Yamaha NS10m - kupić czy nie kupić?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
ZALEW
Yamaha NS10m - kupić czy nie kupić?

Post autor: ZALEW » piątek 05 lis 2004, 19:53

Mam możliwość kupna monitorów NS10 z końcówką mocy QSC. Mam dylemat, czy warto jescze inwestować w te monitory, czy też dać sobie spokój i wybrać coś innego...

Licze na Wasze sugestie!

Awatar użytkownika
a
Kontakt:

Re: Yamaha NS10m - kupić czy nie kupić?

Post autor: a » piątek 05 lis 2004, 20:15

Zalezy oczywiście za ile te graty .

Ja tam lubię NS-y.

Może dlatego, że trochę mam już przytępiony słuch w pewnych pasmach
http://www.superstereo.pl

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » piątek 05 lis 2004, 20:22

zależy za ile i do czego,jak do domowego studia i za niezbyt atrakcyjną cenę,jeśli nie jesteś przyzwyczajony do 10 to lepiej kup sobie coś innego ;)
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

Awatar użytkownika
Bitrate

Post autor: Bitrate » piątek 05 lis 2004, 21:19

...Mam możliwość kupna monitorów NS10 z końcówką mocy QSC. Mam dylemat, czy warto jescze inwestować w te monitory, czy też dać sobie spokój i wybrać coś innego...

Licze na Wasze sugestie!...

Wybierz cos innego

--

pozdrawia

bitrate

Awatar użytkownika
Magellan

Post autor: Magellan » piątek 05 lis 2004, 23:19

...Mam możliwość kupna monitorów NS10 z końcówką mocy QSC. Mam dylemat, czy warto jescze inwestować w te monitory, czy też dać sobie spokój i wybrać coś innego...

Licze na Wasze sugestie!...

Odpowiedź jest prosta, jeżeli posiadasz jeszcze inny alternatywny odsluch to jaknabardziej warto kupić NSy,

natoniast gdy nie zamirzasz mieć nic oprócz nich to zrezygnuj -ochronisz przynjmniej swój słuch !

DogHead

Post autor: DogHead » piątek 05 lis 2004, 23:35

......Mam możliwość kupna monitorów NS10 z końcówką mocy QSC. Mam dylemat, czy warto jescze inwestować w te monitory, czy też dać sobie spokój i wybrać coś innego...

Sprawdz w jakim sa stanie. Jesli w dobrym - kup. Gdyby nie podobaly Ci sie w pracy - zawsze mozesz sprzedac i na pewno nie stracic.

Koncowke sprzedaj i poszukaj czegos lepszego (co nie bedzie trudne) .

ZALEW

Post autor: ZALEW » sobota 06 lis 2004, 10:30

Dzięki wszystkim za opinie!!!

Gość chce za nie, razem z końcówką - 2600zł.

To mają być moje pierwsze "normalne" monitory.Do tej pory pracowałem na sprzęcie Hi-Fi - JBL LX700. Muszę przyznać, że nagrałem na nich kilka projektów, a nawet płytę która niebawem zostanie "gdzieś tam" wydana i nie było tak źle (do wszystkiego da się przywyknąć).Aktualnie jestem przed miksami do następnej i chciałbym spróbować już kręcić na czymś innym.

Oczywiście to nie będą moje jedyne odsłuchy. W przyszłości planuję kupić coś z wyższej półki, choć nie wiem kiedy to nastąpi, bo wiecie jak jest z kasą... Może jednak nie będzie tak źle bo mam już zaklepane dwie następne płyty na początek przyszłego roku

Niby większość ludzi mówi, że to standard.I w sumie trochę racji mają,bo przecież widać je w większości studiów nagraniowych.

Ale to wcale nie znaczy,że muszę je mieć za wszelką cenę !

Może macie coś innego, lepszego za te pieniądze?

Awatar użytkownika
Bitrate

Post autor: Bitrate » sobota 06 lis 2004, 10:44

...Dzięki wszystkim za opinie!!!

To mają być moje pierwsze "normalne" monitory.Do tej pory pracowałem na sprzęcie Hi-Fi - JBL LX700. Muszę przyznać, że nagrałem na nich kilka projektów, a nawet płytę która niebawem zostanie "gdzieś tam" wydana i nie było tak źle (do wszystkiego da się przywyknąć).Aktualnie jestem przed miksami do następnej i chciałbym spróbować już kręcić na czymś innym.

Oczywiście to nie będą moje jedyne odsłuchy. W przyszłości planuję kupić coś z wyższej półki, choć nie wiem kiedy to nastąpi, bo wiecie jak jest z kasą... Może jednak nie będzie tak źle bo mam już zaklepane dwie następne płyty na początek przyszłego roku

Niby większość ludzi mówi, że to standard.I w sumie trochę racji mają,bo przecież widać je w większości studiów nagraniowych.

Ale to wcale nie znaczy,że muszę je mieć za wszelką cenę !

Może macie coś innego, lepszego za te pieniądze?...

Doloz 300 i kup TLC.

--

pozdrawia

bitrate

ZALEW

Post autor: ZALEW » sobota 06 lis 2004, 11:15

A co myślisz o EVENTach TR6 lub TR8?

Awatar użytkownika
stereophonic
Kontakt:

Post autor: stereophonic » sobota 06 lis 2004, 14:06

ha . no tak....... a ja kupiłem NS 10M i Tannoy system 800 na niemieckim EBAY . za jedne zapłaciłem 390 Euro za drugie 399, lecz ktos po nie musiał pojechac ,Monitory sa w swietnej kondycji . A zeby było Ciekawiej, Tannoy-e System 800 kosztuja w polsce około 5000 zł
Pozdrawiam Stereophonic

Zablokowany