiej w studio niz na koncercie. Mialem okazję wykożystać go na żywo, muszę przyznać że nie zachwycil mnie niczym specjalnym , być może ja nie potrafilem go dobrze ustawić ponieważ nie mialem okazji dobrze się zapoznać z jego możliwościami
pozdrawiam
moim zdaniem pod xt pro lepiej sprawdza się lepiej w studio niz na koncercie. Mialem okazję wykożystać go na żywo, muszę przyznać że nie zachwycil mnie niczym specjalnym , być może ja nie potrafilem go dobrze ustawić ponieważ nie mialem okazji dobrze się zapoznać z jego możliwościami

A czy można wiedzieć na jakim grasz orginale?