AKG c1000 do nagrywania wokalu
czy to waszym zdaniem się nadaje? a jeżeli nie to co wybrać z całej gamy mikrofonów? Dodam, że chodzi o małe domowe studio. Budżet na zakup mikrofonu to 1500zł
- stereophonic
- Kontakt:
Re: AKG c1000 do nagrywania wokalu
...czy to waszym zdaniem się nadaje? a jeżeli nie to co wybrać z całej gamy mikrofonów? Dodam, że chodzi o małe domowe studio. Budżet na zakup mikrofonu to 1500zł...
PRZECZYTAJ TO .. , zacznij od wypowiedzi ORBIT-a ,
PRZECZYTAJ TO .. , zacznij od wypowiedzi ORBIT-a ,
Pozdrawiam Stereophonic
mam na uwadze oktawę 319, mxl 992, rode nt 1000 lub nt1 albo nt3. Ale opinie na ich temat są tak różne, że zgłupiałem. Wiem że mikrofon najlepiej wybrac wg własnego gustu. Ale nikt mi ich tylu naraz nie wypożyczy do testowania. A przyglądam się C1000 dlatego, że jestem dziennikarzem i mógłbym go ewentualnie używać również w terenie (wewnętrzne zasilanie) ale nie wiem czy sprawdzi mi się on również w studiu. A kupować 2 mikrofony?? trochę bez sensu. Choć z dwojga złego (gdyby okazało się że c1000 się na wokalu nie sprawdza) wole postawić na coś innego - byleby do wokalu. W terenie mogę nadal od biedy działać na wysłużonym pojemniku, niewiadomej marki
pozdrawiam
i czekam na opinie
[Post edytowany przez Admina w dniu 28/12/2004]

pozdrawiam
i czekam na opinie
[Post edytowany przez Admina w dniu 28/12/2004]
...czy to waszym zdaniem się nadaje? a jeżeli nie to co wybrać z całej gamy mikrofonów? Dodam, że chodzi o małe domowe studio. Budżet na zakup mikrofonu to 1500zł...
C1000 często uzywany jest jako reporterski. Ja używałem w studiu dość długo C1000 i do wokalu podobał mi się bardziej niż C3000. Przy cenie niecałych 8 stów jest to wybór do rozważenia - zdecydowanie proponuję wcześniejszy test osobisty.
H
C1000 często uzywany jest jako reporterski. Ja używałem w studiu dość długo C1000 i do wokalu podobał mi się bardziej niż C3000. Przy cenie niecałych 8 stów jest to wybór do rozważenia - zdecydowanie proponuję wcześniejszy test osobisty.
H
- OYCIECPIOTR
......czy to waszym zdaniem się nadaje? a jeżeli nie to co wybrać z całej gamy mikrofonów? Dodam, że chodzi o małe domowe studio. Budżet na zakup mikrofonu to 1500zł...
H...
mxl 992! Ja się przesiadłem z C 1000 i od razu było lepiej. AKG nadaje się w miarę do instrumentów, ale wokale wychodzą strasznie płaskie, no i jest podatny na sybilanty - syczy się jak nieszczęście. Choć do nagrań plenerowych jest faktycznie przydatny - dlatego się go nie pozbyłem.
Po
OP
H...
mxl 992! Ja się przesiadłem z C 1000 i od razu było lepiej. AKG nadaje się w miarę do instrumentów, ale wokale wychodzą strasznie płaskie, no i jest podatny na sybilanty - syczy się jak nieszczęście. Choć do nagrań plenerowych jest faktycznie przydatny - dlatego się go nie pozbyłem.
Po
OP
[URL=http://chomikuj.pl/MISIORPLIKI/SAMPLE+24bity]darmowe sample analogów[/URL]
mxl 992! Ja się przesiadłem z C 1000 i od razu było lepiej.
A ja Z MXL przesiadłem sie na rozyjska OKTAVE i lepiej to było mało powiedziane, BYŁO SUPER , smiem twierdzic, ze zaden z MXL. niema najmniejszych szans z OKTAVA . lecz niestety jako reporterski mikrofon absolutnie sie nie nadaje
A ja Z MXL przesiadłem sie na rozyjska OKTAVE i lepiej to było mało powiedziane, BYŁO SUPER , smiem twierdzic, ze zaden z MXL. niema najmniejszych szans z OKTAVA . lecz niestety jako reporterski mikrofon absolutnie sie nie nadaje
...mxl 992! Ja się przesiadłem z C 1000 i od razu było lepiej.
A ja Z MXL przesiadłem sie na rozyjska OKTAVE i lepiej to było mało powiedziane, BYŁO SUPER , smiem twierdzic, ze zaden z MXL. niema najmniejszych szans z OKTAVA . lecz niestety jako reporterski mikrofon absolutnie sie nie nadaje ...
niestety jestem urzytkownikiem mxl990 i niestety muszę potwierdzić te słowa :( wokal jest ostry jak żyletka i nie bardzo umiem go zmiksować
A ja Z MXL przesiadłem sie na rozyjska OKTAVE i lepiej to było mało powiedziane, BYŁO SUPER , smiem twierdzic, ze zaden z MXL. niema najmniejszych szans z OKTAVA . lecz niestety jako reporterski mikrofon absolutnie sie nie nadaje ...
niestety jestem urzytkownikiem mxl990 i niestety muszę potwierdzić te słowa :( wokal jest ostry jak żyletka i nie bardzo umiem go zmiksować
A ja Z MXL przesiadłem sie na rozyjska OKTAVE smiem twierdzic, ze zaden z MXL. niema najmniejszych szans z OKTAVA . lecz niestety jako reporterski mikrofon absolutnie sie nie nadaje ...
niestety jestem urzytkownikiem mxl990 i niestety muszę potwierdzić te słowa :( wokal jest ostry jak żyletka i nie bardzo umiem go zmiksować...
MXL. ma bardzo specyficzna barwe, do mnie takze nie dociera ostre wykrecone brzmienie tych mikrofonow,pewnie naraze sie wielu osobom ale uwazam ze MXL to porazka ( 770 & 990 oraz 992 ) te miałem w swoim studio , co do AKG , jest troche matowy ale ... , z muzyka jest tak samo jak z gotowaniem , Gdzy za mało słone , mozna dosolic, jak przesolisz nikt tego nie zje. Gdy masz za mało gory łatwo jest dodac c , Zupełnie inaczej jest gdy tej gory jest za duzo ... A takie sa własnie MXL
yyyy..... masz 1500? Za 1200 możesz mieć AKG C3000 (nowy). Bardzo dobry mikrofon. Jak na studio domowe to aż nadto. Albo np. lampowy StudioProjects TB-1 (posłuchaj sobie płyty PEZET-NOON - Muzyka klasyczna, wszystkie wokale były nagrywane na tym mikrofonie i powiem że jestem miło zaskoczony) kosztuje ok. 1400zł.
pozdro.
[addsig]
pozdro.
[addsig]
1P_STUDIO
- OYCIECPIOTR
Nie kupuj MXL 992

[URL=http://chomikuj.pl/MISIORPLIKI/SAMPLE+24bity]darmowe sample analogów[/URL]