Mikrofon elektretowy, co to za wynalazek?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
spiker
Re: Mikrofon elektretowy, co to za wynalazek?

Post autor: spiker » wtorek 14 gru 2004, 09:45

Wspomnę tylko, że bywają mikrofony elektretowe z pasmem przenoszenia 20-20k bez żadnych podbić w środku pasma, a jedynie na jego górnym krańcu ( np. Sennheiser KE-41) dające się zresztą dość łatwo kalibrować .Wkładki elektretowe często znajdziecie w mikrofonach pomiarowych (np. MiteyMike gdzie siedzi sobie Panasonic z seri WM-60), i innych urządzeniach pomiarowych ( czasem w miernikach SPL ).

pozdrowiska

przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » wtorek 14 gru 2004, 17:23

...sory za szybko chyba myśle a za wolno pisze ale nie chce mi sie tego juz poprawiac zgubiłem wyraz ksiązki ale jakbyś chociaz raz to przeczytał z najmniejsza uwaga to byś zrozumiał...

nie poweidziałes nic konkretnego poza tym linkiem...

Chciałem tylko pomóc, bo nie ma czegos takiego jak "elektroty", co przytomnie poprawił Admin w tytule tematu.

...zastanawiam sie tylko po co odpowaidałeś na tego posta nie poweidziałes nic konkretnego poza tym linkiem ale wielu jest takich na tym forum co właczają sie do posta po to żęby się tylko włączyć cóż...

Odpóść sobie tę zadumę bo masz rację.

W postach sygnowanych makaronix odhaczam sobie "ignored".
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

makaronix

Post autor: makaronix » wtorek 14 gru 2004, 23:01

......sory za szybko chyba myśle a za wolno pisze ale nie chce mi sie tego juz poprawiac zgubiłem wyraz ksiązki ale jakbyś chociaz raz to przeczytał z najmniejsza uwaga to byś zrozumiał...

nie poweidziałes nic konkretnego poza tym linkiem...

Chciałem tylko pomóc, bo nie ma czegos takiego jak "elektroty", co przytomnie poprawił Admin w tytule tematu.

...zastanawiam sie tylko po co odpowaidałeś na tego posta nie poweidziałes nic konkretnego poza tym linkiem ale wielu jest takich na tym forum co właczają sie do posta po to żęby się tylko włączyć cóż...

Odpóść sobie tę zadumę bo masz rację.

W postach sygnowanych makaronix odhaczam sobie "ignored". ...

Na Twoich odpowiedziach mi nie zalezy więc śmiało możesz ignorowac będe Ci nawet za to wdzięczny
Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 14 gru 2004, 23:52

odpal do niego mikrofon dynamiczny - tez bedzie dzialal ale nie bedzie tak bardzo czuly bo elekretowka z minidyskiem badzo sciaga....

zreszta dynamik wygodniejszy do ptrzeprowadzania sond

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » środa 15 gru 2004, 00:12

...Na Twoich odpowiedziach mi nie zalezy więc śmiało możesz ignorowac będe Ci nawet za to wdzięczny ...

...
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

ODPOWIEDZ