"Urządzenie" MIDI

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
molkon
"Urządzenie" MIDI

Post autor: molkon » wtorek 11 sty 2005, 10:57

Witam, czy istnieje urządzenie posiadające midi/in/out, nie posiadające przy tym własnych brzmień (tak, jak w przypadku modułu perkusyjnego), do którego mógłbym podłączyć pady perkusyjne, tak abym grając na padach mógł korzystać z brzmień na przykład zawartych w instrumentach VST ? Dzieki za pomoc.

Awatar użytkownika
AXIS

Re: "Urządzenie" MIDI

Post autor: AXIS » wtorek 11 sty 2005, 11:13

...Witam, czy istnieje urządzenie posiadające midi/in/out, nie posiadające przy tym własnych brzmień (tak, jak w przypadku modułu perkusyjnego), do którego mógłbym podłączyć pady perkusyjne, tak abym grając na padach mógł korzystać z brzmień na przykład zawartych w instrumentach VST ? Dzieki za pomoc....

Khem, khem.... intefejs midi

Pozdrawiam,

Maciej R.

molkon

Post autor: molkon » wtorek 11 sty 2005, 11:16

Khem, khem.... intefejs midi

Pozdrawiam,

Maciej R.

...

Na przykład jaki ? Może firma/model ?

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » wtorek 11 sty 2005, 11:22

Witam

Interfejs MIDI posiada większość kart dźwiękowych dostępnych na rynku: ECHO, ESI, Tascam, EMU i całe stada innych.

Ba, posiada je (jakby) nawet SB Live. Nikt Ci przecież nie każe grać soundfontami zassanymi do RAMu. To Ty decydujesz czym grać a nie urządzenie.

POzdrówka
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

molkon

Post autor: molkon » wtorek 11 sty 2005, 11:24

...Witam

Interfejs MIDI posiada większość kart dźwiękowych dostępnych na rynku: ECHO, ESI, Tascam, EMU i całe stada innych.

Ba, posiada je (jakby) nawet SB Live. Nikt Ci przecież nie każe grać soundfontami zassanymi do RAMu. To Ty decydujesz czym grać a nie urządzenie.

POzdrówka...

Widzę, że temat nie za bardzo został zrozumiany. Posiadam 8 padów, które chcę podłączyć do, jak już się dowiedziałem, interfejsu midi. Gdzie mógłbym znaleść interfejs midi, do którego mógłbym wpiąć 8 padów ? (wtyki duzy jack).

Awatar użytkownika
Piechnik

Post autor: Piechnik » wtorek 11 sty 2005, 12:13

Widzę, że temat nie za bardzo został zrozumiany. Posiadam 8 padów, które chcę podłączyć do, jak już się dowiedziałem, interfejsu midi. Gdzie mógłbym znaleść interfejs midi, do którego mógłbym wpiąć 8 padów ? (wtyki duzy jack)....

to sobie obacz

molkon

Post autor: molkon » wtorek 11 sty 2005, 12:42

...Widzę, że temat nie za bardzo został zrozumiany. Posiadam 8 padów, które chcę podłączyć do, jak już się dowiedziałem, interfejsu midi. Gdzie mógłbym znaleść interfejs midi, do którego mógłbym wpiąć 8 padów ? (wtyki duzy jack)....

to sobie obacz...

Dzięki, już teraz wiem, że mowa jest o konwerterze midi natomiast nadal nie znam firmy/modelu, tego typu, urządzenia, które współpracowało by z 8-ma padami.

Awatar użytkownika
student

Post autor: student » wtorek 11 sty 2005, 13:04

......Widzę, że temat nie za bardzo został zrozumiany. Posiadam 8 padów, które chcę podłączyć do, jak już się dowiedziałem, interfejsu midi. Gdzie mógłbym znaleść interfejs midi, do którego mógłbym wpiąć 8 padów ? (wtyki duzy jack)....

to sobie obacz...

Dzięki, już teraz wiem, że mowa jest o konwerterze midi natomiast nadal nie znam firmy/modelu, tego typu, urządzenia, które współpracowało by z 8-ma padami....

Roland PM-16

ODPOWIEDZ