Yamaha ProMix 01 - czy warto?
- stereophonic
- Kontakt:
A czy ktos moze cos napisac o YAMAHA 03D ?
Pozdrawiam Stereophonic
Re: Yamaha ProMix 01 - czy warto?
Tak, żeby wgrać dany utwór do sekwencera i przywołać ustawienia miksera do tego utworu zmieniając scenę poprzez MIDI.
To miałem na myśli.
Maciej R.
To miałem na myśli.
Maciej R.
...Tak, żeby wgrać dany utwór do sekwencera i przywołać ustawienia miksera do tego utworu zmieniając scenę poprzez MIDI.
To miałem na myśli.
Maciej R....
Pomysł jest zacny lecz w praktyce mało przydatny. Zauważ, że w każdym pomieszczeniu będziesz musiał zmieniać ustawienia, bo każda sala czy estrada "gra" inaczej. Więcej, warunki zmieniają się dynamicznie np. wraz z liczbą osób na sali. Chyba, że pracujesz w jednym miejscu i przy stałej publice. Generalnie - gdy ciągle trzeba coś majstrować przy mikserze pomysł ze scenami może się nie sprawdzić. Miałem kiedyś okazję popracować na 01V, niestety szumiał. Chyba wolałbym jednak lepszy tor audio niż to wątpliwe ułatwienie.
[addsig]
To miałem na myśli.
Maciej R....
Pomysł jest zacny lecz w praktyce mało przydatny. Zauważ, że w każdym pomieszczeniu będziesz musiał zmieniać ustawienia, bo każda sala czy estrada "gra" inaczej. Więcej, warunki zmieniają się dynamicznie np. wraz z liczbą osób na sali. Chyba, że pracujesz w jednym miejscu i przy stałej publice. Generalnie - gdy ciągle trzeba coś majstrować przy mikserze pomysł ze scenami może się nie sprawdzić. Miałem kiedyś okazję popracować na 01V, niestety szumiał. Chyba wolałbym jednak lepszy tor audio niż to wątpliwe ułatwienie.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
Chyba, że pracujesz w jednym miejscu i przy stałej publice.
Chodzi o moje domowe, prywatne studio, nie o zastosowania live.
Miałem kiedyś okazję popracować na 01V, niestety szumiał. Chyba wolałbym jednak lepszy tor audio niż to wątpliwe ułatwienie.
Skoro 01V szumi to ProMix powinien skwierczeć...
Chyba jednak zostane przy Compact 10. Jeszcze raz dzięki!
Pozdrawiam wszystkich,
Maciej R.
Chodzi o moje domowe, prywatne studio, nie o zastosowania live.
Miałem kiedyś okazję popracować na 01V, niestety szumiał. Chyba wolałbym jednak lepszy tor audio niż to wątpliwe ułatwienie.
Skoro 01V szumi to ProMix powinien skwierczeć...
Chyba jednak zostane przy Compact 10. Jeszcze raz dzięki!
Pozdrawiam wszystkich,
Maciej R.
Nie wiem, jakie fundusze planujesz wydać, ale zerknij na Mackie Onyx 1220, to świetne rozwiązanie - może Ci się przyda.
Jacek
Jacek
...Nie wiem, jakie fundusze planujesz wydać, ale zerknij na Mackie Onyx 1220, to świetne rozwiązanie - może Ci się przyda...
Fakt, to świetny mikser lecz na 8 syntezatorów jest "za krótki". Mimo wszystko Compact 10 wydaje się tu optymalnym i dwukrotnie tańszym rozwiązaniem.
[addsig]
Fakt, to świetny mikser lecz na 8 syntezatorów jest "za krótki". Mimo wszystko Compact 10 wydaje się tu optymalnym i dwukrotnie tańszym rozwiązaniem.
[addsig]
Mimo wszystko Compact 10 wydaje się tu optymalnym i dwukrotnie tańszym rozwiązaniem.
To swietny misker, ale troche malo uniwersalny...
Hubi
...
Mimo wszystko Compact 10 wydaje się tu optymalnym i dwukrotnie tańszym rozwiązaniem.
Hubi
...
znaczy się?
[addsig]
Hubi
...

[addsig]
Hubi
...

...
Znaczy sie, ze srednio nadaje sie na scene (gdyby przypadkiem autor watku mial niecne zamiary zagrania na zywo). No i nie ma wysylek, ale to juz mniejsza niedogodnosc. To srzet do domu.
No i nie wiem tylko, po co zdublowano wejscia stereo (jack i cinch).
A tak poza tym, to design jest bardzo OK i moze kusic seksownoscia

Hubi
Znaczy sie, ze srednio nadaje sie na scene (gdyby przypadkiem autor watku mial niecne zamiary zagrania na zywo). No i nie ma wysylek, ale to juz mniejsza niedogodnosc. To srzet do domu.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i pomoc. Swoją drogą, ciekawe jak wraz z upływem czasu zmienia się postrzeganie danego sprzętu studyjnego. Recenzje ProMix 01 z czasu kiedy on się ukazał sa entuzjastyczne. Wszyscy chwalą tor audio. Widać dla sprzętu cyfrowego 10 lat to epoka, jeśli chodzi o jakość przetworników i toru audio.
W takim razie pozostanę przy wyborze Compact 10.
Notabene, nie potrzebuję uniwersalnego miksera, tylko właśnie mikser do domowego studio do źródeł liniowych. Tak więc dla mnie to będzie idealny sprzęt. Może w przyszłości (jak budżet pozwoli) wymienię go na 01V96.
Pozdrawiam,
Maciej R.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i pomoc. Swoją drogą, ciekawe jak wraz z upływem czasu zmienia się postrzeganie danego sprzętu studyjnego. Recenzje ProMix 01 z czasu kiedy on się ukazał sa entuzjastyczne. Wszyscy chwalą tor audio. Widać dla sprzętu cyfrowego 10 lat to epoka, jeśli chodzi o jakość przetworników i toru audio.
W takim razie pozostanę przy wyborze Compact 10.
Notabene, nie potrzebuję uniwersalnego miksera, tylko właśnie mikser do domowego studio do źródeł liniowych. Tak więc dla mnie to będzie idealny sprzęt. Może w przyszłości (jak budżet pozwoli) wymienię go na 01V96.
Pozdrawiam,
Maciej R.