Okablowanie teatru, hali, studia, itp....

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
One_sign
Okablowanie teatru, hali, studia, itp....

Post autor: One_sign » piątek 29 paź 2004, 05:16

Witam,

szukam schematów okablowania teatrów, oper, hal koncertowych, studiów nagraniowych, itp...

Czy miałby Ktoś namiar na link lub inne materiały ?

Chodzi mi o szczegóły rozprowadzenia kabli z reżyserki na scenę i powroty, schematy krosów, sterowania końcówkami mocy i ich rozmieszczenia, schematy instalacji audio, video i instalacji antenowych do systemów bezprzewodowych, słowem o wszystko co znajduje się lub powinno znajdowac się w takiej lokalizacji.

Dziękuję z góry za każdą wiadomość.

Pozdrawiam

One_sign

Antheck

Re: Okablowanie teatru, hali, studia, itp....

Post autor: Antheck » piątek 29 paź 2004, 17:11

...Witam,

szukam schematów okablowania teatrów, oper, hal koncertowych, studiów nagraniowych, itp...

* problem w tym, ze każda z tego typu instalacji może wyglądać i zazwyczaj wygląda inaczej. łatwiej będzie jesli od razu zdecydujesz się na jakieś wybrane miejsce i przeznaczenie, bo to właśnie od przeznaczenia zależy system okablowania.

teatr i opera to powiedzmy ta sama kategoria, ale hale koncertowe i studia nagrań to dwa nieco różne środowiska i należy je osobno traktować.

[addsig]
Stevie Wonder: "You're the best stage crew I've ever seen..."

Ja-cek

Post autor: Ja-cek » piątek 29 paź 2004, 18:04

...Witam,

Więc... w bardzo wielu teatrach w polsce i w europie byłem... i nie spotkałem dwóch jednakowych rozwiązań... poczynając od sprzętu, poprzez kable po rozmieszczenia poszczególnych elementów...

Więc... nie ma czegośtakiego jak schemat...

Konkretny system jest projektowany pod konkretne pomieszczenie...

Pozdrawiam.
www.surogat.pl

DogHead

Post autor: DogHead » piątek 29 paź 2004, 18:21

...Konkretny system jest projektowany pod konkretne pomieszczenie...

A w produkcjach na Broadwayu czy w londynskim West Endzie systemy sa projektowane dla konkretnego przedstawienia.

ODPOWIEDZ