Dziwny efekt w Lexicon MPX 110

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
mkrystian
Dziwny efekt w Lexicon MPX 110

Post autor: mkrystian » niedziela 19 gru 2004, 10:33

Witam.Czy każdy multiefekt daje takie dziwny efekt w kolumnach jesli wcisnie się bypass i cos się mówi.Mam Lexicona MPX 110

Awatar użytkownika
yaniki
Kontakt:

Re: Dziwny efekt w Lexicon MPX 110

Post autor: yaniki » niedziela 19 gru 2004, 16:26

...Witam.Czy każdy multiefekt daje takie dziwny efekt w kolumnach jesli wcisnie się bypass i cos się mówi.Mam Lexicona MPX 110...

To zależy, co rozumiesz przez "dziwny efekt". Wciśnięcie przycisku bypass powinno spowodować przekierowanie sygnału z wejścia bezpośrednio na wyjście multiefektu, bez żadnej ingerencji w brzmienie czy poziom. Jeśli słyszysz więc jakieś zmiany w dźwięku, to ewidentnie coś nie działa prawidłowo....

Awatar użytkownika
JacekH

Post autor: JacekH » niedziela 19 gru 2004, 17:34

...Witam.Czy każdy multiefekt daje takie dziwny efekt w kolumnach jesli wcisnie się bypass i cos się mówi.Mam Lexicona MPX 110...

O ile pamiętam, można ustawić tryb bypass tak, aby wyciszał sygnał na wyjściu. W przeciwnym przypadku sygnał suchy zostanie zmiksowany z sygnałem po przejściu przez procesor - aczkolwiek bez żadnej obróbki, opóźniony jedynie o czas pracy przetworników.

Jacek

mkrystian

Post autor: mkrystian » poniedziałek 20 gru 2004, 19:52

......Witam.Czy każdy multiefekt daje takie dziwny efekt w kolumnach jesli wcisnie się bypass i cos się mówi.Mam Lexicona MPX 110...

O ile pamiętam, można ustawić tryb bypass tak, aby wyciszał sygnał na wyjściu. W przeciwnym przypadku sygnał suchy zostanie zmiksowany z sygnałem po przejściu przez procesor - aczkolwiek bez żadnej obróbki, opóźniony jedynie o czas pracy przetworników.

Jacek...

Po wciśnięciu przycisku bypass w sygnale słychać jakby flenger napewno nie jest to czysty suchy sygnał.Albo Lexicony tak mają albo z moim jest coś nie tak .

Awatar użytkownika
yaniki
Kontakt:

Post autor: yaniki » poniedziałek 20 gru 2004, 20:03

Stawiałbym na to, o czym pisze JacekH. Zajrzyj do ustawień / instrukcji.

mkrystian

Post autor: mkrystian » poniedziałek 20 gru 2004, 20:19

http://www.lexiconpro.com/downloads/MPX100/MPX100_User_Guide_Eng_Rev0.pdf... pod tym adresem jest instrukcja ,u mnie z angielskim trochę za cieńko żeby ją szczegółowo zrozumieć a po polsku nie mam gdyby ktoś znał lepiej to byłbym wdzięczny za przeanalizowanie zagadnienia ustawień przycisku bypass i odpowiedzi .Krystian Stawiałbym na to, o czym pisze JacekH. Zajrzyj do ustawień / instrukcji....

undefined

ODPOWIEDZ