2. domyślam się, że plumkając robisz to na jego wirtualnej klawiaturce (zakładając, że Ty nie masz kontrolera midi, a on ma wirtualną klawiaturkę), w tym wypadku spróbuj ustawić jako "in" na ścieżce midi właśnie Hypersonica
Niestety nie ma takiej opcji, sa tylko kX Control CT4832 i kX Uart CT4832 ;), wybieram "not connected".
A ja mimo wszystko tego typu zabawy uważam za sporty ekstremalne. A jak się uprzesz to przy nabraniu wprawy możesz tworzyć swkwencje midi bez użycia jakiejkolwiek klawiatury sterującej czy tym bardziej wirtualnej.
Podobnie jak kolega kl22 polecam w/w książeczkę. Przydałyby się też jakieś podstawy standardu midi. Mam nadzieję zę szybko zrealizujesz swój projekt.
Pozdrawiam
Cubase + Hypersonic --> nagrywanie
Nie stać mnie na drogi sprzęt więc nagrywam komputerem ;-)
Re: Cubase + Hypersonic --> nagrywanie
Wprawdzie mowisz do mnie jak do dziecka 15-letniego, ale sie nie obraze ;)
========
No to się cieszę
Czasem takie "kolokwailizmy" jednak pomagają.
pozdrawiam
========
No to się cieszę

pozdrawiam
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
A ja mimo wszystko tego typu zabawy uważam za sporty ekstremalne. A jak się uprzesz to przy nabraniu wprawy możesz tworzyć swkwencje midi bez użycia jakiejkolwiek klawiatury sterującej czy tym bardziej wirtualnej.
Podobnie jak kolega kl22 polecam w/w książeczkę. Przydałyby się też jakieś podstawy standardu midi. Mam nadzieję zę szybko zrealizujesz swój projekt.
Pozdrawiam...
Ja wcale nie twierdze, ze chce uzyc tej klawiatury ze wzgledow wygodnosciowych - jest strasznie niewygodna i niepraktyczna, ale moj projekt nie polega na jakis cudach midi, tylko jest to utwor na 3 gitary akustyczne, gdzie midi ma byc tylko dodatkiem - i to tylko przez krotki fragment :) Dlatego chcialem to jak najszybciej zalatwic, koniecznie do konca tygodnia ;)
Pozdrawiam...
Ja wcale nie twierdze, ze chce uzyc tej klawiatury ze wzgledow wygodnosciowych - jest strasznie niewygodna i niepraktyczna, ale moj projekt nie polega na jakis cudach midi, tylko jest to utwor na 3 gitary akustyczne, gdzie midi ma byc tylko dodatkiem - i to tylko przez krotki fragment :) Dlatego chcialem to jak najszybciej zalatwic, koniecznie do konca tygodnia ;)
W takim razie w/g mnie najprostszym sposobem jest okno pijano roll i wirtualny ołówek.
pozdrowisko
[addsig]
pozdrowisko
[addsig]
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
jak masz mozliwosc to zrob to pod flstudio - tam odrazu grasz z klawiatury komputera a jak skorzystasz z asio to bez opoznien.....
juz mozna cos pokombinowac a nie brzdakac bez sensu na wirtualnej....
juz mozna cos pokombinowac a nie brzdakac bez sensu na wirtualnej....