W jaki sposób podłączyć mikrofon pojemnościowy do miksera? Problem polaga na tym, że kupiłem sobie AKG C2000B i teraz jak podłączam go do miksera to mi nie działa, może robie coś nie tak? (mikser mam z fantomem + 48V) A może mam zły kabel (mam po jedej stronie jack 3,5 a po drugiej XLR) Następnie kable wyprowadzone z miksera mam podpięte pod komputer. Bardzo wdzięczny będę za pomoc:D
Jak podłączyć mikser do karty?
LEPIEJ ROBIĆ NIŻ GADAĆ
Re: Jak podłączyć mikser do karty?
...W jaki sposób podłączyć mikrofon pojemnościowy do miksera? Problem polaga na tym, że kupiłem sobie AKG C2000B i teraz jak podłączam go do miksera to mi nie działa, może robie coś nie tak? (mikser mam z fantomem + 48V) A może mam zły kabel (mam po jedej stronie jack 3,5 a po drugiej XLR) Następnie kable wyprowadzone z miksera mam podpięte pod komputer. Bardzo wdzięczny będę za pomoc:D
...
Satry mikrofon to sei podłącza pzrewodem symetrycznym XLR-XLR jak piwnasz jackeim do mixera mikrofon to syganł nie przechodzi prze preamp chhyyba ze xle Cie zrozumiałem
...
Satry mikrofon to sei podłącza pzrewodem symetrycznym XLR-XLR jak piwnasz jackeim do mixera mikrofon to syganł nie przechodzi prze preamp chhyyba ze xle Cie zrozumiałem

Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.
...W jaki sposób podłączyć mikrofon pojemnościowy do miksera? Problem polaga na tym, że kupiłem sobie AKG C2000B i teraz jak podłączam go do miksera to mi nie działa, może robie coś nie tak? (mikser mam z fantomem + 48V) A może mam zły kabel (mam po jedej stronie jack 3,5 a po drugiej XLR) Następnie kable wyprowadzone z miksera mam podpięte pod komputer. Bardzo wdzięczny będę za pomoc:D
...
Phantom ma to do siebie, ze nigdy nie wystepuje na Jackach. Trza miec XLR-XLR.
[addsig]
...
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
......W jaki sposób podłączyć mikrofon pojemnościowy do miksera? Problem polaga na tym, że kupiłem sobie AKG C2000B i teraz jak podłączam go do miksera to mi nie działa, może robie coś nie tak? (mikser mam z fantomem + 48V) A może mam zły kabel (mam po jedej stronie jack 3,5 a po drugiej XLR) Następnie kable wyprowadzone z miksera mam podpięte pod komputer. Bardzo wdzięczny będę za pomoc:D
...
...
ahaaaaa:D NIewiedziałem tego że fantom jest tylko w XLR`ach, teraz to już wszystko jasne:D Muszę po prostu upić sobie kabel z jednej strony męski XLR z z drugiej żeński XLR - dobrze zrozumiałem? :) Jeszcze jedna sprawa: ile orientacyjnie taki kabel może kosztować ( ok. 5 m)? Pozdrwiam
...
...
ahaaaaa:D NIewiedziałem tego że fantom jest tylko w XLR`ach, teraz to już wszystko jasne:D Muszę po prostu upić sobie kabel z jednej strony męski XLR z z drugiej żeński XLR - dobrze zrozumiałem? :) Jeszcze jedna sprawa: ile orientacyjnie taki kabel może kosztować ( ok. 5 m)? Pozdrwiam

LEPIEJ ROBIĆ NIŻ GADAĆ
Ja kupiłem kabel Schulza z metra, dokładnie SL-4, koszt to 13zł/mb, ale kabelek jest naprawdę dobrze zrobiony. Weź tylko jeszcze pod uwagę to, że wtyczki muszą być dobrej jakości bo na nich można naprawdę sporo stracić.
Pozdrawiam