witam sznownych forumowiczow...
moje pytanie dotyczy konwersji wymienionych w temacie formatow.
czy istniwje taka mozliwosc?jesli tak, to jaki porogram to umozliwia?
dzieki za odpowidz...
pozdr. d
Format Sample Tank->Halion
profesjonalne aranzacje i podklady w roznych stylach muzycznych. 509377327...
Re: Format Sample Tank->Halion
Proponuję takie rozwiązanie: Extreme Sample Converter
SampleTank 1 -> SoundFont -> Halion.
Format SoundFont bardzo dobrze się sprawdzi w tym celu gdyż ma dużo większe możliwości niż SampleTank.
Na razie zapomnij o SampleTank 2. Format zamknięty przez IK. Nie znajdziesz go w żadnym innym oprogramowaniu (jako import). Wkrótce zamierzam wraz ze sporym poparciem ze strony użytkowników negocjować i przeforsować taki stan rzeczy z IK choćby było to płatne za każdą licencję konwersji z ST2. Ostatnio dowiedziałem się z pewnych źródeł że mam szanse na to.
Moim zdaniem to tylko mogłoby podnieść sprzedaż ogromnej kolekcji sampli jaką dystrybuje IK i Sonic Reality. Jeżeli ktoś nie cierpi samplera SampleTank a podobają mu się sample stworzone przez specjalistów na tę platformę to dlaczego nie może z nich korzystać gdzie indziej - przeciez płaci za to.
Pozdrawiam.
SampleTank 1 -> SoundFont -> Halion.
Format SoundFont bardzo dobrze się sprawdzi w tym celu gdyż ma dużo większe możliwości niż SampleTank.
Na razie zapomnij o SampleTank 2. Format zamknięty przez IK. Nie znajdziesz go w żadnym innym oprogramowaniu (jako import). Wkrótce zamierzam wraz ze sporym poparciem ze strony użytkowników negocjować i przeforsować taki stan rzeczy z IK choćby było to płatne za każdą licencję konwersji z ST2. Ostatnio dowiedziałem się z pewnych źródeł że mam szanse na to.
Moim zdaniem to tylko mogłoby podnieść sprzedaż ogromnej kolekcji sampli jaką dystrybuje IK i Sonic Reality. Jeżeli ktoś nie cierpi samplera SampleTank a podobają mu się sample stworzone przez specjalistów na tę platformę to dlaczego nie może z nich korzystać gdzie indziej - przeciez płaci za to.
Pozdrawiam.
Re: Format Sample Tank->Halion
dzieki za odp...
Nie wiem jednak, czy to zadziala w formacie ST free?
a czy jest jakas darmowa wersja tego programu?
CHodzi mi o konwersje tylko jednego brzmienia...
pozdr.dmw
Nie wiem jednak, czy to zadziala w formacie ST free?
a czy jest jakas darmowa wersja tego programu?
CHodzi mi o konwersje tylko jednego brzmienia...
pozdr.dmw
profesjonalne aranzacje i podklady w roznych stylach muzycznych. 509377327...