Sample perkusyjne
DFH SUPERIOR jest swietny ale - jak zreszta pisano w Eis - bez minimum 1 Gb pamieci RAM nie podchodz. Nalezy tez miec szybka maszyne bo to czysta perkusja i wymaga czasem obrobki na pluginach (kompresja, eq).
No i duzo miejsca na dysku 35 gb.
Uzywam tez Battery 2 ktory ma poprawione i dodatkowe brzmienia w porownaniu z poprzednim. i tez jest swietny do niektorych prac. I nie zre tak duzo jak DFH.
Przedtem uzywalem zwyklego DFH i tez jest bardzo dobry a przy tym najtanszy.
LM4 mozna sobie darowac. W ogole jakos te instrumenty Steinberga sa kiepskawe w porownaniu z Nativem i innymi.
pzdr
ts
No i duzo miejsca na dysku 35 gb.
Uzywam tez Battery 2 ktory ma poprawione i dodatkowe brzmienia w porownaniu z poprzednim. i tez jest swietny do niektorych prac. I nie zre tak duzo jak DFH.
Przedtem uzywalem zwyklego DFH i tez jest bardzo dobry a przy tym najtanszy.
LM4 mozna sobie darowac. W ogole jakos te instrumenty Steinberga sa kiepskawe w porownaniu z Nativem i innymi.
pzdr
ts
Re: Sample perkusyjne
Właśnie dlatego nie lubię tych pieruńskich VSTi
Mój leciwy EMU Procussion ma 2 ms opóźnienia przy wyzwalaniu go przez MIDI, a jest z 1991 i kosztował mnie całe 400 zł
Ale to tylko takie gadanie nieszkodliwego szaleńca, co to uważa, że hardware jest lepszy niż VSTi, nie zwracajcie uwagi...
Pozdrawiam,
Maciej R.
...
a czy do takiego EMU mozna zaladowac sample takiej jakosci i objetosci jakie sa dostepne dla VSTi?jesli tak, to gdzie mozna kupic jeszcze takie tanie samplery, a jesli nie, to jaka jest jakosc.mozna jakas probke?w mp3.
dziekuje i pozdrawiad.d

Mój leciwy EMU Procussion ma 2 ms opóźnienia przy wyzwalaniu go przez MIDI, a jest z 1991 i kosztował mnie całe 400 zł

Ale to tylko takie gadanie nieszkodliwego szaleńca, co to uważa, że hardware jest lepszy niż VSTi, nie zwracajcie uwagi...

Pozdrawiam,
Maciej R.
...
a czy do takiego EMU mozna zaladowac sample takiej jakosci i objetosci jakie sa dostepne dla VSTi?jesli tak, to gdzie mozna kupic jeszcze takie tanie samplery, a jesli nie, to jaka jest jakosc.mozna jakas probke?w mp3.
dziekuje i pozdrawiad.d
profesjonalne aranzacje i podklady w roznych stylach muzycznych. 509377327...
EMU Procussion to nie jest sampler, tylko syntezator perkusyjny. Ma 32 głosy polifonii i pracuje na 16 kanałach MIDI, wszystko przeznaczone na perkusje. Jego ROM zawiera próbki z bibliotek samplerów EMU, ma 128 zestawów perkusyjnych (banków), z tego 64 w ROM a 64 w RAM. Pojedynczych programów perkusyjnych (np. snare, tom, itd.) ma ponad 1000. Doskonały do Electro, Synthpop, Techno, itp.
Używane samplery można kupić na Allegro lub na EBay, najczęściej Akai i EMU.
Pozdrawiam,
Maciej R.
EMU Procussion to nie jest sampler, tylko syntezator perkusyjny. Ma 32 głosy polifonii i pracuje na 16 kanałach MIDI, wszystko przeznaczone na perkusje. Jego ROM zawiera próbki z bibliotek samplerów EMU, ma 128 zestawów perkusyjnych (banków), z tego 64 w ROM a 64 w RAM. Pojedynczych programów perkusyjnych (np. snare, tom, itd.) ma ponad 1000. Doskonały do Electro, Synthpop, Techno, itp.
Używane samplery można kupić na Allegro lub na EBay, najczęściej Akai i EMU.
Pozdrawiam,
Maciej R.
Dokładnie- Steinberg ma jakiś tajemny sposób na wytwarzanie 'zabaweczek'... Cenię tą firmę za Cubase'a , lecz instrumenty VSTi - brrr :(.... plex, hypersonic, groove agent, xphraze- brzmieniowo powinny posiadać ograniczenie w użytkowaniu do lat '5'

