Witam
Być może to zbyt trywialne co powiem ale mnie to wygląda na trzy rzeczy:
1. Twój sekwencer (Cubase) wcale nie korzysta ze sterowników tego Quatafire tylko z np. ASIO multimedia. Jesteś pewny że masz dobrze to ustawione w Device> VST multitrack?
2. Wygląda to również tak jak w przypadkach niespełnienia minimum sprzętowo-systemowego dla interfejsu audio.
3. Jesli moje pierwsze dwa podejrzenia są błędne to czy aby nie ustawiłeś jakiejś ekstremalnie niskiej latencji dla Quata? - w takiej systuacji sekwncer albo nie rusza wcale, albo "czka"
4. Sprawdż tez czy nie ma na stronie producenta nowszych sterowników do Quata.
pozdrowienia
[addsig]
Haczenie dźwięku w XP
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
Re: Haczenie dźwięku w XP
...KOniecznie doprecyzuj co to znaczy "haczenie dźwięku".
Haczenie polega na tym, ze dzwiek co blizej nie okreslony czas (1 sekunda, 5 sekund...) zacina się. i leci dalej, tak jakby sie dlawil.
a przez Firewire leci do ESI Quatafire 610 .
...
Witam
Miałem podobny problem ale na krótką chwile pracuje na Sonarze po jego wyłączeniu włączyłem wavelaba który był ustawiony na 16 bitów aby dokonać pewnych porównań i ponownie włączyłem sonara co się okazało że sonar nie przełączył automatycznie karty dzwiękowej na 24 bity tylko pozostała na ustawieniach wavelaba a sonar był ustawiony na 24 cały projekt był nagrany na 24 bitach słuchało się tego jak pojedyńcze strzały z pistoletu a i jeszcze musiałem zwiększyć bufor w sonarze jak jest za mały jest identyczny efekt pozdrawiam Go
selex@kki.net.pl
Haczenie polega na tym, ze dzwiek co blizej nie okreslony czas (1 sekunda, 5 sekund...) zacina się. i leci dalej, tak jakby sie dlawil.
a przez Firewire leci do ESI Quatafire 610 .
...
Witam
Miałem podobny problem ale na krótką chwile pracuje na Sonarze po jego wyłączeniu włączyłem wavelaba który był ustawiony na 16 bitów aby dokonać pewnych porównań i ponownie włączyłem sonara co się okazało że sonar nie przełączył automatycznie karty dzwiękowej na 24 bity tylko pozostała na ustawieniach wavelaba a sonar był ustawiony na 24 cały projekt był nagrany na 24 bitach słuchało się tego jak pojedyńcze strzały z pistoletu a i jeszcze musiałem zwiększyć bufor w sonarze jak jest za mały jest identyczny efekt pozdrawiam Go

Problem w 80% tkwi w tym , że Twoja karta dźwiękowa jest w slocie PCI, który dzieli się z innymi peryferiami komputera, Polecam popróbować i poprzemieniać w tych slotach tą kartę i za kazdym razem sprawdzać czy jest poprawa.
Potem polecam reinstalkę XP-ka i dobre sterowniki. Powinno pomóc.
[addsig]
[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite
Potem polecam reinstalkę XP-ka...
Ciekawe, że utarło się polecać reinstalację systemu jako lek na wszystkie smutki i troski. Móje XP chodzi bez resintalacji juz czwarty rok bodajże, wymieniłem w tym czasie każdy kawałek hardware-u przynajmniej raz, w tym kartę dźwiękową 4 razy. Reinstalacja to mit i strata czasu jest...
Ciekawe, że utarło się polecać reinstalację systemu jako lek na wszystkie smutki i troski. Móje XP chodzi bez resintalacji juz czwarty rok bodajże, wymieniłem w tym czasie każdy kawałek hardware-u przynajmniej raz, w tym kartę dźwiękową 4 razy. Reinstalacja to mit i strata czasu jest...
