Zewnętrzna karta do laptopa?
Jak w temacie. Mysle tu o laptopie PC, ktory obslugiwal by tylko wirtualne instrumenty VST (stabilnie i bez latencji) w warunkach "na zywo". Uzywam cubase vst i klawiatury sterujacej Evolution MK-425C (USB). Karte chcialbym zamknac w 2000pln. Posze o konkretne sugestie. Dziekuje.
Re: Zewnętrzna karta do laptopa?
Czy naprawde nikt tu sie na tym nie zna ? Bardzo prosze o podanie jakis sprawdzonych typow, gdyz sprawa jest pilna...Z gory dziekuje.
...podobno sprawnym interfejsem jest np. Novation SpeedIO, ale osobiscie nie wiem czy laptop z zewnetrzym interfejsem USB to dobry pomyls na pewna i niezawodna (szczegolnie wzgledem latencji) platforme dla instrumentow vst,dX... polecam pogrzebac w archiwum forum,oraz stronie e-muzyka ,gdzie znajdziesz wiele pouczajacych informacji na ten temat
pozdrawiam
pozdrawiam
......podobno sprawnym interfejsem jest np. Novation SpeedIO, ale osobiscie nie wiem czy laptop z zewnetrzym interfejsem USB to dobry pomyls na pewna i niezawodna (szczegolnie wzgledem latencji) platforme dla instrumentow vst,dX... polecam pogrzebac w archiwum forum,oraz stronie e-muzyka ,gdzie znajdziesz wiele pouczajacych informacji na ten temat
pozdrawiam...
Dziekii serdeczne - moze ma ktos jeszcze jakies wiadomosci na ten temat??
pozdrawiam...
Dziekii serdeczne - moze ma ktos jeszcze jakies wiadomosci na ten temat??
.........podobno sprawnym interfejsem jest np. Novation SpeedIO, ale osobiscie nie wiem czy laptop z zewnetrzym interfejsem USB to dobry pomyls na pewna i niezawodna (szczegolnie wzgledem latencji) platforme dla instrumentow vst,dX... polecam pogrzebac w archiwum forum,oraz stronie e-muzyka ,gdzie znajdziesz wiele pouczajacych informacji na ten temat
pozdrawiam...
Dziekii serdeczne - moze ma ktos jeszcze jakies wiadomosci na ten temat??...
To chyba jedno z lepszych rozwiązań dla Twoich potrzeb => http://www.echoaudio.com/Products/CardBus/
Pozdr.
pozdrawiam...
Dziekii serdeczne - moze ma ktos jeszcze jakies wiadomosci na ten temat??...
To chyba jedno z lepszych rozwiązań dla Twoich potrzeb => http://www.echoaudio.com/Products/CardBus/
Pozdr.
eis, eis, baby!
No i niewątpliwie testowany w EiS 10/2004 Hammerfall DSP Mobile Kit - al echyba cena przekracza planowane 2kZł.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
Hammerfall DSP Mobile Kit kosztuje 269 euro u sasiadow i 1500pln w ojczyznie.
pozdr.
pozdr.
...Hammerfall DSP Mobile Kit kosztuje 269 euro u sasiadow i 1500pln w ojczyznie.
pozdr....
Chyba u ruskich. W Polsce widzialem za 2550,- karta + 1500 PCI, u szkopa 699,- Euro komplet. Bardzo chętnie kupię za 269,-
H
pozdr....
Chyba u ruskich. W Polsce widzialem za 2550,- karta + 1500 PCI, u szkopa 699,- Euro komplet. Bardzo chętnie kupię za 269,-
H
Polecam ESI QuantaFire 610. Dostępne np. tu:
http://republika.pl/sklep_akutech/interfejsy_audio.htm
Mam bardzo złe doświadczenia w pracy z interface'ami na USB (brak stabilności, duże latencje i konsumpcja mocy CPU). Interface'y FireWire są moim zdaniem lepszym rozwiązaniem.
http://republika.pl/sklep_akutech/interfejsy_audio.htm
Mam bardzo złe doświadczenia w pracy z interface'ami na USB (brak stabilności, duże latencje i konsumpcja mocy CPU). Interface'y FireWire są moim zdaniem lepszym rozwiązaniem.
............podobno sprawnym interfejsem jest np. Novation SpeedIO, ale osobiscie nie wiem czy laptop z zewnetrzym interfejsem USB to dobry pomyls na pewna i niezawodna (szczegolnie wzgledem latencji) platforme dla instrumentow vst,dX... polecam pogrzebac w archiwum forum,oraz stronie e-muzyka ,gdzie znajdziesz wiele pouczajacych informacji na ten temat
jeśli chodzi o latencję to jest 3\\4 ms a biorąc pod uwagę co jest za przecinkami to raczej 4/5 ms i może troszkę pociągnąć za tysiaka bomba
jeśli chodzi o latencję to jest 3\\4 ms a biorąc pod uwagę co jest za przecinkami to raczej 4/5 ms i może troszkę pociągnąć za tysiaka bomba