Tani mixer

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Undead
Tani mixer

Post autor: Undead » wtorek 18 sty 2005, 12:26

Witam,

Chciałem się zapytać jaki najlepiej nabyć mikser w hmmm......rozsądnej cenie:), czyli do ok. 500 zł. Zastanawiałem się nad Behringerem UB1202, lub Yamahą MG 10/2.

Na tym forum jest juz podobny temat, ale nikt tam nie udzielił konkretnej odpowiedzi, tzn. wszyscy pisali ze nie warto się bawić w tanie miksery.....to nie jest nowość, to każdy wie, ale ja jednak muszę nabyć coś taniego, więc proszę o odpowiedz na temat:)

Awatar użytkownika
kl22

Re: Tani mixer

Post autor: kl22 » wtorek 18 sty 2005, 12:39

moj Kolega ma Yamahe i jest zadowolony.

podobno Behringer awaryjny.

ale takie wytarte opinie chyba juz znasz .

Awatar użytkownika
bruce_lee
Kontakt:

Post autor: bruce_lee » wtorek 18 sty 2005, 12:47

...Witam,

Chciałem się zapytać jaki najlepiej nabyć mikser w hmmm......rozsądnej cenie:), czyli do ok. 500 zł. Zastanawiałem się nad Behringerem UB1202, lub Yamahą MG 10/2.

Na tym forum jest juz podobny temat, ale nikt tam nie udzielił konkretnej odpowiedzi, tzn. wszyscy pisali ze nie warto się bawić w tanie miksery.....to nie jest nowość, to każdy wie, ale ja jednak muszę nabyć coś taniego, więc proszę o odpowiedz na temat:)...

jezeli nie potrzebne ci duzo wejsc (2xmono, 2xstereo) to kupuj soundcraft compact 4 - prawie kazdy go tutaj poleci. kosztuje niecale 600 pln.
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]

3Head

Post autor: 3Head » wtorek 18 sty 2005, 14:50

Behringera nie kupuj , naprawde nie warto .

Z tej klasy mikserow Compact4 bedzie w sam raz . Szczegolnie jedna osoba Ci go poleci

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » wtorek 18 sty 2005, 15:45

Na tym forum jest juz podobny temat, ale nikt tam nie udzielił konkretnej odpowiedzi, tzn. wszyscy pisali ze nie warto się bawić w tanie miksery.....to nie jest nowość, to każdy wie, ale ja jednak muszę nabyć coś taniego, więc proszę o odpowiedz na temat:)...

Ile potrzebnych Ci jest wejsc (zrodel) i jakie to zrodla ?

Hubi

Awatar użytkownika
sliver1

Post autor: sliver1 » wtorek 18 sty 2005, 16:03

A co powiecie o tym mikserze [URL=http://www.lauda-audio.pl/testy/63/0/493.htm]null[/URL]

Awatar użytkownika
sliver1

Post autor: sliver1 » wtorek 18 sty 2005, 16:08

...A co powiecie o tym mikserze

Sorry, jak zwykle nie wyszedł mi link. Mam nadzieję że wpiszecie ręcznie adres

Undead

Post autor: Undead » wtorek 18 sty 2005, 19:01

Dzięki za odpowiedzi, wolałbym więcej wejść mikrofonowych, tzn. trzeba by przecież jakoś perkusję w miarę dobrze obmikrofonować, dlatego niestety polecany przez was Soundcraft Compact 4 raczej chyba odpadnie....

A ten Alesis, trochę jednak znowu za drogi......czyli co zostaje Yamaha? Czy moze naprawde warto coś innego?

Precyzując moje potrzeby:

- podłączanie gitar (max. 2 mikrofony + ew. linia)

- obmikrofonowanie perkusji (tu jak zwykle najwięcej mikrofonów, czyli w tym przedziale cenoweym raczej 4)

Awatar użytkownika
peak

Post autor: peak » wtorek 18 sty 2005, 23:44

...Dzięki za odpowiedzi, wolałbym więcej wejść mikrofonowych, tzn. trzeba by przecież jakoś perkusję w miarę dobrze obmikrofonować, dlatego niestety polecany przez was Soundcraft Compact 4 raczej chyba odpadnie....

A ten Alesis, trochę jednak znowu za drogi......czyli co zostaje Yamaha? Czy moze naprawde warto coś innego?

Precyzując moje potrzeby:

- podłączanie gitar (max. 2 mikrofony + ew. linia)

- obmikrofonowanie perkusji (tu jak zwykle najwięcej mikrofonów, czyli w tym przedziale cenoweym raczej 4)...

Mam Yamahę MG10/2 i nawet polecam... niewielkie szumy, całkiem fajny korektor ale gitary tu nie podepniesz w linię. Nie znam się na przystawkach ale wszystkie gitary elektryczne i basy jakie podpinałem miały za słaby sygnał.

Peak
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]

Awatar użytkownika
naph

Post autor: naph » środa 19 sty 2005, 00:09

Kozystajac z rozpoczetego watku:

Chce wybrac mikser, ktory umoziwial by mi nagranie na osobnych sladach perkusji i ewentualnie potem wokalu na pojemnosc. Czyli w gre wchodza dobre przedwzmacniacze do mikrofonow poj. ( ponoc mackie maja dobre - czy to prawda? ) no i oczywiscie jakies 8 wejsc i 8 wyjsc direct..Zalezy mi rowniez na "niebrumieniu" i oczywiscie na korzystej cenie.

Sluzycie dobra rada?

Pozdraw

Naph

ODPOWIEDZ