przyznam, ze pytanie bedzie zenujaco banalne, ale trace cierpliwosc, wiec pisze :) Otoz do tej pory nie bawilem sie nigdy w nagrywanie perki, innych instrumentow itp. za pomoca pluginow, ale tak jakos mi podpasowalo do ostatniego dziela, ze postanowilem cos zrobic. Konkretnie jest to program hypiersonic - mnostwo roznych perkusji i innych instrumentow. Tylko nie umiem tego nagrac
wlaze do vts instruments, wybieram hypersonica... pojawiaja sie nowe sciezki (vts instruments --> hypersonic --> sciezka glowna (master volume itp), 4 podsciezki. Okno hypersonica wyglada tak, ze wybieramy instrument (albo kilka naraz) i potem za pomoca myszki klikamy sobie w wirtualne pianinko, ktore wydaje odpowiednie dzwieki. Chcialbym to teraz nagrac do swojego pliku audio...
Kiedy klikam na record (przy odtwarzajacych sie pozostalych sciezkach) w zadnej ze sciezek hypersonica nie pojawia sie nagrywajacy sie dzwiek... Jedyne na co wpadlem to, zeby jako zrodlo nagrywania nie dac linein/mic, tylko jakis stereomix (sterowniki kx), czyli "what you hear", ale w ten sposob - poza pozadaym dzwiekiem, nagrywa sie tez wszystko inne, w efekcie w nowej sciezce mam te 5, ktore juz mialem + hypersonic, a tak nie chce
Byc moze w sterownikach kx mam cos zle ustawione, bo tez tak srednio sie na tym znam, dotychczas nagrywalem wylacznie gitare i nie bylo problemu :) pomozecie?
Edit:
jeszcze nasunely sie nowe pytania podczas walki :D
- czy majac juz te sciezki hypersonica (albo innego instrumentu vts) nagrywac mam w nich, czy tworzyc sciezke midi, ktora skorzysta z tego instrumentu?
- ktore ustawienie w mixerze kx (w ac97) powoduje, ze nie bedzie nagrywala sie gitara, a midi? bo mono i stereomix nagrywaja wszystko, a ja chce tylko midi :|
pozdrawiam