M-Audio kontra ESI

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Weibull
M-Audio kontra ESI

Post autor: Weibull » poniedziałek 06 gru 2004, 14:05

M-Audio FireWire 410 (lub 1814) czy ESI Quata Fire 610? Doradzcie!
Od zarania dziejów gram na gitarze prezentując przy tym groźne aspiracje kompozytorskie. Póki co ludzkość jest wolna od znajomości mojej twórczości a to za sprawą codzienności, upływającej mi na Politechnice Poznańskiej...

Awatar użytkownika
yaniki
Kontakt:

Re: M-Audio kontra ESI

Post autor: yaniki » poniedziałek 06 gru 2004, 14:49

Używam ESI Quata Fire 610 - M-Audio FireWire 410 niestety nie znam.

Quanta mogę polecić z czystym sumieniem - nie sprawiał mi żadnych problemów w eksploatacji, a jakość przetworników jest moim zdaniem bardzo dobra. Sprawdza się zaróno live, jak i w mini-studiu.

3Head

Post autor: 3Head » poniedziałek 06 gru 2004, 15:41

Sam nie uzywam QuataFire , ale ma ja moj znajomy , bardzo zadowolony . M-Audio raczej nie ma najlepszych opini . Ja rowniez polecilbym produkty ESI .

Awatar użytkownika
Szymfonia

Post autor: Szymfonia » poniedziałek 06 gru 2004, 15:47

...M-Audio FireWire 410 (lub 1814) czy ESI Quata Fire 610? Doradzcie!...

Sam kiedyś stałem przed takim samym dylematem. Wybrałem FW 410, bowiem ESI 610 dopiero wchodziło na rynek i nie było o tym żadnych opinii.

Jestem zadowolony z wyboru, wszystko chodzi jak trzeba. Zrobiłem się tylko z tym, że miałem nadzieję, że wejścia z przodu combo, będzie można używać razem z liniowymi, czyli myślałem o 4 kanałach. Niestety (chociaż tego jeszcze nie próbowałem) 4 kanały są chyba tylko mozliwe z użyciem wejścia cyfrowego plus liniowe/combo.

O ile sobie dorzbe przypominam ESI ma wejście gitarowe HIZ czego nie ma w FW 410.

Pozdrawiam

i życzę trafnego wyboru

PS.

Czytałem tu na forum, że nieprawdą jest że Quata Fire 610 można używać bez komputera, jako np. preamp i mikser.
Gram na gitarze elektroakustycznej. Mam domowe studio. Używam FW 410 i Sonara 2.1. Pracuje zawodowo w zupełnie innej branzy.

Awatar użytkownika
yaniki
Kontakt:

Post autor: yaniki » poniedziałek 06 gru 2004, 17:44

O ile sobie dorzbe przypominam ESI ma wejście gitarowe HIZ czego nie ma w FW 410.

Prawda.

Czytałem tu na forum, że nieprawdą jest że Quata Fire 610 można używać bez komputera, jako np. preamp i mikser. ...

Też nie wydaje mi się, aby to było możliwe (no, chyba, że nie wiem czegoś istotnego o sprzęcie, któy używam).

Weibull

Post autor: Weibull » wtorek 07 gru 2004, 09:43

Wielkie dzieki za rade! Ale dlaczego nie lubicie M-Audio?
Od zarania dziejów gram na gitarze prezentując przy tym groźne aspiracje kompozytorskie. Póki co ludzkość jest wolna od znajomości mojej twórczości a to za sprawą codzienności, upływającej mi na Politechnice Poznańskiej...

ODPOWIEDZ