MindPrint EnVoice MKII

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
hardstep
MindPrint EnVoice MKII

Post autor: hardstep » niedziela 12 gru 2004, 21:15

Witam,zastanawiam sie nad zakupem przedwzmacniacza,miło by było gdyby posiadał rowniez kompresor/limit i eq.Ciekawi mnie wasze zdanie na temat tego i innych preampow,zastanawiam sie rowniez nad jakims tl audio,lub JoeMeek.Prosze o rady,moze jakies propozycje do 3500zł.

Preamp potrzebny mi głownie do rejestracji wokalu.

Pozdrowienia z nad mroznego Baltyku

Awatar użytkownika
hardstep

Re: MindPrint EnVoice MKII

Post autor: hardstep » niedziela 12 gru 2004, 21:25

Focusrite Voicemaster Pro ciekawa opcja,jak sie ma ten preamp do wyzej wymienionych?

Awatar użytkownika
hardstep

Post autor: hardstep » poniedziałek 13 gru 2004, 12:37

Wizyt juz było 30,a nikt nadal nie jest w stanie mi pomoc.Czy wszyscy kozystaja ze sprzetu do 1000zl ?Bardzo prosze o pomoc.

Kalamb

Post autor: Kalamb » poniedziałek 13 gru 2004, 19:18

...Wizyt juz było 30,a nikt nadal nie jest w stanie mi pomoc.Czy wszyscy kozystaja ze sprzetu do 1000zl ?Bardzo prosze o pomoc....

Nie gorączkuj sie tak Hardstep.

Nie znam Twoich preferencji, więc nie mogę Ci polecić ale zainteresuj się urządzeniem firmy Symetrix mod 582E (pre-deeser-comp/lim-exp-eq-lim)

dystrybucja Polsound

luknij www.symetrixaudio.com/pdffiles/528data.pdf

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
hardstep

Post autor: hardstep » poniedziałek 13 gru 2004, 23:40

A co sadzicie o serii classic TL Audio,warto wydac wiecej czy moze nie wiele sie roznia brzmieniem od serii Ivory?

Pozdr.

Kalamb

Post autor: Kalamb » wtorek 14 gru 2004, 00:07

...A co sadzicie o serii classic TL Audio,warto wydac wiecej czy moze nie wiele sie roznia brzmieniem od serii Ivory?

Pozdr....

Różnią się dość poważnie jakością ale też i ceną

Voice Procesor VP-1 11.360 pln

Awatar użytkownika
hardstep

Post autor: hardstep » wtorek 14 gru 2004, 00:25

......A co sadzicie o serii classic TL Audio,warto wydac wiecej czy moze nie wiele sie roznia brzmieniem od serii Ivory?

Pozdr....

Różnią się dość poważnie jakością ale też i ceną

Voice Procesor VP-1 11.360 pln...

Ehhh,niestety,ale jest jeszcze np C-1,kompresor,ale posiada tez 2 przedwzmacniacze.Fajnie by bylo zakupic wlasnie 2 kanalowy przedwzmacniacz,pozniewaz moglbym wykorzystac go rowniez do nagran stereo.

Kalamb

Post autor: Kalamb » wtorek 14 gru 2004, 00:39

Ehhh,niestety,ale jest jeszcze np C-1,kompresor,ale posiada tez 2 przedwzmacniacze.Fajnie by bylo zakupic wlasnie 2 kanalowy przedwzmacniacz,pozniewaz moglbym wykorzystac go rowniez do nagran stereo....

Miałem przez pewien okres C1 ale zrezygnowałem ze względu mna układy scalone na wejściu i wyjściu,przy tej klasie sprzętu wolę układy transformatorowe.generalnie b.dobre sound

pozdrawiam

Kalamb

Post autor: Kalamb » wtorek 14 gru 2004, 00:54

...Witam,zastanawiam sie nad zakupem przedwzmacniacza,miło by było gdyby posiadał rowniez kompresor/limit i eq.Ciekawi mnie wasze zdanie na temat tego i innych preampow,zastanawiam sie rowniez nad jakims tl audio,lub JoeMeek.Prosze o rady,moze jakies propozycje do 3500zł.

Możesz poszukac w używkach Drawmera 1960, dwu kanałowy preamp/komp

lampowy,bardzo go cenię za subtelność działania ,dwukrotnie pojawiał sie w ogłoszeniach EIS za 5000,- www.bbrecords.com.pl/drawmer1960

Awatar użytkownika
M_P

Post autor: M_P » wtorek 14 gru 2004, 15:04

...Witam,zastanawiam sie nad zakupem przedwzmacniacza,miło by było gdyby posiadał rowniez kompresor/limit i eq.Ciekawi mnie wasze zdanie na temat tego i innych preampow,zastanawiam sie rowniez nad jakims tl audio,lub JoeMeek.Prosze o rady,moze jakies propozycje do 3500zł.

Pozdrowienia z nad mroznego Baltyku ...

Niedawno miałem dokładnie ten sam dylemat. Mój wybór padł na Presonus Eureka. Też nagrywam głównie wokale więc moge ci go spokojnie polecić. Ma kompresor, i 3 pasmową korekcję. Brzmi bardzo transparentnie. Zdaje się że był kiedyś test w jakiejś EiS.

pozdr

M_P

ODPOWIEDZ