VirtualPC nie ma sie wcale dobrze - emulator ten zmniejsza wydajnosc komputera niemal o 50% , wyklucza utykowanie grafiki 3D i jeszcze kilka drobiazgow . Jest ona stosowana moze przez domowych uzytkownikow , ale z reguly spotyka sie z niechecia.
Ale ja nie twierdzę, że to ma zastąpić główny komputer.
Nie rozumiem tylko , po co taki wynalazek - do czego moze okazac sie potrzebny PC na Mac'u ? Programy do zrobienia absolutnie wszystkiego sa dostepne na obu platformach .
Wbrew pozorom można znaleźć wiele zastosowań dla takiego rozwiązania. Chociażby grafika na potrzeby internetu, projektowanie stron internetowych i co może najważniejsze pisanie aplikacji wielo-platformowych. A wszystko oparte tylko na jednej jednostce bez zbędnego przewracania różnego typu maszyn po biurku i pod biurkiem
Tyle ze nowych wersji raczej nie bedzie, bo cos obilo mi sie o uszy, ze polorzyl na nim lape Microsoft i zamknal temat. Po prostu. pozdrawiam.
Ja nie śledzę tego programu ale skoro Microsoft to sprzedaje i reklamuje na swoich stronach to można to tak ująć. Ale program ostatnio doczekał się 7 edycji gdzie dodano support dla Windows XP więc być może o czymś nie wiem.
Dla jednej i drugiej strony to chyba czysty interes. Nie sądzę aby któraś ze stron była niezadowolona.
Z Cherry OS sytuacja może nagle zrobić się ciekawa dla użytkowników ale nie dla Apple. Z pewnością nikt nie wierzy owym pogłoskom i jak to zwykle bywa główny zainteresowany nie rozstrząsa tego bo to świadczyłoby o słabej kondycji firmy. Ale o ile to się ukaże jestem pewien, że Apple będzie miało nie mały orzech do zgryzienia.
Wisienka kontra jabłko