Gdzie kupić kabelki?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
KamilFX
Re: Gdzie kupić kabelki?

Post autor: KamilFX » środa 17 gru 2003, 01:42

Konsbud Audio przy Puławskiej nie ma sklepu tam jest tylko biuro dystrybutora (sam chciałem tam kupić kable). Najlepiej to sklep muzyczny na Jana Pawła II albo giełda elektroniczna pod skrzyżowaniem Trasy Łazienkowskiej czyli al. Armii Ludowej a ulica Niepodległości. Z centrum dojechac można tramwajem 10,33,17,16 i to jest przystanek GUS. A do sklepu na Jana Pawła II to w przeciwną stronę 17,16,33. Uff jak informacja:-)

Aha jeszcze gdzieś w Piasecznie jest sklep z kablami z Konsbud Audio ale nie mam pojęcia gdzie.
Nie ma co

wl

Post autor: wl » poniedziałek 20 gru 2004, 15:23

...Witam!

Ja zachęcam do zrobienia kabelków. Jeśli nie ma być drogo, to polecam kabel firmy Gotham Cable model GAC-1 albo GAC-2 (pierwszy jest dwużyłowy, a drógi trójżyłowy). Do tego wtyki Neutik'a bądź Delron'a. Wszystko dostępne np. w Elfie.

Pozdro

ddThor...

Kabel GAC-1 jest kablem koncentrycznym - 1 zyla w podwojnym ekranie,

natomiast GAC-2 to 2 zyly w podwojnym ekranie.

Dane techniczne kabli GOTHAM dostepne na stronie www.gotham.ch

Kable GOTHAM mozna zakupic takze w detalu w firmie Neopta w Poznaniu - www.neopta.pl.

Polecam rowniez recenzje kabli w Estrada i Studio 12.2002 oraz

w Audio Video 09.2004.

Pozdro

wl

Gulu

Post autor: Gulu » poniedziałek 20 gru 2004, 17:23

polecam P.Hertza ( sic!). Sklep przeniesiony został z Em.Platter do centrum handlowe na Solcu, pod mostem Poniatowskiego. Facet jest b. kompetenty, zrobi każdy kabel na zamówienie.

Awatar użytkownika
Janunio

Post autor: Janunio » poniedziałek 20 gru 2004, 22:24

[1] Jest jeszcze w Warszawie tajemniczy sklep na placu Konstytucji. Prawie obok salonu Idei. Dużo dziwnych rzeczy. Katalog mają full wypas.

[2] Szukałem ostatnio kabli do aktywnych kolumn ( jack stereo ). Dostałem je od ręki w sklepie Musiccrater na ul.Puławskiej 94 mieszkania 3.

http://www.musiccrater.pl/

Były Band Leader, obecnie biurokrata. Hobby: home recording

Awatar użytkownika
joszko
Kontakt:

Post autor: joszko » wtorek 21 gru 2004, 09:39

Wtyki do wyboru Amphenol, Neutrik, a ostatnio także Proel. Wszystkie sa równie dobre.

Proel ma dość szeroką paletę złącz, ale z tych które dotychczas zakupiłem wynika, że NEUTRIKA nie przebije PROEL. Jak to tylko możliwe to wolę zdecydowanie zainwestować w NEUTRIKA. Z pięcioletnich kabli na XLR'ach NEUTRIKA jeszcze ani jeden nie "wysiadł", w przeciwieństwie do PROEL'a,
Mam 30 lat. Ukończyłem Politechnikę WrocławskąInteresuje mnie technika nagłośnieniowa i filmowa.

Awatar użytkownika
x5

Post autor: x5 » wtorek 21 gru 2004, 10:23

od pięciu lat mam kabelki ALDA i naprawdę nic złego się z nimi nie dzieje. pamiętam że były w miarę tanie. a wtyki? tyle jest opinii co ich rodzajów

interesuję się tworzeniem muzyki elektronicznej.

Antheck

Post autor: Antheck » środa 22 gru 2004, 13:37

Witam,

Kabelki: KLOTZ, Gotham, Cordial

Wtyki: Neutrik, Amphenol, Swichcraft,

Wielozłacza: Belden, Harting, Swichcraft

Neopta w Poznaniu!

Pozdrawiam
[addsig]
Stevie Wonder: "You're the best stage crew I've ever seen..."

Awatar użytkownika
zyzolone

Post autor: zyzolone » środa 22 gru 2004, 13:59

Jak zrobisz sam to wiesz co masz, ja nie ufam tym gotowym. Jedyne co Ci potrzebne to złącza dobrej firmy, kabel, lutownica, cyna i umiejętność poskładania tego. I naprawdę wychodzi dużo taniej. Jak nie wiesz jak to poskładać to w internecie są opisy. A jeżeli chodzi o MIDI to radzę gotowe kupić.

pozdro.
[addsig]
1P_STUDIO

ODPOWIEDZ