Odsłuchy

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
BZYK
Odsłuchy

Post autor: BZYK » piątek 07 sty 2005, 04:56

Mam na odsłuchy około 2000PLN, co za to lepiej kupić - dalekiego pola czy bliskiego? i jakie, czy w ogóle z taka kasą jest sens cokolwiek kupować? :) Muszą byc aktywne, niestety, bo na wzm.nie starczy zapewne. Thanks!

Awatar użytkownika
spiker

Re: Odsłuchy

Post autor: spiker » piątek 07 sty 2005, 10:19

Jeśli myslisz o domowym studio to dołóż jeszcze troszkę i rozważ Blue Sky Media Desk. Idealna rzecz do homerecordingu.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
AXIS

Post autor: AXIS » piątek 07 sty 2005, 14:34

...Mam na odsłuchy około 2000PLN, co za to lepiej kupić - dalekiego pola czy bliskiego? i jakie, czy w ogóle z taka kasą jest sens cokolwiek kupować? :) Muszą byc aktywne, niestety, bo na wzm.nie starczy zapewne. Thanks!...

To już było wałkowane tutaj ze sto razy (wyszukiwarka).

Dwie rzeczy przychodzą mi do głowy:

1. Alesis M1 MkII Active

2. Samson Resolv 80a

Pozdrawiam,

Maciej R.

DogHead

Post autor: DogHead » piątek 07 sty 2005, 14:48

......Mam na odsłuchy około 2000PLN, co za to lepiej kupić - dalekiego pola czy bliskiego? i jakie, czy w ogóle z taka kasą jest sens cokolwiek kupować? :) Muszą byc aktywne, niestety, bo na wzm.nie starczy zapewne. Thanks!...

Mnie tez dwie rzeczy przychodza do glowy:

- jakiej wielkosci jest pomieszczenie, ze w pytaniu wspomniane sa monitory dalekiego pola?

- jakies sugestie co do monitorow dalekiego pola do 2000PLN? Oczywiscie aktywnych...

Awatar użytkownika
BZYK

Post autor: BZYK » sobota 08 sty 2005, 03:30

Wymary pomieszczenia to 4m x 6m. Czy jest sens stosować monitory dalekiego pola? Jakieś info na ten temat, może jakieś www?

Grey

Post autor: Grey » sobota 08 sty 2005, 17:31

...Wymary pomieszczenia to 4m x 6m. Czy jest sens stosować monitory dalekiego pola? Jakieś info na ten temat, może jakieś www? ...

Pomijając kwestię pomieszczenia i przydatności, może być malutki problemik z zakupem monitorów dalekiego pola za 2K

Pozdr.
eis, eis, baby!

Awatar użytkownika
Sempoo

Post autor: Sempoo » niedziela 09 sty 2005, 00:52

"Pomijając kwestię pomieszczenia i przydatności, może być malutki problemik z zakupem monitorów dalekiego pola za 2K

Pozdr...."

Chyba raczej za 20k
ESI Juli@ + KRK RP8 gen2

DogHead

Post autor: DogHead » niedziela 09 sty 2005, 11:51

...Wymary pomieszczenia to 4m x 6m. Czy jest sens stosować monitory dalekiego pola? ...

Jest jesli chcesz usmiercac muchy w locie.

Awatar użytkownika
Stradivariusz

Post autor: Stradivariusz » środa 12 sty 2005, 11:16

......Mam na odsłuchy około 2000PLN, co za to lepiej kupić - dalekiego pola czy bliskiego? i jakie, czy w ogóle z taka kasą jest sens cokolwiek kupować? :) Muszą byc aktywne, niestety, bo na wzm.nie starczy zapewne. Thanks!...

1. Alesis M1 MkII Active

2. Samson Resolv 80a

Pozdrawiam,

Maciej R.

...

Od tego czasu sporo się zmieniło.

Te zabawki wypalają się przy monitorach Event, które obniżyło ceny - jakość tych monitorów jest naprawdę bardzo porządna. Słuchałem wczoraj Pink Floyda na Tr6 i bardzo mi się spodobały - czysty dźwięk - stereo również przyzwoite - lepsze stereo można zapewne uzyskać w ciszy przystosowanego akustycznie pomieszczenia, ja byłem w sklepie, więc nie ma porównania.

Tr5 - 355€

Tr6 - 478€

Tr8 - 565€

Można je znaleźć tu:

www.musik-service.de

i w:

www.musicstore.de

POzdro

STrad

Ps. Jedna rzecz jaka może niepokoić to to, że czasem zbierają fale radiowe nie wiadomo skąd - tu jest informacja o tym

http://sound-on-sound2.infopop.net/

Nagrywam wyłącznie klasykę - orkiestry, chóry, zespoły kameralne, soliści itp.

Awatar użytkownika
B.J.

Post autor: B.J. » środa 12 sty 2005, 12:53

Zgadza się odsłuchy Event są świetne nie znajdziesz nic lepszego w tym przedziale cenowym, TR-8 kosztują 3200zł. więc będziesz musiał jeszcze troszke poczekać, ale warto!!

Jeśłi jesteś z Wwa to proponuje odwiedzić firme mono-digital

http://www.mono-digital.pl
)))-------D'n'B-------->

ODPOWIEDZ