Wtyczki VST

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Bartolomeo
Wtyczki VST

Post autor: Bartolomeo » poniedziałek 06 gru 2004, 19:17

az mi głupio pytać ale z czego najlepiej otwierac wtyczki VST

bo w kilku programach próbowalem i nic ciekawego nie wychodzi hmm z góry dzieki

Awatar użytkownika
netes

Re: Wtyczki VST

Post autor: netes » poniedziałek 06 gru 2004, 21:49

Dziwne pytanie :D jak to otwierać wtyczki? Rozumiem, że można używać wtyczek VST, ale otwierać? Dobra, może się czepiam :P nieważne.

Np. w ACID dodajesz Soft Synth i wybierasz sobie tą wtyczkę którą chcesz (w tym przypadku będzie to instrument VST, np. Absynth). Jak chcesz efekt to klikasz w Track FX... i tam masz po lewej kategorię VST - czyli pluginy VST.

W Cubase i Nuendo wciskasz F11, dodajesz instrument, dodajesz ścieżkę MIDI i w niej wybierasz z którego urządzenia ma korzystać - w tym wypadku któraś z wtyczek VST. A jako plugin to po prostu w Insertach albo Sendach dodajesz (zależy co chcesz osiągnąć) i po bólu.

Aha, no i nie wiem na ile jesteś zaawansowany, ale żeby instrument VST grał to oczywiście musisz ułożyć melodię albo mapę perkusyjną (w zależności od potrzeb) w edytorze MIDI (jest i w Cubase, Nuendo i ACID), lub skorzystać z jakichś gotowców.
Pozdrawiam

Fant

Post autor: Fant » wtorek 07 gru 2004, 10:20

ale żeby instrument VST grał to oczywiście musisz ułożyć melodię albo mapę perkusyjną (w zależności od potrzeb) w edytorze MIDI (jest i w Cubase, Nuendo i ACID), lub skorzystać z jakichś gotowców....

...lub po prostu grać "nim" na biało-czarnej klawiaturce!

from one source all things depend....

Awatar użytkownika
Bartolomeo

Post autor: Bartolomeo » wtorek 07 gru 2004, 18:24

... ale żeby instrument VST grał to oczywiście musisz ułożyć melodię albo mapę perkusyjną (w zależności od potrzeb) w edytorze MIDI (jest i w Cubase, Nuendo i ACID), lub skorzystać z jakichś gotowców....

...lub po prostu grać "nim" na biało-czarnej klawiaturce!

...

no jestem słabo zaawansowany ale bardzo zajarany:)

miałem poprostu problemy z uzywaniem takich wtyczek

mam ich kilka i nie moge z nich skorzystac

na płycie eis było kilka programów które miały je obsługiwac ale jakos nie smigało

no nic spróbuje jak mówicie

wielkie dzieki

ODPOWIEDZ