az mi głupio pytać ale z czego najlepiej otwierac wtyczki VST
bo w kilku programach próbowalem i nic ciekawego nie wychodzi hmm z góry dzieki
Wtyczki VST
Re: Wtyczki VST
Dziwne pytanie :D jak to otwierać wtyczki? Rozumiem, że można używać wtyczek VST, ale otwierać? Dobra, może się czepiam :P nieważne.
Np. w ACID dodajesz Soft Synth i wybierasz sobie tą wtyczkę którą chcesz (w tym przypadku będzie to instrument VST, np. Absynth). Jak chcesz efekt to klikasz w Track FX... i tam masz po lewej kategorię VST - czyli pluginy VST.
W Cubase i Nuendo wciskasz F11, dodajesz instrument, dodajesz ścieżkę MIDI i w niej wybierasz z którego urządzenia ma korzystać - w tym wypadku któraś z wtyczek VST. A jako plugin to po prostu w Insertach albo Sendach dodajesz (zależy co chcesz osiągnąć) i po bólu.
Aha, no i nie wiem na ile jesteś zaawansowany, ale żeby instrument VST grał to oczywiście musisz ułożyć melodię albo mapę perkusyjną (w zależności od potrzeb) w edytorze MIDI (jest i w Cubase, Nuendo i ACID), lub skorzystać z jakichś gotowców.
Np. w ACID dodajesz Soft Synth i wybierasz sobie tą wtyczkę którą chcesz (w tym przypadku będzie to instrument VST, np. Absynth). Jak chcesz efekt to klikasz w Track FX... i tam masz po lewej kategorię VST - czyli pluginy VST.
W Cubase i Nuendo wciskasz F11, dodajesz instrument, dodajesz ścieżkę MIDI i w niej wybierasz z którego urządzenia ma korzystać - w tym wypadku któraś z wtyczek VST. A jako plugin to po prostu w Insertach albo Sendach dodajesz (zależy co chcesz osiągnąć) i po bólu.
Aha, no i nie wiem na ile jesteś zaawansowany, ale żeby instrument VST grał to oczywiście musisz ułożyć melodię albo mapę perkusyjną (w zależności od potrzeb) w edytorze MIDI (jest i w Cubase, Nuendo i ACID), lub skorzystać z jakichś gotowców.
Pozdrawiam
ale żeby instrument VST grał to oczywiście musisz ułożyć melodię albo mapę perkusyjną (w zależności od potrzeb) w edytorze MIDI (jest i w Cubase, Nuendo i ACID), lub skorzystać z jakichś gotowców....
...lub po prostu grać "nim" na biało-czarnej klawiaturce!

from one source all things depend....
- Bartolomeo
... ale żeby instrument VST grał to oczywiście musisz ułożyć melodię albo mapę perkusyjną (w zależności od potrzeb) w edytorze MIDI (jest i w Cubase, Nuendo i ACID), lub skorzystać z jakichś gotowców....
...
no jestem słabo zaawansowany ale bardzo zajarany:)
miałem poprostu problemy z uzywaniem takich wtyczek
mam ich kilka i nie moge z nich skorzystac
na płycie eis było kilka programów które miały je obsługiwac ale jakos nie smigało
no nic spróbuje jak mówicie
wielkie dzieki

no jestem słabo zaawansowany ale bardzo zajarany:)
miałem poprostu problemy z uzywaniem takich wtyczek
mam ich kilka i nie moge z nich skorzystac
na płycie eis było kilka programów które miały je obsługiwac ale jakos nie smigało
no nic spróbuje jak mówicie
wielkie dzieki