Cubase + Hypersonic --> nagrywanie

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
tommi1981
Kontakt:
Re: Cubase + Hypersonic --> nagrywanie

Post autor: tommi1981 » czwartek 16 gru 2004, 13:11

2. domyślam się, że plumkając robisz to na jego wirtualnej klawiaturce (zakładając, że Ty nie masz kontrolera midi, a on ma wirtualną klawiaturkę), w tym wypadku spróbuj ustawić jako "in" na ścieżce midi właśnie Hypersonica

Niestety nie ma takiej opcji, sa tylko kX Control CT4832 i kX Uart CT4832 ;), wybieram "not connected".

A ja mimo wszystko tego typu zabawy uważam za sporty ekstremalne. A jak się uprzesz to przy nabraniu wprawy możesz tworzyć swkwencje midi bez użycia jakiejkolwiek klawiatury sterującej czy tym bardziej wirtualnej.

Podobnie jak kolega kl22 polecam w/w książeczkę. Przydałyby się też jakieś podstawy standardu midi. Mam nadzieję zę szybko zrealizujesz swój projekt.

Pozdrawiam
Nie stać mnie na drogi sprzęt więc nagrywam komputerem ;-)

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » czwartek 16 gru 2004, 13:53

Wprawdzie mowisz do mnie jak do dziecka 15-letniego, ale sie nie obraze ;)

========

No to się cieszę Czasem takie "kolokwailizmy" jednak pomagają.

pozdrawiam
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
jakup

Post autor: jakup » czwartek 16 gru 2004, 16:56

A ja mimo wszystko tego typu zabawy uważam za sporty ekstremalne. A jak się uprzesz to przy nabraniu wprawy możesz tworzyć swkwencje midi bez użycia jakiejkolwiek klawiatury sterującej czy tym bardziej wirtualnej.

Podobnie jak kolega kl22 polecam w/w książeczkę. Przydałyby się też jakieś podstawy standardu midi. Mam nadzieję zę szybko zrealizujesz swój projekt.

Pozdrawiam...

Ja wcale nie twierdze, ze chce uzyc tej klawiatury ze wzgledow wygodnosciowych - jest strasznie niewygodna i niepraktyczna, ale moj projekt nie polega na jakis cudach midi, tylko jest to utwor na 3 gitary akustyczne, gdzie midi ma byc tylko dodatkiem - i to tylko przez krotki fragment :) Dlatego chcialem to jak najszybciej zalatwic, koniecznie do konca tygodnia ;)

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » piątek 17 gru 2004, 08:18

W takim razie w/g mnie najprostszym sposobem jest okno pijano roll i wirtualny ołówek.

pozdrowisko
[addsig]
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 18 gru 2004, 02:07

jak masz mozliwosc to zrob to pod flstudio - tam odrazu grasz z klawiatury komputera a jak skorzystasz z asio to bez opoznien.....

juz mozna cos pokombinowac a nie brzdakac bez sensu na wirtualnej....

ODPOWIEDZ