Harmonijka ustna vst?
Czy znacie taką wtyczkę ? Nie wiem czy w ogóle istnieje a nie udało mi się doszukać informacji w sieci
andrzej
andrzej
zainteresowania muzyczne: Pink Floyd, Devil Doll, Rock Progresywny. Instrument: gitara. Nagrywam muzykę amatorsko dla siebie i przyjaciół. Dopiero teraz wiem jakie to trudne -może dlatego tak ciekawe.
Re: Harmonijka ustna vst?
...Czy znacie taką wtyczkę ? Nie wiem czy w ogóle istnieje a nie udało mi się doszukać informacji w sieci
andrzej
...
Zainteresuj się wtyką Accordion. Z tego, co widzę będzie na plycie EiS w styczniu. Akordeony z niej jak z koziej d... trąby ale na harmonijki, po małym "zakręceniu" jak znalazł.
andrzej
...
Zainteresuj się wtyką Accordion. Z tego, co widzę będzie na plycie EiS w styczniu. Akordeony z niej jak z koziej d... trąby ale na harmonijki, po małym "zakręceniu" jak znalazł.
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
Toż to straszne.. Harmonijka ustna vst ? Akurat mam brata harmonijkarza bardzo dobrego i znanego w tych kręgach w całej Polsce. Osobiście „kułem” brzmienie harmoniki do wszystkich jego płyt. Doskonale się rozumiemy, co do brzmienia a za każdym razem gotowy krążek jest szczególnie chwalony przez elitę harmoniujkarzy za brzmienie harmonijki. Obaj dostajemy wysypki na dźwięk zsamplowanej harmonijki w postaci instrumentu. Tego się nie da określić i powoduje wzrost agresji w mojej osobie. Uważam ze to profanacja – powodem jest to, iż ta syntetyczna bądź zsamplowana barwa nie będzie oddawała nawet cząstki tych właściwości fizyczno akustycznych brzmienia harmonijki ustnej. Śmiem uważać, iż lepiej emulowane są brzmienia skrzypiec, gitar, chórów niż harmonijki. Dla mnie wszystkie barwy tego instrumentu zawarte w „elektronicznych sprzętach” wydają mi się na poziomie żałosnym i zupełnie pozostawionym samym sobie – bo nie widzę żadnych różnic na przełomie lat w tego rodzaju barwach.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
- mr-hammond
Znajomy w studio miał harmonikje vst , to chyba z serii "plugsound" , ale nie wiem niestety która częsć .
pamietam ze dosyc ładnie grała ,
Jak nie znajdziesz odpowiedniej to mam namiar na bardzo dobrego bluesowego:) harmonijkarza:)
Pozdrawiam
PAWEŁ
pamietam ze dosyc ładnie grała ,
Jak nie znajdziesz odpowiedniej to mam namiar na bardzo dobrego bluesowego:) harmonijkarza:)
Pozdrawiam
PAWEŁ

- mr-hammond
Wielkie dzięki za ochotępomocy. Jasne ,że NoRd384 ma rację. Myślę że akurat harmonijka jest skrajnie trudna do podrobienia. Ale adając sobie z tego sprawę pytałem świadomioe o substytut. Każdy (no prawie) instrument wtyczkowy jest tylko mniej lub bardziej nieudolnym naśladowcą. Ale nie zawsze ma się odpowiedniego fachowca pod ręką i czemu nie spróbować ?
Pozdrowienia
andrzej
Pozdrowienia
andrzej
zainteresowania muzyczne: Pink Floyd, Devil Doll, Rock Progresywny. Instrument: gitara. Nagrywam muzykę amatorsko dla siebie i przyjaciół. Dopiero teraz wiem jakie to trudne -może dlatego tak ciekawe.
Aha, zapomniałem. Natknąłem się na stronę z darmowymi wtyczkami. Niektóre fajne - może się komuś przyda?
http://e-m-p-i.republika.pl/freevst.htm
ak
http://e-m-p-i.republika.pl/freevst.htm
ak
Bartek Łęczycki jest najlepszy w Polsce :) Ewentualnie "Cielak" :) a w tej bluesowej czołówce jest mój braciszek. Jestem ciekaw, co za haronijkarza znasz Hammond ? Może również interesujesz się tym nurtem muzycznym?? Zresztą lubisz Hammonda, dobrze mówisz i znasz harmonijkarza bluesowego wiec.....dawno nie piłem piwa... a ty, Hammond ? 

Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
- mr-hammond
...Bartek Łęczycki jest najlepszy w Polsce :) Ewentualnie "Cielak" :) a w tej bluesowej czołówce jest mój braciszek. Jestem ciekaw, co za haronijkarza znasz Hammond ? Może również interesujesz się tym nurtem muzycznym?? Zresztą lubisz Hammonda, dobrze mówisz i znasz harmonijkarza bluesowego wiec.....dawno nie piłem piwa... a ty, Hammond ?
...
Jako że ja ze śląska to znam równie znakomitego Jacka Szułe ;) , a browara faktycznie dawno nie było :) , mój brat akurat udziela sie w tych ze kręgach bluesowych na fortepianie ,stąd zainteresowanie tematem ;)
Pozdrawiam i zapraszam na konsumpcje ;)
PAWEŁ

Jako że ja ze śląska to znam równie znakomitego Jacka Szułe ;) , a browara faktycznie dawno nie było :) , mój brat akurat udziela sie w tych ze kręgach bluesowych na fortepianie ,stąd zainteresowanie tematem ;)
Pozdrawiam i zapraszam na konsumpcje ;)
PAWEŁ
Bartek Łęczycki jest najlepszy w Polsce :)
Najlepszym w Polsce harmonijkarzem bluesowym jest Przemek Janik. Gra on jeszcze, nie wie ktos?
Najlepszym w Polsce harmonijkarzem bluesowym jest Przemek Janik. Gra on jeszcze, nie wie ktos?