Peavey UL - 4000 W zestaw - za i przeciw

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
hardstep
Peavey UL - 4000 W zestaw - za i przeciw

Post autor: hardstep » piątek 03 gru 2004, 08:57

Zastanawiam sie nad zakupem takiego kompleciku,ale wciaz nie jestem przekonany.Cały czas korcą mnie Hand Box'y,są trójdrożne,a ja prócz organizowania imprez z CD'ka,naglasniam tez zespoły jazzowe i rockowe.Wiecej srodka i pewnie sa bardziej przejrzyste,no i mniejsze znieksztalcenia intermodulacyjne.A moze sie myle?Lauda ma bardzo dobra cene na te Pavey"e,wiem ze wielu zastanawia sie nad ich zakupem.Nie mam budzetu do wykorzystania z osrodka kultury niestety,sam prowadze interes i jest to dla mnie spory wydatek,dlatego prosze o opinie na temat tego zestawu.

Pozdrowienia z nad morza

Awatar użytkownika
hardstep

Re: Peavey UL - 4000 W zestaw - za i przeciw

Post autor: hardstep » sobota 04 gru 2004, 15:34

Czy ktos pomoze???

mandaryn

Post autor: mandaryn » poniedziałek 06 gru 2004, 08:20

Nie wiem dokładnie o jakie Tobie chodzi kolumny Hand Box-a, bo słyszałem wiele kolumn tej firmy.Słyszałem też te kolumny Peavey-a i mając na uwadze iż zestaw o którym wspominasz ( 4000 W RMS ) jest z końcówkami to za to cenę bym się nie zastanawiał.Wiem że w tych kolumnach siedzą "Czarne wdowy - Black Widow ".Słyszałem o tych głośnikach wiele pozytywnych słów.

Awatar użytkownika
hardstep

Post autor: hardstep » poniedziałek 06 gru 2004, 10:08

...Nie wiem dokładnie o jakie Tobie chodzi kolumny Hand Box-a, bo słyszałem wiele kolumn tej firmy.

Hand Box z serii LPX ,np LPX403.Co do Black Widow,rowniez slyszalem ze sa niezle,ale zastanawiam sie ,czy jesli zdecydowalbym sie na te paczki(Peavey),to czy nie lepiej wyskrobac jeszcze na ADS'y,niz kupowac Peaveye do kompletu.Znam ADS LX 1100,ale nie bardzo wiem jakie koncowki dopasowac do 1000 watowych kolumn.LX 1400 maja 2x700 na 4ohm.Troche to mało

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » poniedziałek 06 gru 2004, 10:19

Witam!

Moj znajomy ma ten zestaw.. Mozna po nim oczekiwac wszystkiego tylko nie masywnego dolu potrzebnego przy naglasniania kapel rockowych czy metalowych.. Do tego trzeba miec inne suby.. Kolega kupil dwa suby na 18tkach oraz dodatkowa koncowke.. Teraz jest zadowolony z brzmienia zestawu.. Dodam od siebie ze naglasnianie czegokolwiek bez procesora koncowego na sumie mixera mija sie z celem.. Polecam przyjrzec sie DBX Driverack PA.. jest tez podobne urzadzenie Behringera.. Z tym procesorem zestaw zyskuje na glosnosci i brzmieniu oraz jest zabezpieczony przed uwaleniem glosnikow zbyt duzymi peakami..
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
hardstep

Post autor: hardstep » poniedziałek 06 gru 2004, 10:26

Kolega kupil dwa suby na 18tkach oraz dodatkowa koncowke.. Teraz jest zadowolony z brzmienia zestawu..

Dwa suby dodatkowo,czy w zamian tych paczek z zestawu(2x15cali na paczke)?

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » poniedziałek 06 gru 2004, 11:08

Dwa suby dodatkowo,czy w zamian tych paczek z zestawu(2x15cali na paczke)?

...

Dwa suby dodatkowo.. Podzielil inaczej pasmo w tym momencie - te suby ktore sa w zestawie zostaly uzyte do obslugi pasma od 150 Hz do 1kHz.. szerokopasmowa kolumna obslugluje reszte..
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

ODPOWIEDZ