Mikrofon elektretowy, co to za wynalazek?
Mam Minidisc i jest wejscie na mikrofon, mam jednak adnotacje, ze musi miec swoje zasilanie. Od osoby od ktorej /w koncu/ kupilem ten MD dowiedzialem sie, z enalezy zastosowac cyt. 'mikrofon elektrotowy.
Jasne... ale co to jest?
Musze miec mikrofon by przeprowadzac sądy uliczne...akurat nie ja, tylko moja zona, ale na jedno wychodzi: NIE MAM GO.
Ile takie łostrojstwo moze kosztowac do celów reporterskich? gdzie to kupic?
Jasne... ale co to jest?
Musze miec mikrofon by przeprowadzac sądy uliczne...akurat nie ja, tylko moja zona, ale na jedno wychodzi: NIE MAM GO.
Ile takie łostrojstwo moze kosztowac do celów reporterskich? gdzie to kupic?
musze zaczac traktowac siebie powazniej
Re: Mikrofon elektretowy, co to za wynalazek?
Musze miec mikrofon by przeprowadzac sądy uliczne...
sędzia???? ;)
sędzia???? ;)
...Mam Minidisc i jest wejscie na mikrofon, mam jednak adnotacje, ze musi miec swoje zasilanie. Od osoby od ktorej /w koncu/ kupilem ten MD dowiedzialem sie, z enalezy zastosowac cyt. 'mikrofon elektrotowy.
Jasne... ale co to jest?
Ile takie łostrojstwo moze kosztowac do celów reporterskich? gdzie to kupic?...
http://www.proaudio.nwz.pl/oferta_katowy.htm
bo nie potrzebna Ci chyba naukowa definicja pozdrawiam
Jasne... ale co to jest?
Ile takie łostrojstwo moze kosztowac do celów reporterskich? gdzie to kupic?...
http://www.proaudio.nwz.pl/oferta_katowy.htm
bo nie potrzebna Ci chyba naukowa definicja pozdrawiam

Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.
...bo nie potrzebna Ci chyba naukowa definicja pozdrawiam
...
Należy też wiedzieć, co zdefiniować: mikrofon elektretowy(!)
[addsig]

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
......bo nie potrzebna Ci chyba naukowa definicja pozdrawiam
...
...
wiem a moja wiedza pochodzi z Krzysztofa Sztekmillera Podstawy nagłośnienia i realizacji nagrań powierzchowna ale mi bardziej tak samo chyba jak koledze Vocelowi potrzebna wiedza na temat kiedy zastosowac taki mikrofon niż to jak jest zbudowany pisze tylko to co wiem, a ten link to co to ma byc coś takiego wyświetla sie po wpisaniu w google mikrofon elektretowy tyle to kazdy moze sobie zrobic tak czy inaczej pozdrawiam

...
wiem a moja wiedza pochodzi z Krzysztofa Sztekmillera Podstawy nagłośnienia i realizacji nagrań powierzchowna ale mi bardziej tak samo chyba jak koledze Vocelowi potrzebna wiedza na temat kiedy zastosowac taki mikrofon niż to jak jest zbudowany pisze tylko to co wiem, a ten link to co to ma byc coś takiego wyświetla sie po wpisaniu w google mikrofon elektretowy tyle to kazdy moze sobie zrobic tak czy inaczej pozdrawiam

Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.
...wiem a moja wiedza pochodzi z Krzysztofa Sztekmillera Podstawy nagłośnienia i realizacji nagrań powierzchowna ale mi bardziej tak samo chyba jak koledze Vocelowi potrzebna wiedza na temat kiedy zastosowac taki mikrofon niż to jak jest zbudowany pisze tylko to co wiem, a ten link to co to ma byc coś takiego wyświetla sie po wpisaniu w google mikrofon elektretowy tyle to kazdy moze sobie zrobic tak czy inaczej pozdrawiam
...
oj, wybacz, ale jest tak póżno, że chyba już nie dam rady wylapać sensu z Twojej "ainterpunkcyjnej" wypowiedzi. Może jutro?

Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
Panowie, passsssss!
dzieki za troske, ale bez nerw. bez nerw.
Dzieki za rady, ale mic za 20 zeta to wystarczy? myśle , ze wątpie.
Ktos na własnosc ma lepszejsze mikrofony?
ps. napisalem "sądy". powinienem byl napisac "sondy?"
kto wie, kto wie.
dzieki za troske, ale bez nerw. bez nerw.
Dzieki za rady, ale mic za 20 zeta to wystarczy? myśle , ze wątpie.
Ktos na własnosc ma lepszejsze mikrofony?
kto wie, kto wie.
musze zaczac traktowac siebie powazniej
Oby nasi Poslowie w nastepnej kadencji Sejmu nie robili takich pomylek...
TW
Oby nasi Poslowie w nastepnej kadencji Sejmu nie robili takich pomylek...
TW
oj, wybacz, ale jest tak póżno, że chyba już nie dam rady wylapać sensu z Twojej "ainterpunkcyjnej" wypowiedzi. Może jutro?
sory za szybko chyba myśle a za wolno pisze ale nie chce mi sie tego juz poprawiac zgubiłem wyraz ksiązki ale jakbyś chociaz raz to przeczytał z najmniejsza uwaga to byś zrozumiał zastanawiam sie tylko po co odpowaidałeś na tego posta nie poweidziałes nic konkretnego poza tym linkiem ale wielu jest takich na tym forum co właczają sie do posta po to żęby się tylko włączyć cóż... pozdrawiam
sory za szybko chyba myśle a za wolno pisze ale nie chce mi sie tego juz poprawiac zgubiłem wyraz ksiązki ale jakbyś chociaz raz to przeczytał z najmniejsza uwaga to byś zrozumiał zastanawiam sie tylko po co odpowaidałeś na tego posta nie poweidziałes nic konkretnego poza tym linkiem ale wielu jest takich na tym forum co właczają sie do posta po to żęby się tylko włączyć cóż... pozdrawiam
...oj, wybacz, ale jest tak póżno, że chyba już nie dam rady wylapać sensu z Twojej "ainterpunkcyjnej" wypowiedzi. Może jutro?
sory za szybko chyba myśle a za wolno pisze ale nie chce mi sie tego juz poprawiac zgubiłem wyraz ksiązki ale jakbyś chociaz raz to przeczytał z najmniejsza uwaga to byś zrozumiał zastanawiam sie tylko po co odpowaidałeś na tego posta nie poweidziałes nic konkretnego poza tym linkiem ale wielu jest takich na tym forum co właczają sie do posta po to żęby się tylko włączyć cóż... pozdrawiam...
rzeczywiście namieszałem w tym poście moja pani od polskeigo zwątpiłaby czy dalej uczyć jakby to zobaczyła przepraszam ,ale zrozumiec się da
sory za szybko chyba myśle a za wolno pisze ale nie chce mi sie tego juz poprawiac zgubiłem wyraz ksiązki ale jakbyś chociaz raz to przeczytał z najmniejsza uwaga to byś zrozumiał zastanawiam sie tylko po co odpowaidałeś na tego posta nie poweidziałes nic konkretnego poza tym linkiem ale wielu jest takich na tym forum co właczają sie do posta po to żęby się tylko włączyć cóż... pozdrawiam...
rzeczywiście namieszałem w tym poście moja pani od polskeigo zwątpiłaby czy dalej uczyć jakby to zobaczyła przepraszam ,ale zrozumiec się da