Eeeee-ooooo-eeeee-ooooo!
...Potem polecam reinstalkę XP-ka...
Ciekawe, że utarło się polecać reinstalację systemu jako lek na wszystkie smutki i troski. Móje XP chodzi bez resintalacji juz czwarty rok bodajże, wymieniłem w tym czasie każdy kawałek hardware-u przynajmniej raz, w tym kartę dźwiękową 4 razy. Reinstalacja to mit i strata czasu jest......
niezgodzę się z tobą
mam kolegę który twierdzi tak samo
i jego komp choci a raczej się czołga
system xp to takie gówno w którym wszystko co zrobisz włącznie z puszczeniem bąka się zapisuje i jeżeli rejestry powiękrzone sa do gigantycznych rozmiarów to wtedy twój ukochany p4 będzie się turlał tak fatalnie że szkoda gadać
i jeżeli masz kilka paczek waves'a i około 100 innych wtyczek wtedy odpalenie cubase'a to koszmar niewspomnę o otworzeniu projektu.
jeśli chodzi o reinstalację traktuje się ją również jako wstępną diagnozę
czy system niejest w to przypadkiem zamieszany
pozdrawiam
Ciekawe, że utarło się polecać reinstalację systemu jako lek na wszystkie smutki i troski. Móje XP chodzi bez resintalacji juz czwarty rok bodajże, wymieniłem w tym czasie każdy kawałek hardware-u przynajmniej raz, w tym kartę dźwiękową 4 razy. Reinstalacja to mit i strata czasu jest......
niezgodzę się z tobą
mam kolegę który twierdzi tak samo
i jego komp choci a raczej się czołga
system xp to takie gówno w którym wszystko co zrobisz włącznie z puszczeniem bąka się zapisuje i jeżeli rejestry powiękrzone sa do gigantycznych rozmiarów to wtedy twój ukochany p4 będzie się turlał tak fatalnie że szkoda gadać
i jeżeli masz kilka paczek waves'a i około 100 innych wtyczek wtedy odpalenie cubase'a to koszmar niewspomnę o otworzeniu projektu.
jeśli chodzi o reinstalację traktuje się ją również jako wstępną diagnozę
czy system niejest w to przypadkiem zamieszany
pozdrawiam
jeżeli rejestry powiękrzone sa do gigantycznych rozmiarów to wtedy twój ukochany p4 będzie się turlał tak fatalnie że szkoda gadać
...
Rejest to można wyczyścić bez reinstalacji, chyba że ktoś hołduje zasadzie: "kudre, cos mi komp muli, sformatuje dysk, to może będzie śmigać" - cytat z innego forum.
...
Rejest to można wyczyścić bez reinstalacji, chyba że ktoś hołduje zasadzie: "kudre, cos mi komp muli, sformatuje dysk, to może będzie śmigać" - cytat z innego forum.
Eeeee-ooooo-eeeee-ooooo!
Dlatego ja korzystam z System Works 2004 - NORTON UTILITIES , który oczyszcza rejestry z nieużywanych wpisów, jak również je naprawia itd. często także robię defragmentacje dysków,Nigdy nie miałem problemu typu , zabrakło mocy w moim kompie. :) A naprawde jest mocno szlifowany .
...Problem w 80% tkwi w tym , że Twoja karta dźwiękowa jest w slocie PCI, który dzieli się z innymi peryferiami komputera, Polecam popróbować i poprzemieniać w tych slotach tą kartę i za kazdym razem sprawdzać czy jest poprawa.
...
....Problem w 80% tkwi w tym, ze nie czytasz postow.
Ja nie znam karty ktora w nazwie ma FireWire i jest na PCI.
--
pozdrawia
biczrejt
...
....Problem w 80% tkwi w tym, ze nie czytasz postow.
Ja nie znam karty ktora w nazwie ma FireWire i jest na PCI.
--
pozdrawia
biczrejt