...Tutaj znalazłem potwierdzenie dobrej opinii o Samsung'ach:
http://www.sirius.pl/art.php?id=171&typ=test&aid=139
a czy wiarygodne - oceńcie sami....
według tego Testu SAMSUNG wypada bardzo dobrze ,,,,,,,, MAxtor wrecz kiepsko ....... Segate , te nie najelepiej, ale przynajmniej moje dwie barracudy działaja bez problemowo
Szybki nie znaczy cichy
Re: Szybki nie znaczy cichy
wszystko zalezy od serii dysków.....
nie od producenta - kazdemu trafiaja sie kozackie dyski i buble - ale to tylko kilka firm
i moge was zapewnić że żadna nie przoduje
mam maxtora - nie narzekam działa szybko i cicho
mam samsunga - tez działa cicho ale wolniej niz maxtor
mam seagate - działa cicho ale sie straszne grzeje
no i do kompletu jeszcze wdcaviar - niczym sie nie wyróznia - w tą czy w tamta stronę.....
u kumpla własnie padł fujitsu - kolejny(dwa wymienione na gwarancji) - pogubił TOC i dostał badów.....
IBM'y miewały podobnie - niestety takie serie
najlepiej szukać i brac ciche ,szybkie i mało się grzejące
a producent to tu za wiele nie pomoze.....
nie od producenta - kazdemu trafiaja sie kozackie dyski i buble - ale to tylko kilka firm
i moge was zapewnić że żadna nie przoduje
mam maxtora - nie narzekam działa szybko i cicho
mam samsunga - tez działa cicho ale wolniej niz maxtor
mam seagate - działa cicho ale sie straszne grzeje
no i do kompletu jeszcze wdcaviar - niczym sie nie wyróznia - w tą czy w tamta stronę.....
u kumpla własnie padł fujitsu - kolejny(dwa wymienione na gwarancji) - pogubił TOC i dostał badów.....
IBM'y miewały podobnie - niestety takie serie
najlepiej szukać i brac ciche ,szybkie i mało się grzejące
a producent to tu za wiele nie pomoze.....
Re: Szybki nie znaczy cichy
...wszystko zalezy od serii dysków.....
Właśnie, coś w tym jest. Kiedyś kupiłem IBMa 30GB i padł mi niespodziewanie po dwóch miesiącach (produkcja Węgierska). Wymienili mi na taki sam model produkcji bodajże Taiwan i chodzi do dziś już 4 lata.
Czy klient może pójść do sprzedawcy i zarządać zmiany dysku na inny, dlatego,że np za głośno chodzi. Jak się ma do tego prawo rękojmi?
Właśnie, coś w tym jest. Kiedyś kupiłem IBMa 30GB i padł mi niespodziewanie po dwóch miesiącach (produkcja Węgierska). Wymienili mi na taki sam model produkcji bodajże Taiwan i chodzi do dziś już 4 lata.
Czy klient może pójść do sprzedawcy i zarządać zmiany dysku na inny, dlatego,że np za głośno chodzi. Jak się ma do tego prawo rękojmi?
Mam 30 lat. Ukończyłem Politechnikę WrocławskąInteresuje mnie technika nagłośnieniowa i filmowa.