Pewien piec lampowy i mikrofony..

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:
Re: Pewien piec lampowy i mikrofony..

Post autor: pawello » wtorek 04 sty 2005, 14:48

Nie zawsze "PELNE" jest najlepsze......

Tak..zgadzam sie w PELNI Natomiast nie chcialem mowiac szczerze ustawiac mikrofonu by degradowal pasmo.. Bo ustawic inaczej sie DA i o tym wiemy wszyscy..Poza tym staralem sie jak najwierniej (majac na uwadze charakter mikrofonu oczywiscie) odwzorowac to co slychac bylo na zywo - czyli dosc szerokie spektrum pasmowe.. Wzmak byl ustawiony tak by rzygal wszystkim co posiada - dolem srodkiem i prezencja choc moze z tym ostatnim lekko przesadzilem
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » wtorek 04 sty 2005, 14:52

...Duzo tych piecy juz sprzedales?

Ja nie jestem sprzedawca.. Jak chcesz sobie kupic taka glowe to sie udaj pod inny adres.. Poza tym ze korzystam od czasu do czasu z uprzejmosci Krzysztofa i pozyczam na sesje jakis wzmacniacz nie posiadam takowego i reklama sie nie zajmuje.. Moj post dotyczyl nagran przede wszystkim a o walorach wzmacniacza mozesz sobie poczytac na Jego stronie a nie na forum..
[addsig]

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » wtorek 04 sty 2005, 15:05

troche sie obawialem ze odbierzesz to jako atak. Uwierz mi ze nie bylo to moja intencja.

Moze nie jako atak ale wcale nie uwazam ze omikrofonowanie wzmacniacza i wszystko co sie z tym wiaze nie jest warte poruszania na tym forum.. wykonalem nagrania i sie podzielilem efektami experymentu..Ty piszesz ze to "nic nowego" i ze (patrz ponizej) mozna o tym przeczytac na zagranicznych forach Jasne.. poczytac tak ..ale czy zawsze uslyszec? Jesli wolisz czytac niz sluchac.......hihihihihih

Skad wiem ze jest to praktyka w studiach - no niestety w studiu nie pracuje wiec z opowiadan realizatorow i forow dyskusyjnych (glownie zagranicznych)

Rozumiem.. Dla mnie jest to praktyka.. Co prawda nie nagrywalem zdychajacym Royerem ale wiem od znajomych ze to ciekawy mikrofon..Zreszta w EiS mozna bylo sie zapoznac z efektami uzyskanymi za pomoca tego siteczka.. Chocby przy okazji singla Squad-u..

Jakos dziwi mnie ze nikt nie zwrocil uwagi na to co opublikowalem to SUROWKA! Totalna surowica bez grama obrobki nagrana optymalnie przezroczyscie itd.. Nie ma co traktowac tego jako MIX.. To jest przyklad nagrania przez mikrofon.. Eh.........
[addsig]

Awatar użytkownika
msieczko

Post autor: msieczko » wtorek 04 sty 2005, 15:20

Jakos dziwi mnie ze nikt nie zwrocil uwagi na to co opublikowalem to SUROWKA! Totalna surowica bez grama obrobki nagrana optymalnie przezroczyscie itd.. Nie ma co traktowac tego jako MIX.. To jest przyklad nagrania przez mikrofon.. Eh.........

no i wlasnie dlatego nic nie kumam ... czy byl to test mikrofonow ? jezeli tak to jakie wnioski mozna wyciagnac ?

a) kazdy mikrofon brzmi roznie ?

b) kazdy (testowany) mikrofon moze brzmiec niezle ?

brakowalo mi puenty ... stwierdziles ze wyniki sa zaskakujace (napiecie rosnie) - no i slucham ... no i gdzie to zaskoczenie ?

Warszawa - 'home' studio

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » wtorek 04 sty 2005, 16:25

brakowalo mi puenty ... stwierdziles ze wyniki sa zaskakujace (napiecie rosnie) - no i slucham ... no i gdzie to zaskoczenie ?

1. najbardziej podobal mi sie mikrofon do VOCALU - supernerka! to jest zaskoczenie!

2. D112 doskonale nadaje sie do rejestracji gitar choc charakter brzmienia daje zupelnie inny niz pozostale sitka..

3. uzyty mikrofon w DECYDUJACYM stopniu zmienia brzmienie nagrania

wiec NALEZY eksperymentowac z doborem mikrofonow i ich ustawieniem nie kierujac sie specjalnie kanonami.. to sa moje wnioski

Chetnie poslucham waszych odczuc co doprobek ktorych sluchaliscie..
[addsig]

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » wtorek 04 sty 2005, 17:05

moze ktos zgadnie co to za wzmacniacz:

http://www.grimsite.com/fs/satanic_verses_3.mp3

Jaka bedzie nagroda w tym konkursie hehehehehehe? Kto Ci bedzie zgadywal jak nie dostanie nawet kubka z napisem EiS? Ludzikom to sie nawet probek sluchac nie chce a co dopiero zgadywac co to za wmacniacz

P.S. To byl zart..........
[addsig]

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » wtorek 04 sty 2005, 17:12

...moze ktos zgadnie co to za wzmacniacz:

typuje V-AMP2 na wzmacniaczu DIORA z kolumna ALTUS przez mikrofon dynamiczny..
[addsig]

Awatar użytkownika
shearly

Post autor: shearly » wtorek 04 sty 2005, 20:23

typuje V-AMP2 na wzmacniaczu DIORA z kolumna ALTUS przez mikrofon dynamiczny**********************prawdopodobnie marki NoName, model opracowany samodzielnie na podstawie zdjęć wyrobów konkurencji...

A ja (zupełnie bez nadziei na wygraną) stawiam na sporego lampiaka, ale myślę, że to nie Marshall JCM 800... a jeśli, to nieźle czymś podkręcony... może jakiś VHT? Albo Piwej??
...phi...

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » środa 05 sty 2005, 10:32

Mr msieczko.. co to za wzmak?
[addsig]

Awatar użytkownika
msieczko