Co do DFH, to część 1 jest dla mnie totalną porażką (stopy, werble jakieś takie 'kartonowe')... za to DFH2 (wnioskuję z próbek mp3 ze strony tej firmy) zapowiada się szalenie ciekawie, nie kosztuje dużo (bodajże 590 pln w AF) i nie zajmuje tak dużo miejsca jak wersja superior. NI studio drums też jest świetnym pomysłem- za taką cenę nie dostanie się nic lepszego

Dokładnie- Steinberg ma jakiś tajemny sposób na wytwarzanie 'zabaweczek'... Cenię tą firmę za Cubase'a , lecz instrumenty VSTi - brrr :(.... plex, hypersonic, groove agent, xphraze- brzmieniowo powinny posiadać ograniczenie w użytkowaniu do lat '5'
pod tym względem NI bije jakością i ceną... np. tania biblioteka 'Synthetic drums' albo chociażby taniutki FM7 lub Reaktor session- widać tutaj różnicę jakościową.... sam przymierzam się do zakupu Battery 2 i już nie mogę się doczekać bibliotek, jakie tam zastam...
Wybacz ale wstawiasz banialuki.
Az dziw mnie bierze ile mozna sprzedac muzyki na tych brrrr-steinbergowskich instrumentach.
Chyba, ze Ty masz z tym problem ;) lub tez szukasz wrazen czysto artystycznych - tzn. jakosciowych, "podniecajacych" dla znajomych ktorzy wpadna do Twojego pokoju odsluchoego :)
--
czolem
bitrate

Az dziw mnie bierze ile mozna sprzedac muzyki na tych brrrr-steinbergowskich instrumentach.
Chyba, ze Ty masz z tym problem ;) lub tez szukasz wrazen czysto artystycznych - tzn. jakosciowych, "podniecajacych" dla znajomych ktorzy wpadna do Twojego pokoju odsluchoego :)
--
czolem
bitrate
--
czolem
bitrate
...
a o co Ci chodzi kolego. Moze Ty masz problem. Uzywam NI i nie lubie brzmienia instrumentow Steinebrga. TY moze masz odwrotnie.
I co . I nic.
Sprzedawaj sobie muze na steinbergu, nic mi do tego ale nie czepiaj sie kolegi ze jesli na steinbergu nie pracuje tzn. jest snobem.
luzik
pzdr
lub tez szukasz wrazen czysto artystycznych - tzn. jakosciowych, "podniecajacych" dla znajomych ktorzy wpadna do Twojego pokoju odsluchoego
Inteligencja lub jej brak mogą być również mierzone umięjętnością prowadzenia dyskusji bez urządzania sobie wycieczek osobistych, więc pomyśl głową, zanim coś napiszesz- każdy może mieć własne zdanie, a to czym się podniecam lub nie i czy robię to ze znajomymi, czy w zaciszu własnego 'pokoju odsłuchowego', to już nie Twoja sprawa.
Inteligencja lub jej brak mogą być również mierzone umięjętnością prowadzenia dyskusji bez urządzania sobie wycieczek osobistych, więc pomyśl głową, zanim coś napiszesz- każdy może mieć własne zdanie, a to czym się podniecam lub nie i czy robię to ze znajomymi, czy w zaciszu własnego 'pokoju odsłuchowego', to już nie Twoja sprawa.

.... sam przymierzam się do zakupu Battery 2 i już nie mogę się doczekać bibliotek, jakie tam zastam...
kehem.... czego nie mozesz sie doczekac? bibliotek jakie ZASTASZ?

ło, matko

hehe- tak to jest, jak się pisze posty na szybkiego... no ale każdy wie o co chodzi

Native Instrument - Batery Studio Drums- ok 700 mega znakomitych zywej perkusji sampli. Posiadam je. Zajrzyj na strone producenta, bo ile kosztują to nie mam pojecia.
http://www.native-instruments.com/...
Kosztują bodajże 99USD (albo 99Euro - w Europie)
Warto też zwrócić uwagę na dość tanie "Studio Drums" firmy Sonic Reality. Szukać tu: www.esoundz.com.
Cena 69-79USD w zależności od tego, czy ma być z Sample Tankiem LE czy bez. Ale bez problemu sample instalują się pod BAttery i kilka innych samplerów. Jak brzmią można posłuchać na stronie.
Powiem szczerze, że myślałem, że pakiet firmy Native Instruments wgniecie mnie w fotel -2 płyty sampli? zestawy do 250Mb? musi brzmieć cool!
Ale byłem trochę zawiedziony. Sonic Reality są mniejsze ale brzmią bardziej "real"- jak na moje ucho ( i ucho mojego perkusisty) - cóż może mamy coś z uszami:)
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm