BassStation czy K-Station dla basisty?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
BASSIU
BassStation czy K-Station dla basisty?

Post autor: BASSIU » czwartek 23 gru 2004, 01:10

Szukam instrumentu generującego syntetyczne basy, którego będę mógł używać na scenie zamiennie z basem elektrycznym. Wiem, że K-Station jest nowszy, ale czy lepszy pod względem brzmień basu? Proszę o opinie i pozdrawiam.
[addsig]
CHUDY BASISTA TO MARTWY BASISTA...

Awatar użytkownika
alius

Re: BassStation czy K-Station dla basisty?

Post autor: alius » czwartek 23 gru 2004, 10:21

...Szukam instrumentu generującego syntetyczne basy, którego będę mógł używać na scenie zamiennie z basem elektrycznym. Wiem, że K-Station jest nowszy, ale czy lepszy pod względem brzmień basu? Proszę o opinie i pozdrawiam.

...

jeśli chodzi o synt. basy to:

ACCES VIRUS C... doskonały. polecam!!!

Pozdr.

als

Awatar użytkownika
Marc.De.Marx

Post autor: Marc.De.Marx » czwartek 23 gru 2004, 10:54

K station to jest to samo co a -station tyle ze ma klawiature i niczym innym sie nie rozną.

Ja polecam NordLeada 3 . Jezeli chodzii o basy to generuje napewno duzo nizsze czestotliwosci niz Virus C. Posiadam obydaw instrumenty. Ale wydawac tyle kasy po to zeby miec tylko basy to wyrzucenie pieniedzy w bloto. Gdzies widzialem na allegro Novation Bass-station za okolo 1 tys, moze ten instrument by Ci odpowiadal.

Awatar użytkownika
AXIS

Post autor: AXIS » czwartek 23 gru 2004, 11:42

jeśli chodzi o synt. basy to:

ACCES VIRUS C... doskonały. polecam!!!

To może Alesis Andromeda?

K-Station to jest zakres cenowy 2,5 tys. złotych. Basy ma niezłe ale oryginalne Bass Station było prawdziwym analogowym syntezatorem basowym, ja wybrałbym Bass Station, jeśli chodzi tylko o bas.

Pozdrawiam,

Maciej R.

Awatar użytkownika
BASSIU

Post autor: BASSIU » czwartek 23 gru 2004, 11:43

...K station to jest to samo co a -station tyle ze ma klawiature i niczym innym sie nie rozną.

Ja polecam NordLeada 3 . Jezeli chodzii o basy to generuje napewno duzo nizsze czestotliwosci niz Virus C. Posiadam obydaw instrumenty. Ale wydawac tyle kasy po to zeby miec tylko basy to wyrzucenie pieniedzy w bloto. Gdzies widzialem na allegro Novation Bass-station za okolo 1 tys, moze ten instrument by Ci odpowiadal.

...

W takim razie, jaka jest różnica między K a BassStation-em, oczywiście interesuję mnie tylko i wyłącznie bass?

Dzięki serdeczne za wszystkie rady!

CHUDY BASISTA TO MARTWY BASISTA...

Awatar użytkownika
ula

Post autor: ula » czwartek 23 gru 2004, 11:52

W takim razie, jaka jest różnica między K a BassStation-em, oczywiście interesuję mnie tylko i wyłącznie bass?

Dzięki serdeczne za wszystkie rady!

...

BassStation to Instrument . ktory oferuje tylko BASY ma kilka filtrow, bardzo fajne brzmienie, K-Station, to instrument o wiele bardziej skomplikowany , ma duzi wiecej mozliwosci , oferuje takze basy ( ale nie wtakiej ilosci co BAssStation.) ..... jesli interesuja Cie tylko Basy , to zapomnij o K-Station,
Pozdrawiam Ula :)

Awatar użytkownika
Marc.De.Marx

Post autor: Marc.De.Marx » czwartek 23 gru 2004, 12:23

Z tym ze nowego napewno nie dostaniesz bo juz nie sa produkowane, wiec poziostaje gdzies poszukac na allegro albo ebay w tym drugim, akurat tego bylo duzo.

ODPOWIEDZ