ADS czy Hand Box

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
mandaryn
Re: ADS czy Hand Box

Post autor: mandaryn » czwartek 28 paź 2004, 12:47

ADS są dostępne chyba w całej Europie (ale pod nazwą PALMER). Rynek amerykański to inna bajka.

Palmer ? Kpina Co to jest Palmer ? ( Robert Palmer to tak tylko to człowiek )

Pffff, już nie jeden się na takich założeniach przejechał. Szczególnie w dzisiejszych czasach, globalnej gospodarki

Jesteś śmieszny - wszyscy kupują to co markowe i tyle.Oczywiście niektórzy nie są zadowoleni z np Mercedesa i co z tego

Patrz i płacz!

http://www.tomhole.com

Patrze i co?

Wzmacniacz dla mnie ma brzmieć a nie wyglądać

Przykro mi ale zarówno Hand Box jak i Ads na mnie nie działa.Zresztą miałem okazje je używać....

No i co Ci się tak nie podobało...? Argumenty proszę.

Brzmienie zachodnich wzmacniaczy jest o klase wyżej i koniec.

...

Redakcja

Post autor: Redakcja » czwartek 28 paź 2004, 12:57

...Brzmienie zachodnich wzmacniaczy jest o klase wyżej i koniec...

Z ciekawości spytam: o klasę wyżej od czego?
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
txs

Post autor: txs » czwartek 28 paź 2004, 20:31

Witam!

Widzę że dyskusja prowadzi do konfliktu.Mogę wam przytoczyć moje doświadczenia.Ostatnio musiałem dokupić końcówkę mocy na zapas.Nie chciałem wydac za duzo kasy wiec zrobiłem testy na nowym ADS800 i 9-letnim Peaveyu CS800.Wiecie co wam powiem?Niech tu na tym forum wypowiedzą się ci którz mieli okazję pracować na jednym i na drugim sprzęcie oczywiście porównywalnym mocowo ,a nie koledzy którzy tylko słyszeli "że to i tamto".ADS przegrał ze starym Peaveyem i to z kretesem w całym zakresie testów. (dynamika,barwa,brzmienie,selektywność, itp.)Sądzę że f-ma Peavey która ma chyba (może się mylę) 30-lat doświadczeń w sprzęcie estradowym nawet nie może być porównywana z czymś takim jak ADS.Moja konkluzja jest taka chcecie robić hałas dyskotekowy kupcie ADS ,chcecie coś dobrze i selektywnie nagłośnić nie używając 30U efektów kupcie Peaveya.

ps.Jedna z moich końcówek poszła na zapas jej miejsce zajął 9-ęciolatek!!!

Pozdrawiam TXS
Nie mów hoop za nim nie przeskoczysz,a jak już przeskoczysz też nie mów hoop najpierw zobacz w co wskoczyłeś!!!

Marceli

Post autor: Marceli » czwartek 28 paź 2004, 22:01

...Witam!

(...)

ADS przegrał ze starym Peaveyem i to z kretesem w całym zakresie testów. (dynamika,barwa,brzmienie,selektywność, itp.)(...)

ps.Jedna z moich końcówek poszła na zapas jej miejsce zajął 9-ęciolatek!!!

Pozdrawiam TXS ...

Masz CALKOWITA racje. A teraz porownaj odsluchowo owego "9-latka" z nowymi produktami Peavey'a, w klasie cenowej ADS'a.

Bo o to w tym wszystkim idzie...

M

P.S. Ja tez uwazam, ze stare Mercedesy...

Redakcja

Post autor: Redakcja » czwartek 28 paź 2004, 22:05

...A teraz porownaj odsluchowo owego "9-latka" z nowymi produktami Peavey'a, w klasie cenowej ADS'a. Bo o to w tym wszystkim idzie...

Mam wrażenie, że to właściwy trop...
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
txs

Post autor: txs » czwartek 28 paź 2004, 23:08

Masz CALKOWITA racje. A teraz porownaj odsluchowo owego "9-latka" z nowymi produktami Peavey'a, w klasie cenowej ADS'a.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Być może kiedyś będę miał okazję zrobić takie porównanie.

