Native Instruments Komplete2

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
j.h
Native Instruments Komplete2

Post autor: j.h » niedziela 07 lis 2004, 17:27

Witam

Jestem posiadaczem zestawu Komplete2. Czy ktoś mógłby zasugerować mi gdzie mam szukać kompetentnych osób, bądź wyczerpujących informacji w języku polskim nt. programów zawartych w zestawie? Głównie chodzi mi o Reaktora 4 (jak tworzyć własne instrumenty itp.).

z góry dziękuję

Awatar użytkownika
tomak

Re: Native Instruments Komplete2

Post autor: tomak » niedziela 07 lis 2004, 21:04

...Witam

Jestem posiadaczem zestawu Komplete2. Czy ktoś mógłby zasugerować mi gdzie mam szukać kompetentnych osób, bądź wyczerpujących informacji w języku polskim nt. programów zawartych w zestawie? Głównie chodzi mi o Reaktora 4 (jak tworzyć własne instrumenty itp.).

z góry dziękuję...

Poza ogólnym opisem w EIS nic w języku polskim nie znajdziesz. Wiem ze instrukcja zawarta w KOMPLET jest tez zbyt ogolna,zwlaszcza jesli chodzi o Reaktora, dlatego warto zdobyc instrukcje do programu w wersji standalone. Jest ona bardzo dokladna, sa opisy wszystkich modulow itp. Tyle ze w jezyku angielskim...

pzdr

ts

Awatar użytkownika
a
Kontakt:

Post autor: a » poniedziałek 08 lis 2004, 11:30

Jakbys miał pytania, to pisz do mnie na priv. Moze cos niecoś pomogę

(ponoc można wysłac prywatną wiadomośc z forum, ale niech mi Admin objasni jak to zrobić, bo za nic nie mogę do tego dojść .)

Jeśli chodzi o Reaktora to dawno zrezygnowałem z budowania instrumentów z prostego względu - to co jest "na wyposażeniu" w zupełności mi wystarcza.

Ew. dodaję filtr czy inny efekt do jakiegos syntha i tyle. Można to zrobić klikając na ikonkę struktury (po lewej, po lewej!) na górze i potem "prawym", wybrać co się chce i połaczyć przewody myszką .

http://www.superstereo.pl

j.h

Post autor: j.h » poniedziałek 08 lis 2004, 16:45

Chetnie skorzystam z ewentualnej pomocy. Choć optymalnie byłoby - przynajmniej ja tak mam - przejść gruntowne szkolenie u boku kompetentnej osoby. Tak czy inaczej aktualnie jestem zawieszony z powodu braku sensownej karty muzycznej. Jak tylko dokonam zakupu i zasiadę do pracy z pewnością będę miał trochę pytań. Więc jeśli oferta pomocy będzie aktualna będę nękał pytaniami. Może jakiś kontakt mailowy?

ODPOWIEDZ