Kasa z UE na wyposażenie studia

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
goodsound
Kasa z UE na wyposażenie studia

Post autor: goodsound » piątek 10 gru 2004, 11:36

Witam all!

Czy ktoś z forumowiczów orientuje się czy istnieją jakies fundusze czy programy rozwoju czy jak tam sie to nazywa na zakup sprzętu do studia nagrań (na wsi)? Znajomy mówi że na pewno jest coś takiego bo przecież to jest rozwój wioski i tworzenie nowego podmiotu gospodarczego ale ja średnio to wszystko kumam.A nie mam ochoty na kontakty z urzędnikami.Pozdrawiam.
czarna muza dobry sound Quincy Jones

Awatar użytkownika
Szymfonia

Re: Kasa z UE na wyposażenie studia

Post autor: Szymfonia » piątek 10 gru 2004, 11:46

...Witam all!

Czy ktoś z forumowiczów orientuje się czy istnieją jakies fundusze czy programy rozwoju czy jak tam sie to nazywa na zakup sprzętu do studia nagrań (na wsi)? Znajomy mówi że na pewno jest coś takiego bo przecież to jest rozwój wioski i tworzenie nowego podmiotu gospodarczego ale ja średnio to wszystko kumam.A nie mam ochoty na kontakty z urzędnikami.Pozdrawiam....

Jeśli będziesz chciał skorzystać z dotacji, to nie unuikniesz urzedników.

Są programy na innowacje, rozwój nowych technologii, NA STWORZENIE NOWYCH MIEKJSC PRACY (tu chyba największe szanse), jest chyba coś w w rodzaju startup. Poszukaj na stronach PARP i konkurencyjność.

Pozdrawiam
Gram na gitarze elektroakustycznej. Mam domowe studio. Używam FW 410 i Sonara 2.1. Pracuje zawodowo w zupełnie innej branzy.

Awatar użytkownika
yaniki
Kontakt:

Post autor: yaniki » piątek 10 gru 2004, 15:49

Członkowie FSOL zbudowali swoje studio nagraniowe za pieniądze z unijnych dotacji dla małych firm.

powodzenia

Awatar użytkownika
goodsound

Post autor: goodsound » piątek 10 gru 2004, 16:43

...Członkowie FSOL zbudowali swoje studio nagraniowe za pieniądze z unijnych dotacji dla małych firm.

powodzenia ...

Co oznacza skrót FSOL?
czarna muza dobry sound Quincy Jones

dzx

Post autor: dzx » piątek 10 gru 2004, 17:19

......Członkowie FSOL zbudowali swoje studio nagraniowe za pieniądze z unijnych dotacji dla małych firm.

powodzenia ...

Co oznacza skrót FSOL?...

future sound of london :)
gg 1501839

Awatar użytkownika
muscato

Post autor: muscato » piątek 10 gru 2004, 18:27

Jeśli będziesz chciał skorzystać z dotacji, to nie unuikniesz urzedników.

Są programy na innowacje, rozwój nowych technologii, NA STWORZENIE NOWYCH MIEKJSC PRACY (tu chyba największe szanse), jest chyba coś w w rodzaju startup. Poszukaj na stronach PARP i konkurencyjność.

Pozdrawiam ...

rozwój technologii - do 50 % dotacji, tworzenie nowych miejsc pracy - nie wprost, ale mozna tez troche skorzystać,

duze pole do wzięcia kasy - szkolenia, podnoszenie kwalifikacji, i tu jest duze pole do popisu - nawet dla EIS :)

dobrym rozwiązaniem byłoby zrealizowanie duzego projektu, ale nie skoncetrowanego na zaranianiu - np. budowa studia i innych pomieszczen w których można walczyć z wykluczeniem społecznym młodzieży, itp.

mozna wówczas, dostać kase na remont budynku, wyposażenie i prowadzenie - takie projkety realizowano we Francji (zagospodarowano tereny i budynki rzeźni, opócz kina, teatru, było właśnie studio i kilka sal)

pozdr
residance - warsaw
destination - space

Awatar użytkownika
Cyprio

Post autor: Cyprio » piątek 10 gru 2004, 19:00

O ile się nie mylę, fundusze unijne pokrywają zawsze jedynie część kosztów- duży wkład musi pochodzić z innych środków...

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 10 gru 2004, 19:32

Nigdy sie tym nie interesowałem , jesli przyznają jakiekolwiek pieniądze kiedy trzeba to oddac? Bo jak wiem to nic za darmo nie ma .

Jak to z terminami ?

Awatar użytkownika
alius

Post autor: alius » piątek 10 gru 2004, 20:56

...Nigdy sie tym nie interesowałem , jesli przyznają jakiekolwiek pieniądze kiedy trzeba to oddac? Bo jak wiem to nic za darmo nie ma .

Jak to z terminami ?

...

bezpostrednio nie trzeba... unijne projekty sa na szczescie o wiele bardziej perspektywicznie przemyslane. Dostajesz fundusze, rozwijasz sie, tworzysz miejsce pracy, oddajesz w podatkach... W przyrodzie nic nie ginie :]

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 10 gru 2004, 23:39

Swietlana przyszłość

A co jesli sie nie uda ?

Jakieś konsekwencje ??

Np. weźmy takie studio , niech kolega wybuduje np. połowe z własnej kasy druga z unijnej ale nikt nie bedzie nagrywał u niego wiec brak fudnuszu np. na opłacenie ogrzewania , prądu , pomieszczenia .

Zamyka interes i co dalej ?

ODPOWIEDZ