Wiem co masz na myśli, ale twierdzę ,że wypowiedzi z wcześniejszych postów są krzywdzące dla PEAVEYA bo nie można powiedzieć radykalnie że to się nie nadaje do cytuję :"nagłosnienia".Czy ktoś robił takie testy w tej klasie cenowej??? NIE!!!Wszystko jest oparte na wypowiedziach,a nie na faktach popartych testami.Sami wiecie że jest dosyć duża ilość zmiennych które kształtują brzmienie.A może taki Peavey zabrzmi dużo lepiej od ADS na innych zestawach

głośnikowych?. Może trzeba zmienić kable?. A co z przedwzmacniaczem (mikserem)?. Kto to wie?

ps.Ja robiłem takie próby przy swoim porównaniu i za każdym razem wygrywał (przykro mi) Peavey.Oczywiście jestem zwolennikiem tego co Polskie,ale we wzmacniaczach nie należy tylko kopiować (ADS) najlepszych rozwiązań ze środka .PIEC MA MIEĆ DUSZĘ!!!A Peavey ją ma!

TXS
Nie mów hoop za nim nie przeskoczysz,a jak już przeskoczysz też nie mów hoop najpierw zobacz w co wskoczyłeś!!!

DogHead

Post autor: DogHead » piątek 29 paź 2004, 18:40

Stary Peavey byl wzorowany na czyms jeszcze lepszym - BGW.

Dlatego dobrze brzmial i nigdy sie nie psul.

Nie wiem czy ktokolwiek tutaj mial do czynienia ze wzmacniaczami BGW ale byl taki czas, ze malo co moglo sie z nimi rownac. Tak jest tez i teraz, tylko ze czasy sie zmienily i ludzi bardziej interesuje ile watow wzmacniacz daje z dolara i ile wazy. Czyms takim jak dzwiek malo kto sobie glowe zawraca. Gdyby brzmienie bylo glownym kryterium zakupu, przypuszczam ze 80% badziewia oferowanego obecnie (takze pod "uznanymi" nazwami) musialoby wyladowac w koszu.

BGW upierajac sie przy produkcji wysokiej jakosci i w dodatku w USA, nie wytrzymalo realiow rynkowych i firma zostala sprzedana za grosze. Co zrobia nowi wlasciciele? Pewnie to samo co inni...

Jesli ktos mi nie wierzy niech sobie poslucha jak gra np model 750G. W uzyciu sa caly czas egzemplarze sprzed 20 lat i nie sadze zeby byly na sprzedaz, bo takich rzeczy juz sie dzis nie robi.

horncqt

Post autor: horncqt » wtorek 29 mar 2005, 10:57

...Stary Peavey byl wzorowany na czyms jeszcze lepszym - BGW.

Nie wiem czy ktokolwiek tutaj mial do czynienia ze wzmacniaczami BGW ale byl taki czas, ze malo co moglo sie z nimi rownac. Tak jest tez i teraz, tylko ze czasy sie zmienily i ludzi bardziej interesuje ile watow wzmacniacz daje z dolara i ile wazy. Czyms takim jak dzwiek malo kto sobie glowe zawraca. Gdyby brzmienie bylo glownym kryterium zakupu, przypuszczam ze 80% badziewia oferowanego obecnie (takze pod "uznanymi" nazwami) musialoby wyladowac w koszu.

BGW upierajac sie przy produkcji wysokiej jakosci i w dodatku w USA, nie wytrzymalo realiow rynkowych i firma zostala sprzedana za grosze. Co zrobia nowi wlasciciele? Pewnie to samo co inni...

Jesli ktos mi nie wierzy niech sobie poslucha jak gra np model 750G. W uzyciu sa caly czas egzemplarze sprzed 20 lat i nie sadze zeby byly na sprzedaz, bo takich rzeczy juz sie dzis nie robi....

LX ADSa to juz b stara konstrukcja, jak chcecie porownac to porownajcie sobie PLXa z najdrozszymi peaveyami... zycze powodzenia.
GG: 5239173

DogHead

Post autor: DogHead » wtorek 29 mar 2005, 13:55

......Stary Peavey byl wzorowany na czyms jeszcze lepszym - BGW.

Jesli ktos mi nie wierzy niech sobie poslucha jak gra np model 750G. W uzyciu sa caly czas egzemplarze sprzed 20 lat i nie sadze zeby byly na sprzedaz, bo takich rzeczy juz sie dzis nie robi....

LX ADSa to juz b stara konstrukcja, jak chcecie porownac to porownajcie sobie PLXa z najdrozszymi peaveyami... zycze powodzenia....

Wypowiedz moze i sluszna tylko nie wiem co ma wspolnego z poprzednia.

ODPOWIEDZ