Mikroporty?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
3h
Mikroporty?

Post autor: 3h » czwartek 28 paź 2004, 21:17

Witam!

Interesują mnie przewodowe, miniaturowe mikrofony do zastosowania przy nagrywaniu "programów publicystycznych" w lokalnej TV (tańsze od garnituru na którym będzie go miała jakaś "ważność"). Przeszukałem forum EIS'a i googlałem ale nic ciekawego nie znalazłem. Gdzie można znaleźć informacje na ich temat? Gdzie w Polandzie można takowe zakupić?

O samych klipsach jest trochę ale nic o ustrojstwu co się do paska przyczepia. Jak to działa, jak to i czym do miksera podpiąć, phantom, bateryjka, dynamo... ?

3h

Re: Mikroporty?

Post autor: 3h » piątek 29 paź 2004, 10:54

post umarł śmiercią naturalną. rili zależy mi na informacjach więc winduję go do góry. enyłan?

Awatar użytkownika
msieczko

Post autor: msieczko » piątek 29 paź 2004, 12:56

moj znajomy ma wlasnie do sprzedania 2 egzemplarze ... 1 sony i 1 audiotechnica ... na pewno tanio - na pewno w doskonalym stanie.

Bez nadajnikow radiowych, zasilanie bateryjne i fantom. daj znac na maila to zdobede nazwy egzemplarzy
Warszawa - 'home' studio

Awatar użytkownika
Hofander

Post autor: Hofander » piątek 29 paź 2004, 14:16

...post umarł śmiercią naturalną. rili zależy mi na informacjach więc winduję go do góry. enyłan?...

Kompletny set AKG na UHF kupujesz za 1400,- zł.

H

Awatar użytkownika
Hofander

Post autor: Hofander » piątek 29 paź 2004, 14:18

...Witam!

Interesują mnie przewodowe, miniaturowe mikrofony do zastosowania przy nagrywaniu "programów publicystycznych" w lokalnej TV (tańsze od garnituru na którym będzie go miała jakaś "ważność"). Przeszukałem forum EIS'a i googlałem ale nic ciekawego nie znalazłem. Gdzie można znaleźć informacje na ich temat? Gdzie w Polandzie można takowe zakupić?

O samych klipsach jest trochę ale nic o ustrojstwu co się do paska przyczepia. Jak to działa, jak to i czym do miksera podpiąć, phantom, bateryjka, dynamo... ?

..

Sorry, nie doczytałem, że chodzi o przewodowe! Oops, I did it again......

Spóbuj AKG C417PP za około 500,- zł, ale świetnie brzmi

H

3h

Post autor: 3h » piątek 29 paź 2004, 20:08

...A jaki masz budżet? Jak znam życie i lokalne TV to mały

W takich lokalnych tematach bardzo często spotykam z zastosowaniem mikrofonów krawatowych ale na długim kablu.

Z tych tańszych polecam AKG C417, jest takze dostepne wersja z 3m kablem.

...

Znajomy mówił mi o mikrofonach ok.100 PLN,nie wiem tylko czy nie będzie to żadne badziewie.. ma ich być 6 sztuk i do tego jakiś mały mikser, ew. kompresor( nie wiem czy będzie potrzebny).

Chodzi mi o to, że nie za bardzo wiem co siedzi w tych ustrojstwach przypinanych do paska, czy to tylko nadajniki w systemach bezprzewodowych czy co? Znacie jakieś strony opisujące w/w urządzonka. w temacie jestem zielony.

ODPOWIEDZ