Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
Emka
INCA 88 i ASUS
Mam problem z kartą INCA 88, która od marca 2002 roku pracowała w kilku różnych komputerach i na różnych systemach zawsze bez żadnych problemów. Teraz próbuję uruchomić wysłużoną inkę ( w pełni sprawną) na komputerze z płytą główną ASUS P4P800s SE na chipsecie Intela , Socket 478, SATA, P4 2,4 GHz i występują następujące objawy: Karta instaluje się bez problemu ale już w momencie próby ingerencji w ustawienia np. latencji dźwięk się blokuje, funkcja "Factory default" rozwiązuje problem lecz tylko chwilowo. Objawy takie wystepują również przy wyłączonym w BIOSie zintegrowanym dźwięku, choć na poprzednich płytach głównych nie miało to żadnego znaczenia. Nigdzie nie występuje roównież konflikt sprzętowy.Zdaję sobie sprawę,że INCA88 nie jest najnowszym cudem techniki i być może ma ograniczenia we współpracy z płytami nowszej generacji.Może ktoś ma podobne doświadczenia?
[addsig]
instruktor muzyki, muzyk,realizator hobbysta
-
mc_iek
autor: mc_iek » wtorek 14 gru 2004, 16:10
...Mam problem z kartą INCA 88,(...) Teraz próbuję uruchomić wysłużoną inkę ( w pełni sprawną) na komputerze z płytą główną ASUS P4P800s SE na chipsecie Intela , (...) funkcja "Factory default" rozwiązuje problem lecz tylko chwilowo. Objawy takie wystepują również przy wyłączonym w BIOSie zintegrowanym dźwięku, choć na poprzednich płytach głównych nie miało to żadnego znaczenia. Nigdzie nie występuje roównież konflikt sprzętowy. (...)
Ja mam Ince 88 na plycie glownej ASUS a7n8x-x i mam prawie stale komunikat o IRQ conflikt ale nie ma to wplywu na jej dzialanie... Wszystko chodzi bez problemow tylko ten komunikat w naglowku mixera pojawia sie po kilku minutach pracy i juz tak zostaje. Nie zmienia tego objawu przekladanie karty do innych slotow. Poniewaz jednak wszystko dziala wiec przestalem sie tym przejmowac!
... a tak sobie czasem cos dłubnę w dźwiękach...
-
mc_iek
autor: mc_iek » wtorek 14 gru 2004, 18:58
... a tak sobie czasem cos dłubnę w dźwiękach...
-
Emka
...Sprawdz tutaj!
http://www.audiotrak.net/support_faq.htm
...
o 2 w nocy ale pomogło, chodzi pięknie no i piękne dzięki
instruktor muzyki, muzyk,realizator hobbysta